Senegal papağanım kendini yoluyor!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Benny.T
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Benny.T

Yeni Üye
Merhaba ilk defa papağan bakacağım. Daha önceki sahipleri bakamadıkları gerekçesiyle pet shopa terketmişler bülbül kafesinde ve altı 1 karış dışkıyla sadece 1 tünekle yaşıyordu. Sahiplenmek istedim. Vücudu yaralar içindeydi ve çırılçıplaktı. Alalı 1 yılı geçti bana alıştı ama kimseye yaklaşmıyor kafesini değiştirdim oyuncaklar aldım fakat hepsinden korkuyor. Sadece ay çekirdeği ile beslenmiş 9 yaşında. Diyetini değiştirmeye çalıştım pelet ve chop denedim hiçbirini yemek istemedi daha da kendini yolup çıldırdı resmen ben denedikçe daha da kötüye gitti. Tüylerine gelecek olursam tüyleri uçlarından koparıyor asla köklerini çıkarmıyor onları ağzına alıp tırnağı ağzında oynuyor. Eğer kök çıkarırsa da onun kökünü bir güzel çiğniyor paramparça edene kadar. Ve asla durmuyor. İnternetten okuduğum herşeyi denedim hormonal zamanlarda daha da fazla yapıyor ne yapmalıyım bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz?

Birkaç resmini koyacağım aldığımda ve şuanki hali olarak.

Öncelikle duyarlılığınızdan ötürü teşekkürler.
Kuşa takviye kullandınız mı kullandıysanız hangilerini ne sıklıkta ve sürede kullandığınızı yazın. İlaç kullandınız mı hiç ne kadar süredir sizde ?

Kullandığınız takviyelerin içeriklerini de paylaşın lütfen.

Öncelikle duyarlılığınızdan ötürü teşekkürler.
Kuşa takviye kullandınız mı kullandıysanız hangilerini ne sıklıkta ve sürede kullandığınızı yazın. İlaç kullandınız mı hiç ne kadar süredir sizde ?
Kuşa bir takviye kullanmadım çünkü yakınımda avian vet yok ve sormadan kullanmak istemedim elimde muhabbet kuşu vitaminleri falan var ama kullanmadım. Sık sık benimle yanımda durduğunda az yoluyor ama ben yoksam mahvediyor kendini 10dkda bütün tüylerini yolduğunu biliyorum. Çanta aldım yanımda gezdirmek için ama strese giriyor içine girmek istemiyor zorlamıyorum bende. 1 yılı geçmiştir bende.

Sorunun temelinde stres yatıyor. Ama eksik beslenmemenin de etkisi var. Madem muhabbet kuşu vitaminleri var neden vermediniz ? Bari online sorsaydınız birileri verin derdi. Kuşa acilen çinko ve iyot desteği verilmeli Ayrıca omega 3 desteği de vermek çok önemli. Dış parazit için de önlem amaçlı ense damlası uygulamak önemlidir.

Sorunun temelinde stres yatıyor. Ama eksik beslenmemenin de etkisi var. Madem muhabbet kuşu vitaminleri var neden vermediniz ? Bari online sorsaydınız birileri verin derdi. Kuşa acilen çinko ve iyot desteği verilmeli Ayrıca omega 3 desteği de vermek çok önemli. Dış parazit için de önlem amaçlı ense damlası uygulamak önemlidir.
Evet yaptığım hatanın farkındayım düşüncesiz davrandım tecrübem yok pek papağanlarda. Hangi vitamini vereceğimi bilemedim gw multivitamin veriyordum suyuyla arada. Yakın zamanda kenevir tohumu yağının (hemp oil) papağanlara iyi geldiğini okudum aldım gagasını ayaklarına masaj yapıyorum 1 damla da oral yoldan veriyorum severek alıyor biraz sakinleşti gibi bilemedim sakinleştirici etkisi varmı. Vermeyin derseniz keserim zaten. İyot çinko ve omega3 ü nasıl temin ederim nasıl uygulamalıyım söyler misiniz?

Evet yaptığım hatanın farkındayım düşüncesiz davrandım tecrübem yok pek papağanlarda. Hangi vitamini vereceğimi bilemedim gw multivitamin veriyordum suyuyla arada. Yakın zamanda kenevir tohumu yağının (hemp oil) papağanlara iyi geldiğini okudum aldım gagasını ayaklarına masaj yapıyorum 1 damla da oral yoldan veriyorum severek alıyor biraz sakinleşti gibi bilemedim sakinleştirici etkisi varmı. Vermeyin derseniz keserim zaten. İyot çinko ve omega3 ü nasıl temin ederim nasıl uygulamalıyım söyler misiniz?
Kenevir yağını verin tabiki. Hatta bir süre günde 2 kez verin. Kel yerlerine de sürebilirsiniz.
Eczaneden %2'lik iyot lugol ve ferrozinc alıp takviye başlayabilirsiniz. Şuan 2 damla gerwit içirin.alırsanız nasıl vereceğinizi yazarım.

Kenevir yağı az da olsa omega 3 içerir zaten. Ondan rahatlamış olabilir.

Kenevir yağını verin tabiki. Hatta bir süre günde 2 kez verin. Kel yerlerine de sürebilirsiniz.
Eczaneden %2'lik iyot lugol ve ferrozinc alıp takviye başlayabilirsiniz. Şuan 2 damla gerwit içirin.alırsanız nasıl vereceğinizi yazarım.
Alman markası gervit-w dimi yanlış almayayım internetten(ty) sipariş vereceğim diğerlerini de yarın ecazene soracağım

Gerwit var demiştiniz. Neyse evet röhnfried gerwit olur nekton q da olur. Mutavit de olur. Sipariş vermişken med tolyamin forte de sipariş edin.

Gw deyince gerwit anladım ben. İçeriğini paylaşın belki oda yeterli olabilir.

Gw deyince gerwit anladım ben. İçeriğini paylaşın belki oda yeterli olabilir.
Elimde olanlar bunlar
https://hizliresim.com/ryc0t0v

Coldast içeriği = vitamin C, deiyoze su, okaliptus
Multivitamin içeriği = vitamin A, D3, C, K ve E
B comlex içeriği = vitamin B1, B6, B12 ve biotin
Diar içeriği = demir klorür, çinko klorür, mangan sülfat, bakır, kobalt sülfat, sodyum klorür, potasyum klorid, magnezyum klorid, deiyonize su
İmmune içeriği = vitamin A, E, C, çinko, glukoz, magnezyum, kalsiyum,

Arkasında yazanlardan bakarak yazdım ben genelde yeşili kullanıyorum suyunda.

Şimdiden suyunu alın sabah 10 gibi B komplex, coldast ve immune katın suyuna. 3 gün üstüste verin. Ferrozinc almayın şimdilik elinizde çinko içerikli ürün varmış ama kuşlanmamışsınız 😔
Kanatlıoil sitesinden prozim plus sipariş edin. Onu da kullanacaksınız.

Şimdiden suyunu alın sabah 10 gibi B komplex, coldast ve immune katın suyuna. 3 gün üstüste verin. Ferrozinc almayın şimdilik elinizde çinko içerikli ürün varmış ama kuşlanmamışsınız 😔
Kanatlıoil sitesinden prozim plus sipariş edin. Onu da kullanacaksınız.
3 vitaminden de kaçar damla katmalıyım. Metal su tası var, suluğu yok. Birde hepsini karıştırınca dokunmaz değil mi?

3 vitaminden de kaçar damla katmalıyım. Metal su tası var, suluğu yok. Birde hepsini karıştırınca dokunmaz değil mi?
Metal olmaz. Mümkünse 5 numara plastik suluk alın. Bulamazsanız 2 numara da olur.

Metal kabına 50 ml su koyun. Her birinden 10 damla katın. Dokunmaz korkmayın. 4. Günde diar katın 2 günde onla devam edin.

Tamamdır 3 - 4 gün içerisinde güncelleme yapmış olurum bir sorun olursa da yazarım prozim plusta o zamanda anca elime ulaşmış olur

Belirgin bir değişim gözlenemez muhtemelen zamanla düzelecek. Elinizdeki ürünlerden multi vitamin haftafa 1 diğerleri haftada 2 kez kullanın. Sürekli. Bitince de daha işlevsel takviyeler öneririz..

Geri