SİRKE İÇİRDİM 1 ÇAY KAŞIĞI

Yigit3512

Yeni Üye
Muhabbet kuşum uzun zamandır ishaldi. Veterinere gittik bir kaç ilaç verdi suyuna damlatmam için ama geçmedi. Daha sonra uzun zamandır kuş bakan bir komşu sirke önerdi çay kaşığıyla ya da şırıngayla damlat ağzına diye. Bende damlattım elma sirkesini. Daha sonra kuşum kustu ve sürekli öğürmeye başladı midesi boş olmasına rağmen kusmaya çalışıyor. Hapşırıyor ve nefes alırken çok az da olsa garip sesler çıkartıyodu. Yaklaşık 7 saat oldu şu an kusmasıda normale döndü yemde yiyor uçuyor elime koluma da geliyor bu saatten sonra önerebileceğiniz bir şey var mı?

Kuşun ölmediğine dua edin. 1 çay kaşığı 5 ml diyor veriler.
5 ml 100 damla yapar. Yani 1 çay kaşığı sirke 100 damla sirke demektir. Bu aşırı dozaj anlamına gelir,ölmediğine dua edin. Sirkeyi kuşlara önermeyen hekimler mevcut ayrıca.
Sirke antifungal mıdır? Evet,50 ml içme suyuna 6 damla sirke damlatılır ilaca ulaşılamazsa sirke kullanmak durumunda kalınarsa. Kaldı ki bu oran sizin verdiğiniz dozajın yanında hiç sayılır. Kuşun kusması iyi olmuş.
Kuşunuzu gözlemleyin. Aşırı tahriş sonucu vücudunda kanama olabilir. Böyle bir durum olursa vakit kaybetmeden egzotik hayvan kliniğine götürün.

Kuşun güncel kısa videosunu ve de son yaptığı birkaç dışkının fotosunu flaşsız ve net olacak şekilde paylaşın burada.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya YouTube

Ayriyeten size bu dozajı komşunuz önerdiyse onun da uyarılması gerekli.

video ya da resim yükleyemiyorum linkleri yapıştırdım ama olmadı

İlk fırsatta uyarıcam teşekkür ederim şu an uyuyor ama sürekli kusma sesi çıkartıyor 15 dakikada bir

Veterinerin verdiği ilaçlar neydi ? Sirke direk içirilecek olsa bile en fazla 1 damla damlatılır ki sulandırılmadan içirilmemelidir.
Kuşta mantar ihtimali yüksek antifungal vermiş miydi veteriner ?

Sadece Probiyotik damla verdi suyuna damlatmam için o kadar. Kafesinde bulunan renkli tahtadan olan oyuncaklarını kaldırttı kemirdiği için olabilir dedi. Şu an hırıltılı nefes alıp veriyor ve asla uyumuyor hep kıpırdıyor

video ya da resim yükleyemiyorum linkleri yapıştırdım ama olmadı
Oluyor normalde siz yapamadınız anlaşılan,yeniden deneyin,link veriyor zaten kopyalayıp buraya yapıştırın.

İlk fırsatta uyarıcam teşekkür ederim şu an uyuyor ama sürekli kusma sesi çıkartıyor 15 dakikada bir
Video görelim. Hastalıktan mı kusuyor sirkeden mi bilmiyoruz ama zehirlenmiş olma durumu da var çünkü vücuduna çok yoğun şekilde asit içeren sirkeyi almış oldu. Ölmemesi bile şaşırtıcı.

Sadece Probiyotik damla verdi suyuna damlatmam için o kadar. Kafesinde bulunan renkli tahtadan olan oyuncaklarını kaldırttı kemirdiği için olabilir dedi. Şu an hırıltılı nefes alıp veriyor ve asla uyumuyor hep kıpırdıyor
Probiyotik ilaç değildir. Uzun zamandır ishal de normal değildir. İshal genellikle hastalık kaynaklı ortaya çıkar. Fazla su tüketimi veya sebze tüketimi de dışkıyı sulandırabilşr lakin sağlıklı kuşun iştah ve enerjisi,kilosu neşesi yerinde olur dışkısı da kıvamlı normal olur.

Mutlaka görüntü paylaşınız kuşunuzun durumu ciddi olabilir. Her veterinere de güvenmeyin kanatlı alanında başarılı veteriner sayısı ülkemizde kısıtlı çünkü.

streamable.com Bu uzantıyı video yüklemek için nereye yapıştırıcam?

Bütün gece uyumadı ve hırıltılı nefes aldı verdi. Aniden uyandı sürekli. Şimdide gagasını 180* çevirip kuyruğuna sokup öyle uyuyor

Size link veriyor zaten,onu kopyalayıp buraya yapıştırmanız lazım. Yapamıyorsanız YouTube ye yükleyip buraya link atabilirsiniz

Hangi şehirde yaşadığınızı söylerseniz belki kanatlı kliniği önerebiliriz varsa. Bahsettiğiniz şeyler normal değil çünkü,kuşta ciddi hasar olmuş gibi anlaşılıyor anlattıklarınıza göre.

Direk mesaj yazdığınız kısma yapıştırın. Uyuması kötü durumda olduğuna işaret

Şimdi eve geldim hala aynı şekilde uyuyor kafasını 180 derece döndürüp uyuyor ama beni görünce kafesin dışına çıktı öttü biraz sonra içeriye geri girdi

Veterinerin verdiği ilaçları yeterli dozda ve sürede kullandınız mı dozu ve süreyi nasıl ayarladınız .

2 günde 1,3 damla Probiyotik verdi sadece videosunu yükledim buraya. Şu an uyandırdım yem yememişti hiç elime alınca ye yedi havuç rendeledim onuda yedi

Sürekli kaşınıyor birde pire için sprey önermişti petshop onuda almıştım şu an kullansam sorun olur mu acaba

Geri