Nefes alırken zorlanma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HBM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HBM

Yeni Üye
Sultan papağanımi 1 ay üzerine buldum. Bugün kavuştuk çok şükür. Burnu tıkalı galiba nefes alırken zorlanma yaşıyor. Evde hangi yöntemleri kullanabilirim? Kanatlı veteriner çevremde yok.

Kekik çayı, burun deliklerine karbonatlı su damlatın günde 2-3 kez solunum yolu enfeksiyonu yoksa düzelir. Problem devam ederse yazın antibiyotik gerekebilir.

Kekik çayı, burun deliklerine karbonatlı su damlatın günde 2-3 kez solunum yolu enfeksiyonu yoksa düzelir. Problem devam ederse yazın antibiyotik gerekebilir.
Veterinere götürdüm. Solunum enfeksiyon var dedi. Vitaform verdi. Antibiyotik dedi. En az 20 gün kullan dediler ama bana çok fazla geldi nedense. Daha önce ki kuşum antibiyotik yüzünden öldü

Veterinerleri anlamak mümkün değil. Antibiyotik özel durumlar hariç en fazla 7 gün kullanılır. Özel durum bile olsa 10 günü geçmemeli yani.

Maalesef ki güvenemiyorum en azından iki üç gün kullanayım nefesi düzelince bırakırım.
Hayır 7 gün kullanın. Sık sık gelişmeleri paylaşın birlikte karar veririz

Maalesef ki güvenemiyorum en azından iki üç gün kullanayım nefesi düzelince bırakırım.
Antibiyotikler gelişigüzel kullanılıp bırakılamaz, dirençli bakteri oluşmasına sebep olabilir.

Ama
Antibiyotikler gelişigüzel kullanılıp bırakılamaz, dirençli bakteri oluşmasına sebep olabilir.
20 gün çok fazla değil mi? Cennet papağanıma hap tarzında verdiler. 3 gün kullandım yürüme bile yürüyemedi bir anda öldü

Buraya kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını bir paylaşın da bakalım. Flaşsız net çekimler olsun,kuşun sesi de duyulsun.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Ama

20 gün çok fazla değil mi? Cennet papağanıma hap tarzında verdiler. 3 gün kullandım yürüme bile yürüyemedi bir anda öldü
Ölmesi büyük ihtimalle ilaçtan değildir kullanma yöntemi yanlış değilse eğer. Doğru ilaç başlanmamışsa hastalıktan ölür zaten. Siz vitaformu önerilen dozda ve düzenli kullanığ gelişmeleri paylaşın.

Buraya kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını bir paylaşın da bakalım. Flaşsız net çekimler olsun,kuşun sesi de duyulsun.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube
Tamam. Yarın sabah paylaşırım İnşallah.

Ölmesi büyük ihtimalle ilaçtan değildir kullanma yöntemi yanlış değilse eğer. Doğru ilaç başlanmamışsa hastalıktan ölür zaten. Siz vitaformu önerilen dozda ve düzenli kullanığ gelişmeleri paylaşın.
Büyük ihtimalle çok ağır geldi. Kullanım şeklini yanlış söylediler bana.

Hapı toz halde suya katmadınız mı parça mı yedirdiniz ?
Toz yapıp suya kattım. O sıralar pek fazla bilgim yoktu kuşlar hakkında ama büyük ihtimalle kedi köpekler için ne kadar doz uygulaması yapılıyorsa kuşum için de bir o kadar doz uygulandı diye düşünüyorum. Kuşum küçük bayılma atakları yaşıyordu antibiyotik kullanmaya başladıktan sonra uçmayı bıraktı hatta yürüyemiyordu sarhoş gibiydi.

Ölen kuşunuzun geçmişini bilmiyoruz. Doğru teşhis kondu mu,doğru tedavi uygulandı mı,hastalıktan mı öldü ilaçtan mı öldü vs bilmiyoruz. Türkiyede kanatlı alanında ihtisaslı başarılı veteriner sayısı kısıtlı. Yanlış teşhis koyan birçok veteriner var. O yüzden tek bir olay üzerinden antibiyotiğe ilaç kullanmaya uzak bakmayın,doğru kullanıldığı sürece sıkıntı olmaz hayat kurtarır

Ölen kuşunuzun geçmişini bilmiyoruz. Doğru teşhis kondu mu,doğru tedavi uygulandı mı,hastalıktan mı öldü ilaçtan mı öldü vs bilmiyoruz. Türkiyede kanatlı alanında ihtisaslı başarılı veteriner sayısı kısıtlı. Yanlış teşhis koyan birçok veteriner var. O yüzden tek bir olay üzerinden antibiyotiğe ilaç kullanmaya uzak bakmayın,doğru kullanıldığı sürece sıkıntı olmaz hayat kurtarır
Haklısınız ve bilgisizlik vardı bende. Bu yüzden temkinli davranıyorum. Zaten iyileşme de ilerleme kateder isek veteriner ile konuşacağım tekrardan

Kuşta solunum yolu enfeksiyonu var evet. Önerildiği gibi ilacını kullanın 7 gün. Sık sık gelişmeleri yazın.
Bu arada Korkarak az doz uygulamaya kalkmayım sakın tam doz uygulayın.

Geri