Pakistan papağanı

Bu arada her veterinere götürmeyin,kuşlardan her veteriner anlamıyor maalesef ki.
Ama dediğim klinik Türkiyede en iyi kliniklerdendir kuşlar alanında

Kuşların hemen hemen bakımları aynıdır zaten. Birçoğu aynı şeyleri yerler. Dışkılar da 3 bölümden oluşur kuşlarda. Gereksinimleri genelde ortaktır. Beslenmesine temizliğine dikkat etmek temel şeylerdendir.
Papağanınızda patolojik hastalık olma durumu da var,dışkılar normal değil çünkü.
Veterinere giderseniz dışkı ve kursaktan örnek aldırıp incelettiriniz
Bizimkilere söyledim götüreceğiz yakın bir zamanda egzotik veteriner kliniği değil mi?
siz söyledikten sonra alt tabana kağıt koydum dışkılamasını bekliyorum sonra fotoğrafını çekeceğim

Bit ilacını uygulamadan önce elma sirkesi ile banyo yaptırdım. Ardından tüyleri ıslanacak şekilde bit ilacını sıktım ve 15 gün sonra tekrar uyguladım, hepsi bu kadar. Önceden dışkısı farklıydı, şimdi böyle oldu. Ben uyurken suyu dökmüş ve tabandan içmiş, dışkılarla karıştığı için ishal olma ihtimali çok yüksek.
Buradaki eklediğim fotoğraflar güncel halleri

Güncel iki dışkısı ama yemlerle birazcık karıştığı için belli olmuyor yem dökmüş 🥹

Kuş sadece çekirdek mi yiyor ?

Veterinere götürmeniz şart değil önce bit ilacı alıp uygulayın. Sonra da takipte kalalım gerekirse ilaç öneririz ki gerekecek gibi.

Veterinere götürmeniz şart değil önce bit ilacı alıp uygulayın. Sonra da takipte kalalım gerekirse ilaç öneririz ki gerekecek gibi.
Veterinere götüreceğim, dışkısına baktırmayı düşünüyorum.
Şunu belirtmek isterim ki bugüne kadar birçok muhabbet kuşu baktım. Ancak deprem gibi bazı olaylar nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kaldım. Şimdi yeniden kuş beslemeye başladım. Muhabbet kuşumda hiçbir sorun yok ama Pakistan papağanı gerçekten çok farklı bir tür.
Kuşu aldığım kişiyle sürekli iletişim halindeyim. Dışkısının normal olduğunu ve bu boyuttaki papağanların dışkısının biraz daha sıvı olmasının olağan olduğunu söyledi. Hayvanın huzursuz olmasının nedeni hem bit sorunu yaşaması hem tüy dökme döneminde olması hem de yeterince uyuyamamasıydı. Şimdi odasını değiştirdim, bir hafta içinde rahatlayacağını düşünüyorum.
Asıl derdim onu eğitebilmek. Ay olarak biraz büyük aldığım için bize tam alışamadı. Önceden ortamı ve kafesi sık sık değişmiş, iyi bakılmamış belli. Şimdi ise ona gözüm gibi bakıyorum. Evim küçük olmasa çoktan büyük bir kafese geçirmiştim ama yakında taşınma ihtimalim var. Böylece ona daha konforlu bir ortam sağlayabileceğim.

Geri