Karadeniz Pet

petshop

yao ako

Onursal Üye
Katılım
12 Ağu 2020
Mesajlar
2,462
Tepkime puanı
808
arkadaşlar dün divitsol almak için petshopa gittim.divitsolu göremeyince adama sordum divitsol var mı diye?adam ne dedi anlamadı.bağırsak düzenlehici dediğimde bana avisol se satmaya çalıştı.bak abicim içinde herşey var a,b,c diye saydı.tabi kanmadım bu arada petshopda avisolun her türlü ürünü var bi divitsol yoktu.ekliyeyim:pet shopun ortasında büyük ihtimalle french molt lu bir kuşu sergiliyorlar.kafeste yok sırf gösteriş için.kafeslerde zaten plastik tünekli hiçbir taş olmayan paslanmış daracık kafeslerdi
 
ekliyeyim salma kuş kafesinde 2 tane köpek vardı.alan çok dardı.bir kuşu kumbaraya sığdırmak gibi düşünün
 
Medeni kanuna göre hayvanlar eşya statüsünde. Şikayet bir işe yaramıyor, yaramaz. Eni konu para cezası alırlar ona da hiçbir zabıta uğraşmaz.
 
O zaman kötü olan herşeyi ne de olsa birşey yapmazlar deyip görmezden mi gelelim ?
Görmezden gelin ya da şikayet etmeyin demiyorum. İstanbul'da onlarca hayvam hakları derneği var ve pet shoplardaki rezilliklere şahitler. Durum böyleyken dernekler bile bir tasarrufa sahip değilken, sizin bireysel çabanızın kanuni bir oluru yok demek istedim.
Şikayet edeceğiniz merciinin verebileceği kanuni bir karar yok.
Yoksa iş size kalmadan hayvan hakları dernekleri pet shopları kapattırma derdindeler. Ancak ellerinden gelen bir şey yok.
 

Benzer konular

Geri
Üst