Saka çiftimin kızıştırılması adına

deksar

Yeni Üye
Değerli dostlar merhaba.

Kafesten yumurtadan yetişmiş bir erkek saka kuşum var, dişi kanarya ile melezleme düşünüyorum bu sezon, erkekte kızgınlık kızışma belirtileri yok, sezona yakın kızıştırmak için ne tür gıdalar verebilirim? Karahindiba tohumu öneren oldu, polen öneren oldu, keçiboynuzu pekmezi öneren oldu.

Özellikle keçiboynuzu pekmezi çok yoğun oluşundan sizin gibi değerli ustalara hocalarıma danışmak istedim hemen pratiğe dökmeden. 1 litre suya veya 100 ml suluğa ne miktarda konulmalı? Elbette bunu önerirseniz şayet.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Değerli dostlar merhaba.

Kafesten yumurtadan yetişmiş bir erkek saka kuşum var, dişi kanarya ile melezleme düşünüyorum bu sezon, erkekte kızgınlık kızışma belirtileri yok, sezona yakın kızıştırmak için ne tür gıdalar verebilirim? Karahindiba tohumu öneren oldu, polen öneren oldu, keçiboynuzu pekmezi öneren oldu.

Özellikle keçiboynuzu pekmezi çok yoğun oluşundan sizin gibi değerli ustalara hocalarıma danışmak istedim hemen pratiğe dökmeden. 1 litre suya veya 100 ml suluğa ne miktarda konulmalı? Elbette bunu önerirseniz şayet.

Teşekkür ederim.
Bütün önerileri bir kenara bırakıp günlük ışık süresine ( 14 saat kesintisiz ) ve ışığın kalitesine yönel. ( uv veya kaliteli gün ışığını taklit eden bir lamba ) Sadece aspur versen de kızışacaktır. En temel kriter ışık süresi diğerleri teferruattır.

Hocam dönüşünüz için teşekkür ederim, ışık konusunu siz önermiştiniz bir başka post altında birilerine, ben oradan notlarıma almıştım aynen de uyguluyorum belirttiğiniz gibi 14 saat.

Işığın dışında, ek takviye olarak sizlere danışmak istemiştim. Çünkü kuşumda mübarek tık yok :)

Keçiboynuzu pekmezi veya tozu/unu kullanımında miktar/oran tavsiyeniz ne olur?

Tekrar teşekkürler, sevgiler.

Keçi boynuzu pekmezi değilde keçi boynuzu tozu kullanabilirsiniz günlük 2-3 mercimek tanesi kadar. Nijer günlük yarım çay kaşığı bir süre sonra dozu azaltırsınız. Çiftleşme başladığında kızıştırıcı takviyeler tamamen kesilmeli ama. Havuç da verin her gün bir miktar.
Eğer 15 gün ışığa rağmen tık yoksa ışık yetersiz veya yanlış ışık kaynağı olabilir. Ötüyor mu saka?

Çok değerli bilgiler, çok teşekkür ederim Selçuk hocam. Bunları uygulayacağım.

Saka ötüyor hocam, evet.

Keçiboynuzu tozunu nasıl vermem gerekir, mama içeriğine belirttiğiniz miktarda katarsam fayda sağlar mı?

Mama içeriğim şu şekilde:
Yumurta rendelenmiş ak ve sarısı, keten tohumu unu, devedikeni tohumu unu, Cede marka kuru kanarya maması, az nijer ve rendelenmiş brokoli.

O mamaya katın tamamdır. Hazır mama şart değil bundan sonra almasanız da olur

Teşekkür ederim.

Hazır mamaların kuşa bir katkısı yok mudur hocam?

Geri