Nefes alırken cıyık sesleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kirli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kirli

Yeni Üye
Merhaba
Veterinere götürdüm ciğerleri dolmuş dedi,oksijen takviyesi yaptı.
Uçamıyor,gücü yetmiyor
Yardım icin teşekkürler

Daha önce konu açmış mıydınız

Dolu derken nasıl tanı koyduğunu yazar mısınız?
Akciğer dolması hava ya da sıvı kaynaklı olabilir,sizinkinde hangisi varmış? Hava,kataterle alınabilir boşaltılır içerideki hava.

Kuş dişi,yumurta sıkışması da olabilir,kontrol ettiniz mi popoda şişlik var mı,yumurta belirtileri?

Elinizde iyot var mı veya nebülizator?

Mesajımı görür görmez eczaneden %2 iyot solisyon alıp çeyrek suluğa ( 25 ml suya ) 1 damla katarak verin. Çok hızlı olun hayvan boğulmak üzere. Veteriner antibiyotik verdi mi ?

Akciğerlerin dolu olması tıbbi olarak genellikle sıvı birikmesi (akciğer ödemi, plevral efüzyon) anlamında kullanılır.

Akciğer zarları arasında anormal miktarda hava birikmesi durumu ise Pnömotoraks (Akciğer Sönmesi) olarak adlandırılır. Bu durumda akciğer büzüşerek çökebilir ve nefes darlığına yol açar. Her iki durum da ciddidir ve acil tıbbi müdahale gerektirir.

Hatta şöyle yapalım 20 damla suya 1 damla iyot katalım o sudan bir damlasını kuşun ağzına damlatalım. Ayrıca yine yukarıda belirttiğim dozda suyuna da katalım. Çok hızlı olmalısınız.

Akciğerlerin dolu olması tıbbi olarak genellikle sıvı birikmesi (akciğer ödemi, plevral efüzyon) anlamında kullanılır.

Akciğer zarları arasında anormal miktarda hava birikmesi durumu ise Pnömotoraks (Akciğer Sönmesi) olarak adlandırılır. Bu durumda akciğer büzüşerek çökebilir ve nefes darlığına yol açar. Her iki durum da ciddidir ve acil tıbbi müdahale gerektirir.
Kuşun boğazı balon gibi hocam akciğerle alakalı değil çok yüksek ihtimalle. Ya troid şişmiş yada çok ileri enfeksiyon var kuşta.

İlk veteriner stress dedi.
2. Veteriner filmini çekmiş,ciğerleri küçük demiş.2 çeşit antibiyotik vermiş 5er günlük bitince vitamin verin demiş.
3 veteriner gunde 2 kere ventonil buhar,probiyotik verdi.
4 veteriner ciğerleri kotu dedi,once oksijen verdi sonrada diuretik verdi.
Şu an can çekişiyorum

Ağzına pirinc unu bastık,
canlandı enerjisi geldi,sesi kesilmedi.
%2 iyot cözeltisini ne kadar vermem gerekli olduğunu bilmiyorum.

Mesajımı görür görmez eczaneden %2 iyot solisyon alıp çeyrek suluğa ( 25 ml suya ) 1 damla katarak verin. Çok hızlı olun hayvan boğulmak üzere. Veteriner antibiyotik verdi mi ?
Ağzına pirinc unu bastık,
canlandı enerjisi geldi,sesi kesilmedi.
%2 iyot cözeltisini ne kadar vermem gerekli olduğunu bilmiyorum.

Yazıyor. Aynı şekilde uygulayın ve kafese takın kuş suyundan içsin. Eğer kuş suyundan içmiyorsa, siz 1 çay kaşığı kadar hazırladığınız iyotlu sudan içirin kaşıkla alıp.
2 gün yeniden hazırlayıp kuşa verin.

Kuş yemek yemiyorsa bilen birileri kuşu kursaktan mama ile beslesin. Petşoptan mama alın,versele laga a21 nutribird olabilir.
2 numaralı besleme aparatı da alın petşoptan.
Eczaneden de şırınga alın. İğnesiyle işimiz yok ama.
Şırıngaya 2.5 ml mama çekilip kuşa azar azar mamayı birden basmadan verilsin. Şırınganın ucuna 2 numaralı aparat takılacak.
Mama bilek yakmayacak ısıda olsun,hafif ılık..
Günde 4 kere,her öğünde 2.5 ml mama verilsin.

O kadar hızlı olun dememe rağmen nasıl vereceğinizi şimdi mi merak ettiniz allah aşkına. 20 damla suya 1 damla katıp karıştırın ve o çözeltinin 1 damlasını ağzına damlatın. Suyuna da katın tabi.

O kadar hızlı olun dememe rağmen nasıl vereceğinizi şimdi mi merak ettiniz allah aşkına. 20 damla suya 1 damla katıp karıştırın ve o çözeltinin 1 damlasını ağzına damlatın. Suyuna da katın tabi.
Sabah karışım yaptım agzina 1 damla damlattim,günde kaça kere vermem gerektiğini bilmiyordum.
Sabah öğle akşam 1 çay kaşığı yeterli olur mu?

Nasıl karışım yaptınız ?

Nasıl karışım yaptınız ?
Sabah 25 damla suya 1 damla %2 iyot solüsyonu koyup karıştırdım,1 damlasını verdim.
Akşamda 1 çay kaşığı kadar verdim.
Hareketlendi,enerjisi var tüneğe çıkabiliyor.
Bugun günde 4 sefer beslerim
Yemek olarak pirinç unu,yumurta sarısı,biraz bal karışımı yapıp ağzına vericem.
Yemekten sonra 1 çay kaşığı iyotlu çözelti vericem

Sabah 25 damla suya 1 damla %2 iyot solüsyonu koyup karıştırdım,1 damlasını verdim.
Akşamda 1 çay kaşığı kadar verdim.
Hareketlendi,enerjisi var tüneğe çıkabiliyor.
Bugun günde 4 sefer beslerim
Yemek olarak pirinç unu,yumurta sarısı,biraz bal karışımı yapıp ağzına vericem.
Yemekten sonra 1 çay kaşığı iyotlu çözelti vericem
Bal eklemeyin..
Pirinç unu yumurta sarısı kaynamış su ekleyin karıştırın topaklanma olmayacak şekilde homojen olacak şekilde hale getirin, muhallebi kıvamından biraz daha cıvık olsun. Sıcak mama vermeyin ama,ılık olacak.

Geri