uçuş sonrası vikleme ve ara sıra nefes almada zorlanma hareketi devam ediyor maalesef. sadece önceki mesajda belirttiğim üzere ötmeme, iştahsızlık gibi durumlar söz konusu değil.Şilayetleriniz geçtiyse tamamdır![]()
uçuş sonrası vikleme ve ara sıra nefes almada zorlanma hareketi devam ediyor maalesef. sadece önceki mesajda belirttiğim üzere ötmeme, iştahsızlık gibi durumlar söz konusu değil.Şilayetleriniz geçtiyse tamamdır![]()
Bu süreçte iyot veya probiyotik takviyesi yapayım mı?O zaman birkaç gün gözleyelim. Eğer viykleme devam ederse antibiyotik başlarız.
iyotu dün sabah koyup akşam yenileyip bugün sabaha kadar suluğunda beklettim. bugün evde olamayabilirim belki değiştiremem diye iyot koyamadım suyuna. az önce uçurdum uçuş sonrası vikleme yoktu fakar kafeste uyumadan önce hapşırdı bir iki kere, burnundan sıvı çıkmış hafif.İyot devam edin tam suluğa 1 damla eşit aralıklarla günde 2 kere tazeleyerek.
Dediğiniz gibi yarım suluğa bir damla şeklinde takviye yaptım bugün. Nadiren nefes alamama hareketini yapıyor. Uçuş sonrası vikleme olmadı fakat ilk çıkardığımda ilk uçuşundan sonra birkaç saniye tik tik ses geldi nefes alırken sonrasında kesildi. Bir de elimi yaklaştırınca öter bazen, arka arkaya uçtuktan sonra o ötüşünü yapmadan önce kısık bir ötme sesi gibi bir şey geldi bir tıkanıklık sesi gibi çok hafif, ama ötüş sesinde bir kısıklık yoktu. Şu anda uyuyor, hafif bir kuyruk atması var. Dışkıları sıvılı. İştahı ve su içmesi yerinde, çok aşırı hareketli değil ama yem yeme, su içme, arada ötme ve kafeste gezinme hareketlerini yapıyor. Tüy bakımını vb. yapıyor.Hocam değişemeyecek olsanız da iyot koysaydınız en fazla etkisi azalırdı. Viykleme azalmışsa iyot işe yaramış demektir. Yarın yarım suluğa 1 damla şeklinde devam edin.
Cumartesi yarım suluğa 1 damla olacak şekilde koymuştum. Sonrasında siz bir şey yazmayınca pazar ve bugün koymadım. Uçuştan sonra vikleme veya başka ses yok. Bugün oyuncağının üstünde oturdu, salıncağında sallandı, kur yaptı, ötüyor, iştahı ve su içmesi yerinde. Hatta dün eşini banyo yaptırdım, dışarı çıkınca o da banyo yapmak istedi fakat belki ıslanınca uçmakta zorlanır diye banyo yaptırmadım. Kuyruğunda kafasını arkaya koyup uyurken biraz aşağı yukarı hareket oluyor bazen. Ara sıra burnunu hapşırıp etrafındaki bir yere sürttüğü oluyor fakat demin bunu iki kez yaptığında burnunda sıvı görmedim. Videosunu paylaşıyorum, videoda ortam sesli olduğu için sesli video ekleyemedim fakat zaten kuş bir ses çıkarmıyordu. İki video da bir iki kez arka arkaya uçuncaki hali.İyot takviyesi 4 gün olduysa kesin artık. Ayrıca bir videosunu paylaşın. Eğer gelişme olmamışsa antibiyotik başlarız.
Carnispeed elimde yok fakat uygun bir zamanımda temin etmeye çalışırım. Bir şey soracaktım, eşiyle kafesleri ayrı ve uzakta duruyor kafesleri. Kafesleri yan yana koymamda ve kuşları birlikte dışarı çıkarmamda sizce bir sakınca var mı? Yan yana olunca daha mutlu oluyorlar ve daha çok uçuyorlar. Tek tek çıkarınca birbirinin yanına gitmek istedikleri için biraz kısa süre uçuyorlar.Videolara ve anlattıklarınıza bakılınca iyileşme vae gibi görülüyor. Dolayısıyla antibiyotik başlamaya gerek yok. İyot toplam 4 doz olacak şekilde 2 günde bir vermeye devam edin. Toplamda 4 gün içmiş olmalı. Hayatı boyunca 10-15 günde bir tam suluğa 1 damla şeklinde vermeye devam edin.
Ayrıca kuş kilolu. Bol bol uçmalı ve carnispeed kullanmalısınız zayıflaması için. Ak darı aspur ve yulaf ağırlıklı besleyin.