Karadeniz Pet

Probiyotik ve Vitamin hk.

Sher Locked

Yeni Üye
Katılım
14 Nis 2016
Mesajlar
93
Tepkime puanı
4
Merhaba,
Muhabbet kuşum için 5 gündür antibiyotik tedavisi uyguluyorum. (Bugün 5. Gün) Bundan sonra probiyotik ve vitamin kullanımı sırası ve kullanım süresi nasıl olmalı? İlk olarak 1 gün sade su vermek gerekli mi? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim ..
 
Kuşunuzun sorunu nedir yani hastalığı ?
 
Kuşunuzun sorunu nedir yani hastalığı ?
Yaklaşık 20 gün önce kısa ve hızlı nefes almaya başladığını farkettim kuyruğu normalden daha hızlı hareket ediyordu. Bir de normalden fazla uyumaya bize tepki vermemeye ve zayıflamaya başladı. Veterinerin önerisiyle Enrocure adlı ilacı kullanıyorum 5 gündür. (enrofloksasin etken maddeli) Probiyotik ve vitamin takviyesi ile ilgili araştırma yaptım fakat hangi sırayla ve süreyle kullanmam gerektiği konusunda kafam karıştı.
 
Sanırım bu konu ile alakalı ustalardan kimse denk gelmedi sorununuza. Ben nacizane tecrübelerimden size anlatmaya çalışayım. Kuşlarıma vitamin takviyesi yaptıktan sonra varsayıyorum 6 gün vitamin takviyesi yaptıysam ardından gelen 3-4 gün boyunca hemen probiyotik ihmal etmemeye çalışıyorum.Çünkü sizin de endişe ettiğiniz gibi hepimizin endişesi olan yarar sağlamaya çalışırken hayvanlarımıza zararı olmasın istiyoruz. Bu noktada ardından gelen günlerde hemen probiyotik uygularsanız faydalı olacağına inanıyorum. Ardından bir gün kaynamış sade su verin.Sonraki günlerde birer gün aralıklarla yine bir kaç damla limon veya portal suyu veya elma sirkesi sularına karıştırıp doğal yollarla desteklemeyi ihmal etmemenizi öneririm. Geçmiş olsun
 
Ben antibiyotik sonrası 2 şer gün Multivitamin B Complex Probiyotik ve Mineralli su veriyorum
 
Geri
Üst