sevda papağanım çok hasta ne yapıcam veterinere gidecek durumum yok

emirtoma

Yeni Üye
3 4 aylık sevda papağanımın ishali siyah kakası ve köpüklü kusması var kuş çok halsiz ve daldarı yediremiyorum biraz önce bir yudum elma sirkeli su içerebildim ne yapıcam lütfen yardım edin

Dışkı resmini(hızlıresim.com) ve kuşunuzun genel durumunu gösteren bir video(streamable.com) eklerseniz daha iyi olacaktır.Ağzında veya dışkısında koku var mı?Vitamin v.s. neler kullanıyorsunuz?Beslenmesinde neler var?

Kuşta mantar olma olasılığı var.Eczaneden Triflucan şurup alınız öncelik bu ilaç olacak.Eğer bulamazsanız Mikostatin alınız.İkisinden birini alacaksınız yani. Kuş suyundan içiyorsa 50 ml suya 6 damla ilaçtan katın.12 saatte bir kez yenileyin.10 gün devam edin aralıksız.Eğer sudan içmezse sabah 1 damla,akşam 1 damla kuşa ağızdan direkt ilacı veriniz su ile karıştırmadan. En az 10 gün kullanın.
Buraya görsel de paylaşın.

Kuşta mantar olma olasılığı var.Eczaneden Triflucan şurup alınız öncelik bu ilaç olacak.Eğer bulamazsanız Mikostatin alınız.İkisinden birini alacaksınız yani. Kuş suyundan içiyorsa 50 ml suya 6 damla ilaçtan katın.12 saatte bir kez yenileyin.10 gün devam edin aralıksız.Eğer sudan içmezse sabah 1 damla,akşam 1 damla kuşa ağızdan direkt ilacı veriniz su ile karıştırmadan. En az 10 gün kullanın.
Buraya görsel de paylaşın.
durumu daha da kötüleşimce korktum mecbur veterine götürdüm mantar olmadığını söyledi zehirlenmiş durumu kötü yaşayacağının garantisini vermiyorum dedi orda kalıcak bir süre dua edin lütfen

Umarım antibiyotik tedavisi başlamıştır. Tetramezhatine veya sulphamezathine gibi bir antibiyotik.

durumu daha da kötüleşimce korktum mecbur veterine götürdüm mantar olmadığını söyledi zehirlenmiş durumu kötü yaşayacağının garantisini vermiyorum dedi orda kalıcak bir süre dua edin lütfen
Tedavi sürecini takip edin iyice. İlaç falan veriyorsa adını ve dozajını öğrenin.

Mantar olmadığını nasıl tespit etti? Tahlil falan yaptı mı?

Kuşunuz en son ne yedi içti? Kafes teli vb şey kemirdi mi? Yem bayat mıydı? Köpüklü kusma veya kusma,siyah dışkı aniden mi başladı? Kuş birkaç gün evvel iyi miydi?

Geri