Pakistan papağanı

Betülsah

Yeni Üye
Merhaba
2 ay önce 3,5 aylık bir papağan almıştım. Şimdi 5–6 aylık oldu ama hâlâ bize alışmadı. Geceleri alıp sevdiğimde uysal oluyor ve kendini sevdiriyor. Bana saldırmak amacıyla ısırmıyor, sadece uyarı ısırıkları atıyor. Ama sabahları çok hırçın, elime gelmeyi bilmiyor ve elimden yem yemiyor, korkuyor.
Buna rağmen geceleri kafasını avucumun içine koyuyor ve yanağını kaşımama izin veriyor. Kucağımda uyuyor, yani bana güveniyor. Ama neden böyle davranıyor bilmiyorum. Bu papağan benim doğum günü hediyemdi ve bana alışmasını çok istiyorum. Neler yapabilirim.

Aldığımda kuşumda bit vardı. Bitleri tamamen öldüreceği söylenen bir ilaç aldım. İlacı uygulayalı bir ay oldu. Kaşıntısı azaldı, ama bitler tamamen yok olmadı. Gagasının altında ve yanaklarında hâlâ çok var.

Bit huzursuz eder hayvanı,strese sokabilir.
Hangi ilacı kullandığınızı söyleyin ve ne ölçüde kaç gün kullandınız detaylı bilgi verin.
Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.

Hızlı resim com -->foto
Streamable.com veya youtube --> video

Bit ilacını uygulamadan önce elma sirkesi ile banyo yaptırdım. Ardından tüyleri ıslanacak şekilde bit ilacını sıktım ve 15 gün sonra tekrar uyguladım, hepsi bu kadar. Önceden dışkısı farklıydı, şimdi böyle oldu. Ben uyurken suyu dökmüş ve tabandan içmiş, dışkılarla karıştığı için ishal olma ihtimali çok yüksek.

Bitten mi değil mi onu bilmem ama kuş huzursuz ve halsiz dışkısı da sağlıklı değil. Çok hızlı olacak şekilde başka bir bit ilacı kullanın. Ense damlası da olabilir. Veya toz ürünler var veterinerden alabilirsiniz. Onlardan uygulayın ve hızlı olun. Her gün videosunu paylaşın kötüye giderse ilaç da başlarız.

Bitten mi değil mi onu bilmem ama kuş huzursuz ve halsiz dışkısı da sağlıklı değil. Çok hızlı olacak şekilde başka bir bit ilacı kullanın. Ense damlası da olabilir. Veya toz ürünler var veterinerden alabilirsiniz. Onlardan uygulayın ve hızlı olun. Her gün videosunu paylaşın kötüye giderse ilaç da başlarız.
1-2 saat önceki dışkısı

Bana bit ilacı önerir misiniz çünkü pek bilgim yok

Şimdi kuş hasta mı değil mi onu netleştirmek lazım. İlk geldiğindeki dışkılar anormal görünüyor. Gece yatmadan evvel kafes tabanına beyaz peçete serin,kuş sabaha kadar dışkılasın üzerine,sabah buraya yaptığı dışkıları flaşsız net şekilde paylaşın.
Dışkılarda koku varsa belirtin.
Hassas terazi varsa kuşu da bir ölçün bakalım.
Bit konusuna gelirsek,veterinere gidin, sonu mec-mac ile biten ivermectin etken maddeli dış parazit damlası alınız. Zimec, avromec, ivomec olabilir. Şırıngaya 0,5 ml (10 damla) çektirseniz bile uzun süre yeterli olur. Eve gelince kuşun ense tüylerini aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra tekrar 1 damla aynı şekilde.
Damla sonrası birkaç gün veyahut saat,rahatsız olabilir,normaldir,sonra geçiyor zaten. Banyo yaptırmayın bu süreçte,ilacın etki etmesi için. Veterinerden de bit öldürücü ilaç alın veya sorun.
Kafes,yemlik suluk oyuncak tünek her şeyi bit ilacı ile dezenfekte edin. Aldığınız ilaca göre değişebilir lakin ilaç örneğin 10 dk bekletilmeli sonra durulama yapılmalıdır diyorsa mutlaka çok iyi durulama yapın ve ilaç kullandığınız ortamda kuş olmasın,içeriyi de havalandırırsınız ilaç kokusu olmasın içerde.
Yani sulukta yem kabında ilaç kalıntısı kalmasın.
Kuşun rutin olarak kafesinin durduğu yer de gürültüsüz olmalı ve kuş gece 9-10 gibi uyumalı,kuşlar uzun süre uyurlar.. geceye kadar uyumaması da strese sokar hayvanı. Bunlara dikkat etmeniz gerekir.

Dediklerimizi yapın,sonra güncelleme yapınız gelişmelerden haber edin.
Başka kuş varsa da belirtin,bit bulaşıcıdır.
Ayrıca probiyotik vitamin vs kullanıyorsanız detaylı yazın kullandığınız markaları,ne sıklıkla ne ölçüde kullandığınız vs.
Ve kullandığınız yem markasını da belirtin.
Açık yem alıyorsanız açık yem almayın.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, hepsini dikkate alacağım. Tabana ne koyarsam koyayım parçalıyor, dışkılarını yakından takip edeceğim. Veterinere en yakın zamanda götürme şansım yok. İstanbul’u bilmiyorum ve kuşu tek başıma götüremem. Hayvanı taşıyacak başka bir kafes de yok ve bu büyük kafese götürmem gerekiyor. Bunu ben tek başıma yapamam, yanımda birisinin olması lazım. Önce bizimkilere danışmam gerekiyor. 😅 Kuşun yemesinde ve içmesinde bir sorun yok, kendini de düzenli olarak temizliyor. Size düzenli bir şekilde bilgi vereceğim

Dediklerimizi yapın,sonra güncelleme yapınız gelişmelerden haber edin.
Başka kuş varsa da belirtin,bit bulaşıcıdır.
Ayrıca probiyotik vitamin vs kullanıyorsanız detaylı yazın kullandığınız markaları,ne sıklıkla ne ölçüde kullandığınız vs.
Ve kullandığınız yem markasını da belirtin.
Açık yem alıyorsanız açık yem almayın.
Bir tane daha muhabbet kuşum var, 3-4 aylık. Onun sağlık sorunu yok, çok hareketli, yiyor ve içiyor. Ancak onda da muhtemelen bit var.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, hepsini dikkate alacağım. Tabana ne koyarsam koyayım parçalıyor, dışkılarını yakından takip edeceğim. Veterinere en yakın zamanda götürme şansım yok. İstanbul’u bilmiyorum ve kuşu tek başıma götüremem. Hayvanı taşıyacak başka bir kafes de yok ve bu büyük kafese götürmem gerekiyor. Bunu ben tek başıma yapamam, yanımda birisinin olması lazım. Önce bizimkilere danışmam gerekiyor. 😅 Kuşun yemesinde ve içmesinde bir sorun yok, kendini de düzenli olarak temizliyor. Size düzenli bir şekilde bilgi vereceğim
İlaç almak için kuşu götürmenize gerek yok. İlacı alacaksınız veterinerden. Eve gelince siz kuşa uygulayacaksınız yukarıda yazdığım şekilde.
Eldiven giyersiniz ısırıyorsa. Biri tutsun kuşu,siz de damlayı damlatırsınız. Fazla damlatmayın dikkat edin.
Yok ben yapamam veteriner baksın diyorsanız,İstanbulda kuşlara bakan iyi başarılı bir klinik var.

Adresi yazıyorum bilginiz olsun.

İstanbul Veteriner Kliniği Florya
Adres: Eceler Sokak No:16
Florya, Bakırköy, İstanbul
(Flyinn AVM'den Galatasaray
Spor Tesisleri'ne giderken soldan
4. sokak üzerinde.)
0 (212) 663 91 42
0 (212) 663 91 43
0 (212) 574 03 80

İlaç almak için kuşu götürmenize gerek yok. İlacı alacaksınız veterinerden. Eve gelince siz kuşa uygulayacaksınız yukarıda yazdığım şekilde.
Eldiven giyersiniz ısırıyorsa. Biri tutsun kuşu,siz de damlayı damlatırsınız. Fazla damlatmayın dikkat edin.
Yok ben yapamam veteriner baksın diyorsanız,İstanbulda kuşlara bakan iyi başarılı bir klinik var.

Adresi yazıyorum bilginiz olsun.

İstanbul Veteriner Kliniği Florya
Adres: Eceler Sokak No:16
Florya, Bakırköy, İstanbul
(Flyinn AVM'den Galatasaray
Spor Tesisleri'ne giderken soldan
4. sokak üzerinde.)
0 (212) 663 91 42
0 (212) 663 91 43
0 (212) 574 03 80
Tamamdır 1 hafta içinde mutlaka gideceğim

Bu muhabbet kuşuna da yukarıda yazdığım şekilde aynı dozajda parazit damlası yapın.
Bit bulaşıcıdır çünkü.
Onun da kafesini dezenfekte edin. Sebacil vb ürünle temizleyebilirsiniz.
Veterinere sorsanız size öneride bulunur.
Dediğim veterinere danışabilirsiniz.

Bu arada şu yazımı da okumanızı öneririm.

Ahşap tünek aldım da kafesin telleri dar olduğu için takılmıyor bir de bebek olduğu için birazcık fazla ürküyor pek yaklaşmamaya çalışıyorum ama tabii ki gün içerisinde konuşuyorum ilgileniyorum kafeslerin tabanlarını temiz tutuyorum yemesin ishal olmasın diye dikkat ediyorum Ben hayvanların hijyenlerin olduğunca dikkat ediyorum evde de iki kaplumbağam daha var 4 evcil hayvanla ilgileniyorum ve temizliklerini aksatmamaya çalışıyorum önceden çok kuş baktım tecrübem var ama papağan hiç bakmamıştım o yüzden danışmak istedim ve önceden baktığım kuşlarda hiç bit olayı olmamıştı

Ahşap tünek aldım da kafesin telleri dar olduğu için takılmıyor bir de bebek olduğu için birazcık fazla ürküyor pek yaklaşmamaya çalışıyorum ama tabii ki gün içerisinde konuşuyorum ilgileniyorum kafeslerin tabanlarını temiz tutuyorum yemesin ishal olmasın diye dikkat ediyorum Ben hayvanların hijyenlerin olduğunca dikkat ediyorum evde de iki kaplumbağam daha var 4 evcil hayvanla ilgileniyorum ve temizliklerini aksatmamaya çalışıyorum önceden çok kuş baktım tecrübem var ama papağan hiç bakmamıştım o yüzden danışmak istedim ve önceden baktığım kuşlarda hiç bit olayı olmamıştı
Kuşların hemen hemen bakımları aynıdır zaten. Birçoğu aynı şeyleri yerler. Dışkılar da 3 bölümden oluşur kuşlarda. Gereksinimleri genelde ortaktır. Beslenmesine temizliğine dikkat etmek temel şeylerdendir.
Papağanınızda patolojik hastalık olma durumu da var,dışkılar normal değil çünkü.
Veterinere giderseniz dışkı ve kursaktan örnek aldırıp incelettiriniz

Geri