Nefes alırken ses çıkartıyor

Eczaneden %2 lik iyot damla alın. Yarın yarım suluğa 1 damla aonraki günler tam suluğa 1 damla toplam 4 gün verin. Solunum yolu enfeksiyonu da olabilir ama ilaç başlamadan önce iyot takviyesinin işe yarayıp yaramadığını görmemiz daha mantıklı olur.
Selçuk hocam iyot geldi belirttiğiniz %2 şeklinde, bu kuşuma uygulayacağım. 100 ml suluğa iki damla, sonraki günler bir damla şeklinde toplam 4 gün.

Diğer sağlıklı kuşlarıma da, bir tedbir amaçlı verirsem iyi olur mu? Yeni yavrusu olan, yavru büyüten bir çift kanaryam da var, onlara sorun olur mu?

200 ml suya 1 damla 3-4 gün diğerlerine de verin. Yavrulara iyi gelir hatta. Sonrasında haftada 1-2 kez 200 ml ye 1 damla hesabıyla devam edin sürekli.

Selçuk hocam iyot geldi belirttiğiniz %2 şeklinde, bu kuşuma uygulayacağım. 100 ml suluğa iki damla, sonraki günler bir damla şeklinde toplam 4 gün.

Diğer sağlıklı kuşlarıma da, bir tedbir amaçlı verirsem iyi olur mu? Yeni yavrusu olan, yavru büyüten bir çift kanaryam da var, onlara sorun olur mu?
İyotu tüm kuşlar içebilir hatta siz de içebilirsiniz iyot eksikliğiniz varsa. İyot eksikliği olmasa bile soğuk havalarda grip nezle gibi hastalanma vücutta kırgınlık olması gibi durumda 1 bardak içme suyuna 1 damla %2 lik iyot katılıp gargara yapılabilir.
İsterseniz kendiniz de detaylı araştırma yapabilirsiniz tıbbi sitelerden.

İyotu tüm kuşlar içebilir hatta siz de içebilirsiniz iyot eksikliğiniz varsa. İyot eksikliği olmasa bile soğuk havalarda grip nezle gibi hastalanma vücutta kırgınlık olması gibi durumda 1 bardak içme suyuna 1 damla %2 lik iyot katılıp gargara yapılabilir.
İsterseniz kendiniz de detaylı araştırma yapabilirsiniz tıbbi sitelerden.

Çok teşekkür ederim hocam, bunu bilmiyordum. Mutlaka uygulayacağım çünkü çok soğuktayız :)

Yanlız bir bardak suya 1 damla, insan için az değil mi? 100 ML su için 1 damla kuşa önerilirken.. Kafam biraz karıştı doğrusu.

Sevgiler.

Çok teşekkür ederim hocam, bunu bilmiyordum. Mutlaka uygulayacağım çünkü çok soğuktayız :)

Yanlız bir bardak suya 1 damla, insan için az değil mi? 100 ML su için 1 damla kuşa önerilirken.. Kafam biraz karıştı doğrusu.

Sevgiler.
1 damla iyot aslında insan için bile fazla,günlük alması gereken dozaj olarak.
Lakin kuşlarda iyot eksikliği kaynaklı guatr durumlarında tedavi iyot ile yapıldığından onlar için yüksek oranda iyot veriliyor eksikliği kapatması açısından iyileşmesi açısından.
Sizin de iyot eksikliğiniz yoksa 1 damla iyot almanız bile aslında günlük dozajdan fazladır.
İyot damlalarında yüksek miktarda iyot bulunur günlük alınması gereken miktardan.
Eğer guatr yoksa sizde,koruma amaçlı arada içebilir veya gargara yapabilirsiniz bu zarar vermez.
Kuşların durumu ile size önerdiğim durum farklı yani özet olarak..

Yanlız bir bardak suya 1 damla, insan için az değil mi? 100 ML su için 1 damla kuşa önerilirken..
İnsanlar 1 damlanın tamamını tek seferde içiyor. 1 bardak suya katılan suda iyot yaklaşık 4 bin parçaya bölünüyor ve kuş bu suyun yaklaşık %0.1'ini içiyor. Günlük 1 damla insan için fazla değil bu arada.

Geçenlerde boğazımda rahatsızlık oluşmuştu,iyotlu su yapıp içtim (1 veya 2 gün kullandım) ve olumlu gelişme oldu rahatsızlıktan kurtuldum.
Zaten doktorlar da iyot kullanmayı öneriyorlar..
İyotta dikkat edilmesi gereken şey dozaj ve kullanım süresi..

Geri