Karadeniz Pet

Neyi Yanlış Yapıyorum

furkovic

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2017
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar kuş geleli 1 hafta oldu, tahmini 7-8 aylık falan. İlk geldiğinde çok sessizdi. Normal olarak alıştıkça ötmeye başladı. Sonra elimden yem yedirdim, 1-2 kere parmağımada çıktı. Geçen günde ilk defa kafesten çıkardım iyice gezdi gayet mutlu gibiydi.

Ama dün sabahtan beri bi tuhaflık var. Özellikle sabahları çok çırpınıyor kafeste ve çok ötüyor. Ötüşüde şöyle ;
Yani sinirli mi korkuyor mu anlamadım ama korkması için bir sebepte yok. Neden böyle, neyi yanlış yapıyorum. Şuan kafesten çıkarttım zor olsada, biraz dışarda rahatlamış gibi ama alışmıyor galiba bana. Sabahtan sonrada fazla ötmüyor genelde, sabahları bi tuhaflık oluyor.

Daha 2-3 gün önce elime gelen hayvan şimdi niye gelmiyor? Tahta parçası var, ona bindirip çıkartıyordum kafesten şimdi onada çıkmıyor, zor çıkarttım kafesten.
 
Akvaryumun içine düşerse büyük sıkıntı yanlız..
Kuşu avuçladığınızı gördüm videoda. Bunu yapmaya devam ederseniz elinizi videodaki kadar bile yaklaştıramazsınız. Avuçlamayın. avuç içinizden ziyade avcunuz yere bakacak konumda parmak uzatın. ama ne olursa olsun kolay kolay avuçlamayın bu en sevmedikleri şeylerden biri
 
Çok net göremesemde kuşunuz sanırım dişi. Dişi kuşların hırçınlıkları daha fazla olabiliyor. Kuşunuz 7-8 aylık demişsiniz. Acaba sizden önce ele gelen bir kuşmuydu yani birilerine alışıkmıydı. Eğer daha önce böyle bir eğitim almadıysa 7-8 aylık bir kuşu heleki dişi bir kuşu (erkekte olsa ) alıştırmak çok zor. Bunun dışında videodaki gibi kuşu avucunuzun içine alarak tutmayın bence. Vereceğiniz tüm eğitimi altüst eder. Kuşlar avuçlanmayı pek sevmez. Sizin bu hareketiniz size olan güvenini kırar. Kuşunuzun bu şekilde bağırması ki birde elinizi uzattığınızda yapıyorsa bunu sizden korktuğunu veya canının bir şekilde acıdığını sizin ona zarar vereceğinizi düşündüğünü gösterir. Birde videoda tam belli olmuyor ama kuşunuzu dışarı bıraktığınızda rahatça uçabildimi kanatlarında bir problem varmı?
 
Arkadaşlar videodaki kuş benim değil, sadece sabahları onun çıkardığı sesi çıkarıyor diye örnek attım. Benimki bu kadar çok korkmuyor ama o sesten çıkarıyor ve bu kadar sık çıkarmıyor. Benim kuşum erkek. Ve kuşumu hiç avuçlamadım daha.

Konusunuda açtım; http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/kusumun-yasi-ve-cinsiyeti.56487/

Bu arada evet, rahat uçuyor. Odanın içinde tur atıyor rahatça.
 
Ben tüm yorumları videodaki kuşa göre yaptım. Ozaman söylenecek şu var 1 hafta olduysa geleli kuş zamana ihtiyacı vardır. Çıkan o sesi çok fazla yapmıyorsa buda anormal değildir. Birde kuşunuz gerçekten 7-8 aylıksa epey uğraşmanız gerekecek.
 
Ben tüm yorumları videodaki kuşa göre yaptım. Ozaman söylenecek şu var 1 hafta olduysa geleli kuş zamana ihtiyacı vardır. Çıkan o sesi çok fazla yapmıyorsa buda anormal değildir. Birde kuşunuz gerçekten 7-8 aylıksa epey uğraşmanız gerekecek.
7-8 aylık mı değil mi onuda bilmiyorum. Bir tanıdık aracılığıyla üreticisinden aldık, pet shoptan değil. Aldığımız kişi 7-8 aylıktır dedi ama kesin bildiğini sanmıyorum. Tahmini yani. http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/kusumun-yasi-ve-cinsiyeti.56487/ Burada fotoları var ama tam olarak anlaşılmıyor sanırım muhabbet kuşlarının yaşı.
 
Aslında anlaşılır yaşı ve cinsiyeti. Bazı renk mutasyonlarının tahmini biraz daha zor olabiliyor. Siz açtığınız konuya kuşun karşıdan ve yandan yüzünü kafasındaki çizgileri ve gözlerini gösteren daha net fotolar koyarsanız daha net bişeyler söylenebilir. Yaş belirlemede göz irisinin rengi kafadaki çizgiler ve çere (gagasının üstü) rengi önemli.
 

Benzer konular

Geri
Üst