Papağanımın boğazındaki beyazlık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smith
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smith

Meraklı Üye
Tahminen 1 yasinda olan ve ben bildigimden beridir sürekli kendisini yolan kanatlarını yolan sultan palağanımı 3 ay önce filan veterinere götürdüm röntgen filan çekildi taş gibi hiçbir seyi yok ic organlarında ama pskolojisi bozuk dedi veteriner. Çok zor iyilesmesi dedi ve ne yapsak da iyileşmiyor zaten. Ama son günlerde boğazinda videodaki gibi beyazlıklare görmeye başladık ve şişmis hafif. Bu nedir normal mi bilgilendirebilir misiniz. Tüyleri hep yolduğu için bu şekilde engelleyemiyoruz.

O beyazlık yeni patlamış tüyler onlar çok sorun değil.
Kuşun beslenmesini, takviye kullanıp kullanmadığınızı, kuşunodasında onu rahatsız etme ihtimali olan şeyleri ayıcık oyuncak kedi vs bunların hepsini çok ama çok detaylı yazarsanız size yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca sabırlı olabilir ve biraz masraf etmeyi göz önüne alırsanız size %80 iyileşme ihtimali sağlayacak bir destek programı hazırlarım.

Tabi hocam detaylıca ne yaptigimizi ne yapmadigimizi yazayım uzun uzun. Ama yeni patlayan tüyler dediginiz kısımi anlayamadım şimdi iki tane fotoğraf atiyorum. Icten beyazlıklar var gercekten tüy çiktigi icin mi oluyor aynı yerden mi bahsediyoruz. Yuvarlak icine aldım beyaz kısmı birkaç gün onceki foto yeni hali videodaki gibi.

Onlar tüy rengi ona takılmayın. Hangi tedaviler hangi tarihlerde hangi dozda ve sürede uygulandı ? Ve yukarıda sorduğum sorulara ayrıntı aylamadan cevap verin. Küçük bir ayrıntının bile kaçmaması çok önemli.

25 ağustosta veterinere gittik bu reçeteyi uygulamamızı söyledi. 1 buçuk ay kadar kullandık. Yemine takviye olarak pembemix kullanıyoruz. Onun dışında ekstra bi takviye vs kullanmıyoruz. Yemek olarak yem, daldarı patates( haslanmış ve kızartma olarak ara ara veriyoruz. Haşlama daha çok vermeye basliyoruz ama artık çok seviyor) salatalık yumurta yeşillik çok vermiyoruz ama yiyor verince. Geçen brokoli denedik haşlanmıs ve çiğ olarak çiğ olanı elimizle ufak ufak verince yedi. Tavuk veriyoruz ara ara pişmiş olarak haşlama olarak. Tek kuş için gayet geniş bir kafesi var. Yatak aldım ama korktuğu için kullanamadik. Yatagi görünce hırlıyo korkuyor. Düz dururken bile sürekli titriyor. Dedigim gibi kendisini yiyor sürekli. Kafesten cikartamiyoruz cok korkuyor ama çıkınca evde dolaşıyor parmagimizi uzatinca parmağa geliyor ama kafeste uzatinca parmagimizi gelmiyor asla. Sevdirmiyor kendini hemen ısırıyor. Bir ara 3 4 ay boyunluk kullandık veteriner de olabilir iyi olur demisti. Ama o da fayda etmedi tüylenmesi icin. Boyunluk kullanirken kaşıtiyordu kendini sürekli. Şu aralar çok nadir kaşıtıyor. Birde kuş çantası aldık yakın mesafede daha rahat tasimak icin ama ondan da korkuyorum hiç sevmiyor. Degisik cisimleri yaklastirinca hırliyor telefon kumanda vs.Başka atladigim varmı bilmiyorum sorun cevaplayim hocam. Birkac fotografini da birakiyorum aşağı. Kimisi yeni kimisi eski.

Ayrıca kuşum uçamıyor söylemeyi unutmuşum ama zaten surekli kendini yiyor kanatlarini yiyor uçamiyor asla . Çok çok nadir bir iki zıplıyor o kadar

Hocam en başta onun korktuğu şeyler etrafında bulunmamalı veya o cisme alıştırılmalı korkusunu yenmesi sağlanmalı. Çevresinde ona stres yapacak ses veya görüntü olmalalı. Bu en başta uygulanması gereken şey.
İkinci olarak olası bazı bakteriler mantar ve parazitler için tedavi başlanmalı.
Parazit ihtimali için ense damlasına ek olarak kontil şurup ( eczane ) kullanılmalı. Ayrıca bacteri ihtimaline karşı bactrim ( eczane reçete istenir ) ve denflor ( eczane veya online bulunur ).
Bactrim sonrası birkaç gün ara verildikten sonra doksisiklin etken maddeli bir ilaç ( eczane ve veteriner ikisinde de bulunur ) başlanmalı. Mantar ihtimaline karşı triflucan ( eczane ) kullanılmalı. Aldığınızda doz ve süreyi yazarım.

Takviye olarak denfloru biraz fazla alın her gün kullanılacak ve çok uzın süre kullanılacak. Trendyolda 9 kutuluk paketlerle satılıyor. 18 kutu bile alabilirsiniz zaten ucuz bir ürün. Ayrıca prozim plus ve forbiome ( ikisi de online bulunur )

Kanatlıoil pembe mix mi kullandığınız ürün ? Evetse küçük bir suluk alınıp suluğa koyulup istediği zaman ulaşabilmesi sağlanmalı. Mamasına katarak vermeyin.

Ayrıca med tolyamin forte veya bt amin forte Carnisspeed, sedochol, gerwit ve powerchol alınmalı ( powerchol dışında hepsini online bölünmüş bulursunuz 20-30 ml yeter her birinden ). Glisin alınmalı ( online insanlar için üretilmiş toz formları var herhangi bir markayı seçersiniz ) ayrıca omega 3 kullanmalısınız ( ocean veya başka marka olabilir. Günde bir damla içirilmeli )
Evet çok ürün önerdiğimin ve maliyetli olduğunun farkındayım ama 1 defa veterinere gitmek kadar tutar. Her ihtimali gözeterek ve ona maksimum destek verecek ürünler önerdim. Eğer isterseniz etkiyi güçlendirmek için bir probiyotik daha öneririm. ( opsiyonel )

Omega dışındaki her şey ya sıvı formda yada suda çözünen toz formda olmalı.

Ayrıca yemini uyandırarak vermeye başlayın ( tarifim var sitede uyandırılmış yem yazıp aratın )
Yem içeriğinde kenevir ve yulaf yoksa alın mutlaka. Ayrıca fonia pady darısı alın.

Günde en az 10 saat kesintisiz uyuyacağı şekilde her gün aynı saatte uyku moduna geçmeli. Hiç geceleri uyurken çırpındığı çığlık attığı oldu mu mesela ?

Hocam çığlık gibi şeyler olmadı hiç. Ürünlerinizi listeledim alınır hepsi yeter ki iyi olsun ama şöyle bir durum var. Böyle şeyleri kullanmayı beceremiyoruz bi iki kere denedik kuşun akcigerine kaciyor hep nasil vereceğiz bunları. Elden bu sekilde verince diger kuşlarimin akcigerine kacmisti ölmüşlerdi. Bunda nasıl vermek gerekir. Suya karisarak verilir mi bilmiyorum aydınlatirsaniz sevinirim. Ki öyle çok da su içmiyor bu arada çok nadir su içiyor. Yemesi iyi ama su icmiyor.

uyandırılmış tohum konusunu çok arattım ama bulamadım link atılabiliyor mu hocam atablir misiniz

Hocam dediklerinizi araştırdım dediğim gibi hepsi alınabilir alırım hatta. Ama bu powerchol şart mı ya önceki kuşlarımda kullanmıştım çok faydalı olmamıstı o olmazsa olur mu. Diğerlerini nasıl kullanacağıma ne dozda olacağına dair bir mesaj atabilir misiniz çok yoruyorum sizide kusura bakmayın

Yem uyandırma ( çimleme ) :

Her gün yediği tohumlardan 1 tatlı kaşığı alıp sade suyla süzgeçte yıkayın. ( en küçük delikli süzgeç ) Sonra çay bardağına koyun ve üstüne su çekin. 5-6 saat suda kalmalı. Sudaki 3. Saat süzgece döküp yine yıkayın. 6 saatin sonunda yine süzgece alarak yıkadıktan sonra biraz serin ( yayın ) sonra üzerine nemli temiz bir bez ( peçete de olabilir ) örtün. 5-6 saatte bir tekrar yıkayın sade suyla . Tohumları süzgeç'e aldıktan ortalama 24 saat sonra kuşlara vermeye hazır olur. En son yine yıkar öyle verirsiniz.
Tohumları bu şekilde vermek hem karaciğer yükünü azaltır, hem harika besleyici olur. Özellikle B grubu vitaminler kat be kat artar. Protein sindirimi çok kolaylaşır.

Tohumlar tomurcuklanır tomurcuklanmaz verin hatta öncesinde de verebilirsiniz tomurcuklanmayı beklemek şart değildir. Amaç filiz elde etmek değil tohumları uyandırmaktır.

Filiz elde edip yeşil yapraklar da verilebilir. Bunun için 2-3 tatlı kaşığı hazırlayıp tohumlar patladıktan sonra yarısını toprağa dikip filizler 7-8 santim boyutuna geldiğinde azar azar kesip kuşa verebilirsiniz buda apayrı faydalı olacaktır. Kestiğiniz filizler de birkaç kez tekrar uzayacaktır.

Bu yöntem yemin tazeliğini test etmek için de çok güzeldir. Çimlenen tohum ; daha bayatlamamış demektir.

Son düzenleme:
Powerchol mevzusuna gelirsek,almasanız olur diğerlerini de almasanız olacağı gibi. Size şu kadarını söyleyim bu yazdıklarımdan hiç birinin verir vermez gözle faydasını görmezsiniz. En baştan sizi uyardım sabırlı mısınız ve büyçe ayırabilir misiniz diye. Ürünlerin arasında kısa sürede etkisini göreceğiniz glisindir. Hayvanı rahatlatır normalde uyumadığı vakitlerde de uyuduğunu görebilirsiniz. Uyku kalitesi artar. Ama göremeyeceğiniz etkisi çok daha önemlidir. Hücre yeniler !
Powerchol içeriğindeki deve dikeni ve enginar extresi de hem hücre yenilemede hemde karaciğer onarmada etkindir. Gözle görülür etkisi olmaz ama. Almasanız olur, alsanız daha iyi olur bir üründür.

hocam anlıyorum sizi gerçekten ama bu kadar fazla ürün nasıl verilecek. birde dedğim gibi kullanımı nasıl olacak ürünlerin. Eczane dışı olanların siparişini vereceğim şimdi ama nasıl kullanmalıyım hepsini sıralamasını. yukarıda yazdığım gibi ağıza direk verirken kaçıyor ciğerine solunumu filan sıkıntı oluyor diğer kuşlarımda bu sorunu yaşadım başka yolu varmı. Birde en çok kullanılması gereken birkaç taneyi belirlesek nasıl olur hepsi yerine. Sadece soruyorum bilmediğim için her şeyden emin olmak ıstıyorum özür dileim

Hocam hepsini aynı gün vermeyeceksiniz. Alınca hepsinin kullanımını yazarım. Ve almanız da zorunlu değil powerchol ve diğer hepsini. Ben düzelme ihtimalini değerlendiriyorum. Bu takviyeler olmadan asla düzelmez bu takviyelerle %70-80 düzelme ihtimali var.

anladım hocam aldığımda tekrar bilgilendireyim sizi şunları şunları aldım diye. Durduk yere olan titremesinin ve kanatlarını yememesi tüylerini yolmaması önceliğim bnuları giderebilirsek daha konforlu olabilir. uçması çok zor belki imkansız bilmiyorum ama ufak mesafeli atlamalar konmalar vs yapabilse ve ele gelebilse keşke.

anladım hocam aldığımda tekrar bilgilendireyim sizi şunları şunları aldım diye. Durduk yere olan titremesinin ve kanatlarını yememesi tüylerini yolmaması önceliğim bnuları giderebilirsek daha konforlu olabilir. uçması çok zor belki imkansız bilmiyorum ama ufak mesafeli atlamalar konmalar vs yapabilse ve ele gelebilse keşke.
Onu sakinleştirmek ve desteklemek adına yazdığım takbiyeler. Antibiyotikler ise olası bakteri ve mantar ihtimalini bertaraf etmek için. Veterinerlerin bile çözemediği sorunu sihirli parmaklarımla 10 günde çözeceğim iddiasında değilim tabiki. Ama %70 ihtimali değerlendirmek gerek kesinlikle.

Suluğuna ekleyeceksiniz.Suyu az içerse belirtin Selçuk bey size doz ayarlaması yapar.Korkarsanız ilerleme kaydedemezsiniz.
teşekkür ederim. ürünler elime ulaşınca yazacağım nasıl kullanmam gerektiğini soracağım

teşekkür ederim. ürünler elime ulaşınca yazacağım nasıl kullanmam gerektiğini soracağım
Kontil,bactrim şurup,triflucan şurup ve denflor probiyotiği eczaneden alabilirsiniz.Bunların arasında bir tek bactrim için reçete isteyebilirler.

Geri