bir edebiyat öğretmeni olarak bu dersin alınması taraftarıyım. meslek lise de seçmeli olabilir ama ben bir adım daha ileri gideyim orta okulda zorunlu olmalı.
Hocam, bende son sınıf edebiyat öğretmeni adayı olarak tabi ki de dünyayı dize getiren atalarımızın dilini öğrenme taraftarıyım. Fakat zorlama yapılmamalı.
zorlama tabirini açmak lazım biraz hocam. Bakınız şimdi lisede görülen dersleri analitik geometri dersi mesela? Liseden mezun olan kaç öğrenci bundan istifade ediyor? Ya da zorunlu okutulan diğer dersler? Her öğrenci belli derslerden istifade eder ve o yönde gider ve istifade ettiği derslerin dışında aldıkları o öğrenci için zorlamadır zorunludur değil mi? Ama o zorunlu derslerin öğrenciler için birincil faydası nedir? Zihin gelişimi, düşünce gelişimi ve yeni ufuklar açmaktır değil mi? Bence olaya bu yönüyle bakılmalı öğrenci osmanlıcadan hiç istifade etmeyecekse dahi onun zihinsel gelişimine ve düşünce dünyasına fayda edecektir. hele ki bu osmanlıca ise. sende iyi bilirsin ki osmanlıca latin alfabesi gibi kuru kuruya okumaktan fazlasıdır. Bu fazlalığı Osmanlıca bilmeyen birine anlatmak çok ama çok zordur. Sen osmanlıca dersi aldığın için demek istediğimi anlarsın. osmanlıcada onlarca kelimenin yazılışı aynıdır ve dolayısıyla okurken insan zihni sürekli aktif kalır ve sürekli cümlenin akışına göre kelimeler türetir. Bence bu çocuk zihninin açılması kelime dağarcığının artması için çok güzel bir şeydir. O sebeple diyarum ki bu ders lise için tartışılmadan önce orta okul için düşünülmelidir. Alt yapı dersen o da artık MEB in işi...
Konuşurken Türkçe yazarken Arabca buna uyarlama denmez. Bu konu bu forum adına çok gereksizrica ediyorum bazı arkadaşlar DİL demişler osmalıca denilen şey bir dil değil alfabedir. Arap alfabesinin Türkçeye uyarlanmasıdır. Rica ediyorum bilgi kırliliği yapmayalım.
Konuşurken Türkçe yazarken Arabca buna uyarlama denmez. Bu konu bu forum adına çok gereksiz
bence de gereksiz de bu konunun burda olması daha gereksiz gibime geldi. burası kuşlarla ilgili bir forum. açtığınız konu bırakın gerekliliğini siyasi bir kavga ve tartışmaya ateş verecek bir konu. bence burda bu forum da bu tarz konular olmamalı. nacizane fikrim. bu arada osmanlıca öğrenmek isteyen arkadaşlar ayda 30 tl ye haleğitimden ve bazı özel kurslardan öğrenebiliyorsunuz içinizde böyle bir ukte varsa.
bence de gereksiz de bu konunun burda olması daha gereksiz gibime geldi. burası kuşlarla ilgili bir forum. açtığınız konu bırakın gerekliliğini siyasi bir kavga ve tartışmaya ateş verecek bir konu. bence burda bu forum da bu tarz konular olmamalı. nacizane fikrim. bu arada osmanlıca öğrenmek isteyen arkadaşlar ayda 30 tl ye haleğitimden ve bazı özel kurslardan öğrenebiliyorsunuz içinizde böyle bir ukte varsa.
Öğretmen adayı olarak vatandasın ne dusundugunu bilmek istedim o kadar. Resimde gerekli açıklama zaten var. Atalarının dili hakkında görüş bildirmenin neresi siyasi?
![]()
TARİH konuştuk siyaset dediniz tarihimizden korktuk, EĞİTİM konuştuk siyaset dediniz şucu bucu dediniz. Pelteleşmiş zihniyetler yüzünden tarihimizi bilmiyoruz unuttuk unutturulduk. Birisi çıktı osmanlıca dedi; tartışmak istedik yine siyaset diyorsunuz. Herşeye siyaset diyerek siyasetin dikalasını yapanlardan Rabb,im bizleri uzak tutsun. Forumda herşey konuşulabilir herkes hür iradesiyle fikir beyaz eder ancak denilemez ki Bu gereksiz, bu saçma....vs. özgürlük kavramını sündürmeden herkes fikrini beyan etsin lütfen konuyu açan arkadaşımızı da küçük düşürmeyelim.
Son dediklerinize gelecek olacak. Bu vatan topraklarında yaşıyorsunuz değil mi ve bu vatanın ortak bilincini taşıyorsunuz? 90 yıl öncesine kadar bütün tarihiniz, çok uzak değil dedenizin babası zamanı, Osmanlıca yazılıyordu. Neden bu kadar korkuyoruz tarihimizden? Hiç düşündünüz mü çok merak ediyorum. Tarihimizle yüzleşmeliyiz. Ankara'da 90 yıl önce kapısına kilit vurulan yasaklanan arşivlerin açılmasını ve herkesin okumasını istiyoruz. Osmanlıca meselesi bu.... KİME NE ZARARI VAR.....!
öğretmen adayı okuduğunu algılamalı senin yazdığın siyasi değil siyasi tartışmalara sebeb olacak bir yazı. madem öğretmen adayısın okuduğunu iyi özümle.
-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:40 -->-> Daha önceki mesaj 19:36 --
benim tarihim osmanlı ile sınırlı değil bazı zihniyetler osmanlıda sıkışmış kalmış. osmanlı tarih bilimcileri var dediğiniz kütüphaneyi açıp çevirsinler. ben yiğenime çocuğuma arapçadan bozma ne olduğu belirsiz bir alfabeyi öğretmek zorunluluğunu kabul etmiyorum. evet osmanlıca benim için gereksiz öğrenmek için bir çaba sarfetmem gerek duymam. sizde buna saygı duyun.
bu arada gül gibi tartışma doğdu bak herkes nefretini kusabilir![]()