Nefes alamama, burnundan kan gelmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beyz35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyz35

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 1 haftadır kuşumda iştah kaybı ve kabarma vardı normal yemi yememeye başladı ve daha önce de aynı belirtilerle geçen yıl veterinere gitmiştik ve buradan aldığım desteklerle takviye ve ilaçlara başlamıştık bende yine aynı trufican şurup iyot vitaminler ve probiyotik verdim bir de burundan 2 günde 1 olacak şekilde ventolin kullanıyorduk ancak iştahı düzelmedi daha doğrusu yemek isteyip yiyemiyordu. Bugün akşam yine trufican, mama ve probiyotik karışımını ağızdan verdim durumu daha iyiydi ancak gece bir anda kusmaya başladı ve burnundan kanlar geldi hırıltılı şekilde nefes almaya başladı. Fark eder etmez ventolin sıktım belki rahatlatır diye ama hala aynı ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz?

Kuşun dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Neden triflucan kullandınız yazın,belirtiler neler?

Geçen yıl yine yem yiyememeye başladığında kanatlı veterinerin tavsiyesiyle almıştık aynı belirtiler olunca kursak mantarından şüphelendiğimiz için triflucan verdim. Belirtileri ise 1 haftadır yemi kırıyor ama yiyemiyor, dal darısını da yine aynı şekilde yiyemiyordu kabarıp halsizleşti. Tüm gün sadece kaşınıp kabarık bir şekilde oturuyordu. Bugüne kadar nefes darlığı ile ilgili bir belirtisi yoktu normaldi nefes alış verişi dün ne olduysa bir anda bu hale geldi kusuyor burnundan kan geliyor ve nefes almakta zorlanıyordu. Sabah daha iyi uyandı ama evde bulunan hava makinesinin içine ventolin katarak bugün birkaç kez hava verdim. 1 hafta önce ilaca başladık aynı zamanda a21 mama ile ilacı ağızdan veriyorum. A21 mamanın içine çok az miktar probiyotik karıştırıp yediriyorum. Suyuna Gervit-w vitamin damlatıyorum 2 günde bir olacak şekilde. Triflucan’ ı akşam ağızdan veriyorum sabah işe gittiğim için suluğuna 6 damla kadar katıp evden çıkıyorum akşam geldiğimde suyunu değiştiriyorum.

[url=https://hizliresim.com/sna1xr5][/URL]

9 nisanda başladık, akşam 1damla ağızdan veriyorum sabah da 6 damla suyuna damlatıyorum

Şimdiye kadar hiç olumlu gelişme olmadı mı peki ?

Bugüne kadar gelişme yoktu dün hava verdim daha iyi geldi bugün solunum problemi hafiflemiş gibi ayrıca biraz iştahı açıldı dal darısı yiyor ve kabarmaları azaldı. Sadece uçtuğunda hırıltılı nefes alıp veriyor

Ben olsam risk almaz doksisilin veya amoksisilin etken maddeli bir ilaç başlardım. Geçici düzelmesine aldanmayın.

O maddeleri içeren ilaçlar nelerde hocam ne önerirsiniz?

Eczanede de bulabilirsiniz ama reçete isterler. Veterinerden de alabilirsiniz.. Marka önemli değil etkwn madde önemli.

Tamamdır çok teşekkür ederim yarın alacağım peki alacağım ürünü nasıl kullanmam gerekiyor günde kaç kez önerirsiniz, triflukan şuruba ventoline ve vitaminlere devam edeyim mi?

Alacağınız ürüne göre karar veririz tablet almayın. Şurup olursa yarım suluğa 6 damla şeklinde katın.

Geri