A
ahmeterol
Guest
Başlıkta da belirttiğim gibi ne sıklıkla kuşu dışarı çıkarmalıyız ? Hep kafeste kalırsa uçmayı unutur falan deniliyordu doğru mu bu ?
Kuşunuz size alışkın degil yani egitimli degilse sizden korkuyosa haftada 1 kez çıkarın.. alışkın egitimliyse her gün çıkarmak gerekir..
-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:54 -->-> Daha önceki mesaj 00:52 --
Benim Kafesin Kapisi hep açık istedi zaman çıkıyo giriyo kapatirsam sabahin ilk ışıklarıyla kafami ütülüyo uyandirmak için beni her yolu deniyo o yuzden artık kapatmiyorum yataca zaman yada açıktında giriyo kafesine gunduzleri dışarda genelde akşamda kafesinde olmayi seviyo .)
O eğitimi nasıl sağladınız anlatabilir misiniz ? Benim kuş da dışarı çıkmak için kendini yırtıyor. Çıkardığımda eğer ben elden yem yedirmezsem ve su içirmezsem bütün gün aç susuz kalıyor kendisi girmiyor kafese. Akşam olunca da sanmıyorum kafese gireceğini bi yerde tüner kalır orda büyük ihtimalle. Kuş bana ve elime alışkın ben de odamda salıyorum ya monitörün üstünde yada omzumda ikisinden inmiyor kesinlikle.
belki kuşunuz henüz ortama alışmamış olabilir. bir süre sonra kafes yerini benimsedikleri için direk tek uçuşla içine girip çıkabiliyorlar
Peki alışana kadar dışarı yem ve su koyayım mı yoksa kafese gitmeyi akıl mı etsin![]()
valla açıkcası ben kendime alıştırmaya çalışıyordum kuşu yem su koymadım ama hep serbest değildi kuş. bence en çok kafesinin üstüne koyun. yemi suyu. biraz takılsın dışarda sonra siz elinizle götürün kafesin üstüne koyun kuşu hem size alışır hem yem su ihtiyacını giderir. böyle yaparsanız bir hafta içinde bence kendi kafese girip çıkar. sabretmeniz gerekli ama bir günde olmaz