Pakistan papağanı

Bunlar ilaç değil ki..

Veterinere parazit damlası yaptırdınız mı?
Dışkılarına bakıldı mı mikroskop ile
Bende ilaç olmadığını sizin sayenizde öğrendim... :(
Evet, bit için ilaç yazdı. Dışkısına oradayken baktı, normal dedi. İki hafta sonra tekrar gideceğim, o zaman ayrıntılı bakacaklar. Genel olarak sağlıklıymış. Bu arada, orada “ilaç” dedikleri için ben de öyle dedim. :D

Merhaba
2 ay önce 3,5 aylık bir papağan almıştım. Şimdi 5–6 aylık oldu ama hâlâ bize alışmadı. Geceleri alıp sevdiğimde uysal oluyor ve kendini sevdiriyor. Bana saldırmak amacıyla ısırmıyor, sadece uyarı ısırıkları atıyor. Ama sabahları çok hırçın, elime gelmeyi bilmiyor ve elimden yem yemiyor, korkuyor.
Buna rağmen geceleri kafasını avucumun içine koyuyor ve yanağını kaşımama izin veriyor. Kucağımda uyuyor, yani bana güveniyor. Ama neden böyle davranıyor bilmiyorum. Bu papağan benim doğum günü hediyemdi ve bana alışmasını çok istiyorum. Neler yapabilirim.
Tekrar merhaba,
Asıl derdim papağanımın bize alışmasıydı, bu yüzden foruma yazdım. Bu türden bir papağanı ilk defa besliyorum, nasıl kendime alıştırabileceğimi bilmiyorum. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

Tekrar merhaba,
Asıl derdim papağanımın bize alışmasıydı, bu yüzden foruma yazdım. Bu türden bir papağanı ilk defa besliyorum, nasıl kendime alıştırabileceğimi bilmiyorum. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.
Sevgi, Sabır ve emek ister hocam. Onu ürkütecek hareketlerden sakınıp zamanla onun size yaklaşmasını bekleyin.

Karga gibi ötüyor arada 😂
Ev kalabalık ve küçük kardeşim hayvanlara çok meraklı. Ne kadar uyarsam da ben yokken gelip parmağını uzatıyor. Kuş bunu tehdit olarak algılıyor, ne yapacağımı bilmiyorum. Şu anda bir muhabbet kuşumuz var, bize alıştı ama papağan bir türlü alışmıyor. Az önce elime aldım, durduk yere elimi ısırdı. Sanırım beni test ediyor. Ona zarar vermemek için çekmiyorum ama bu durum ne kadar böyle devam edecek bilmiyorum.

İşte dediğim gibi siz elinize almayın arada kısık sesle ona seslenin o kadar. Yakınlarında olun ama elinizi falan uzatmayın. Kısa sürede güven kazanacaktır.

İşte dediğim gibi siz elinize almayın arada kısık sesle ona seslenin o kadar. Yakınlarında olun ama içelinizi falan uzatmayın. Kısa sürede güven kazanacaktır.
Deneyeceğim emin olun. 🤗
Bu video ilk geldiğinde çekmiştim halbuki hiç bir şey yapmadım kafese dokundum sadece: D

Deneyeceğim emin olun. 🤗
Bu video ilk geldiğinde çekmiştim halbuki hiç bir şey yapmadım kafese dokundum sadece: D
İşte ortama alışık olmamanın stresi ve sizi tehdit olarak görmesinden. Ona zaman tanıyın mutlaka yumulayacaktır size karşı.

İşte ortama alışık olmamanın stresi ve sizi tehdit olarak görmesinden. Ona zaman tanıyın mutlaka yumulayacaktır size karşı.
Aslında bana oldukça alışık. Gagasına, kafasına, kanatlarına ve ayaklarına rahatlıkla dokunabiliyorum. Ev kalabalık ve gürültüyü sevmiyor, bu da onu strese sokuyor. Şu anda yeni bir ev arayışındayız çünkü mevcut evimiz bize yetmiyor. Tek güvendiği kişi benim ama tamamen alışmış değil. Elimi uzattığımda elime gelmeyi bilmiyor, sadece ısırıyor. Bu ısırma zarar vermek amacıyla değil, onu tanımaya çalıştığı için.
İlk geldiğinde kafesine bile dokunamazdım. Şimdi ise kafesine elimi sokuyorum ve kendi isteğiyle gelsin diye bekliyorum. Az kaldı ama ne zaman tamamen alışacağını bilemiyorum. Arada sırada serbest bırakıyorum. Direkt olarak muhabbet kuşunun kafesinin önüne konuyor ve onu ısırmaya çalışıyor. Bu yüzden serbest bıraktığımda onun kafesinin üstünü örtüyorum. Onlar birbirlerine ne zaman alışır bilemiyorum ama bir araya getirmeyeceğim kesin ve net. : )

Aslında bana oldukça alışık. Gagasına, kafasına, kanatlarına ve ayaklarına rahatlıkla dokunabiliyorum. Ev kalabalık ve gürültüyü sevmiyor, bu da onu strese sokuyor. Şu anda yeni bir ev arayışındayız çünkü mevcut evimiz bize yetmiyor. Tek güvendiği kişi benim ama tamamen alışmış değil. Elimi uzattığımda elime gelmeyi bilmiyor, sadece ısırıyor. Bu ısırma zarar vermek amacıyla değil, onu tanımaya çalıştığı için.
İlk geldiğinde kafesine bile dokunamazdım. Şimdi ise kafesine elimi sokuyorum ve kendi isteğiyle gelsin diye bekliyorum. Az kaldı ama ne zaman tamamen alışacağını bilemiyorum. Arada sırada serbest bırakıyorum. Direkt olarak muhabbet kuşunun kafesinin önüne konuyor ve onu ısırmaya çalışıyor. Bu yüzden serbest bıraktığımda onun kafesinin üstünü örtüyorum. Onlar birbirlerine ne zaman alışır bilemiyorum ama bir araya getirmeyeceğim kesin ve net. : )
Bir araya getirmeyin zaten büyük risk. Zaman tanımalısınız ona probiyotikle destekleyin onu. Zamanla herşey yoluna gşrecek. Ama güvenini sarsacak birşey yapmamalısınız asla..

Geri