SİRKE İÇİRDİM 1 ÇAY KAŞIĞI

Sürekli kaşınması pireden olsa pire görürdünüz üstünde kontrol edin varsa kullanın yoksa kullanmayın. Tünek bağlantı noktalarını vs bitlerin saklanabileceği yerleri de kontrol edin. Bit varsa yine kullanırsınız.
Kuşta solunum yolu enfeksiyonu var gibi. Emin olmamız adına tünekteyken bir videısunu daha çekip paylaşın.

Tuvaletide su gibi videolarda mevcut. Sirke vermeden öncede böyleydi hala böyle. Su gibi yapıyor tuvaletini.

Doksisiklin etken maddeli bir ilaç alıp başlamanızı öneririm. Solunum yolu enfeksiyonu var gibi kuşta. Bir ihtimal de iyot eksikliği ihtimali var. Aslında bence önce eczaneden iyot lügol alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde vermek daha mantıklı. Eğer iyot eksikliğinden sebepse boşuna antiniyotik başlanmamış olur. Düzelmezse antibiyotik başlarsınız.

Havuç ve haşlanmış yumurta verdim biraz önce yedi şimdi yine aynı moda girdi kafasını soktu kuyruğuna uyuyor

Doksisiklin etken maddeli bir ilaç alıp başlamanızı öneririm. Solunum yolu enfeksiyonu var gibi kuşta. Bir ihtimal de iyot eksikliği ihtimali var. Aslında bence önce eczaneden iyot lügol alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde vermek daha mantıklı. Eğer iyot eksikliğinden sebepse boşuna antiniyotik başlanmamış olur. Düzelmezse antibiyotik başlarsınız.
Şu an ki hali tamamen sirkeden. Sirke vermeden önce böyle değildi sadece ishaldi. Sirkeyi verdikten sonra hayvan bu hale geldi. Sirkeden önce kıpır kıpır bir saniye susmaz bir kuştu sadece ishaldi. Sirkeyi kör cahil gibi ağzından verdim zorla hayvana ondan sonra bu hale geldi. Hasta değildi sirkeden önce yani hayvan sirkeden sonra bu hale geldi

Kuyruk sekmesi sirkeden önce yok muydu yani ? Peki veterinere gitme sebebiniz neydi ?

Veterinere gitme sebebimiz ishal. İshali geçmiyordu halsizlik ya da başka bir şey yoktu. Haşlanmış patates petshoptan aldığım sözde Probiyotikler hiç biri işe yaramadı. Veterinerde gayet sağlıklı yemini değiştirelim dedi(zaten 100 kez değiştirmiştim ishali düzelsin diye) ve kafesin içerisinde kemirebileceği renkli tahtaları çıkartalım dedi. Son olarak Probiyotik önerdi onu aldık kullandık hiç bir işe yaramadı. Kuyruk sekmeside yoktu sirkeden önce.
Daha sonra sirke verdim hayvan bu hale geldi.

O zaman soluk borusuna sirke kaçırmışsınız. Bu durumda ilaç kullanmaya gerek yok kendiliğinden geçer mi geçmez mi bekleyip göreceğiz. Umarım ciğeri tariş etmemiştir ve geçer..

Kuşu kafesten çıkarıp yeni ve net video paylaşın. Dışkıları da yakından net paylaşın. Kuşta kusma var mı? Kötü koku var mı ağzında veya dışkısında? Beslenme programını yazınız. Probiyotik adı nedir ?

Bio ishamix Probiyotiğin adı. Videoyu yükledim şimdi linki atacağım.
dış parazit var gibi duruyor durmadan kaşınıyor.
Bit non toxic marka bir bit spreyi var kullanmalımıyım

Ayrıca kokuda eskiden miss gibi kokardı şimdi baya kötü kokuyor sirke olayından sonra özellikle.

Sizlerden yanıt gelmeden bit non toxic spreyi kullanmayacağım. Gözle görünür pire ya da başka bir şey yok. Kanat altlarına sırtına her yerine baktım. Kafesin etrafı hep tüy kaşınırken yoluyor

Dışkısınında detaylı videosunu çektim. İştahsızlık sirkeden sonra hat safha da hemen hemen hiç bir şey yemiyor. Havuç rendeliyorum ve yumurta haşlıyorum anca onları yiyor yem hiç denilebilecek kadar az yiyor ve çok zayıfladı

Dışkılarda tohum yemiş gibi görünüyor siz görmeden yiyordur belki. Dediğimiz gibi ak ciğere sirke kaçmış ve ne kadar kaçtığını bilmiyoruz. Düzelme ihtimali var ama ciddi sorun çıkma ihtimali de var. Bekleyip göreceğiz. Müdahale şansı da yok maalesef. Ciğerden sirkeyi çıkarma yöntemi yok.

Pire spreyi kullanmalımıyım çok kaşınıyor
Hiçbir şey kullanmayın bu sıralar. Sadece önlem amaçlı şu yapılabilir. Nemli bir ortam sağlanabilir rahat nefes alması için. Ayrıca akciğerde enfeksiyon oluşma ihtimaline karşı antibiyotik başlanabilir.

Geri