Kirke
Emektar Üye
Orhan Velinin şiirlerini çok severimmesaj atalım boş yapalım ünvan atlayalım en sevdiğin şiir ne ? yada şiir yazıyorsan bir tane atar mısın sıkıldım![]()

Orhan Velinin şiirlerini çok severimmesaj atalım boş yapalım ünvan atlayalım en sevdiğin şiir ne ? yada şiir yazıyorsan bir tane atar mısın sıkıldım![]()
tam umudum kesilmişti................................ yapıştıracaktımAnlamadm kitelden giriyorum napimm profilime düzenlememi istiyor
)
Bende Orhan Veli Kanık'ın şiirlerine bayılıyorumOrhan Velinin şiirlerini çok severimşiir hikaye yazmak hobimm bir ara atarım şiir bakimmm telde var mı
![]()
Birde ben şiir gibi kafiyeli şarkıları seviyorumOrhan Velinin şiirlerini çok severimşiir hikaye yazmak hobimm bir ara atarım şiir bakimmm telde var mı
![]()
Bende şiir çok severim arkadaşlarla aramızda şiir gecesi yaparız fon müziği eşliğinde şiir okuruzBende Orhan Veli Kanık'ın şiirlerine bayılıyorum![]()
Sen hiç bilmedinBirde ben şiir gibi kafiyeli şarkıları seviyorumsana gönderdiğim müzik gibi
oo güzelmiş hangi yokluktaysan güzel yazmışsın merak ettim birinemi yazdınSen hiç bilmedin
ellerini kaç kez tuttuğumu..
Sen hiç bilmedin
kaç kez sıcaklığında uyuduğumu..
Çocuk gibi sana küstüğümü ama yine sana koştuğumu..
Yıldızlara baktığımda seninle konuştuğumu.
Sen hiç bilmedin yokluğunu,
yokluğunda kaybolduğumu.
Karışık duyguların insanıyım ben birazoo güzelmiş hangi yokluktaysan güzel yazmışsın merak ettim birinemi yazdın(yanlış anlama ayrılmış felan o anlamda dedim yokluğu)
AynıyızKarışık duyguların insanıyım ben biraziçimden geldiği gibi yazıyorum öyle..
ÖyleeAynıyızbende öyle yapıyorum, ama bazıları cidden olan şeyler hakkında.
Yüreğine kalemine sağlık ,çok hoşKarışık duyguların insanıyım ben biraziçimden geldiği gibi yazıyorum öyle..
Kesinliklee ben şiir ilkokuldan beri yazıyorum.Son zamanlarda hikayelere sardım kendi kahramanlarım falan var bir gün inş kitap çıkaracağımYüreğine kalemine sağlık ,çok hoşinsanın ömrü su gibi akıp gidiyor okunacak o kadar çok şey var ama vakit sınırlı
İnşallah zevkle okuyacağım .Maşallah diyelim her insan farklı bir alem yetenekleri ,kişiliği ...Kesinliklee ben şiir ilkokuldan beri yazıyorum.Son zamanlarda hikayelere sardım kendi kahramanlarım falan var bir gün inş kitap çıkaracağım![]()
“Bir çocuk ne anlar sevmekten?Sen hiç bilmedin
ellerini kaç kez tuttuğumu..
Sen hiç bilmedin
kaç kez sıcaklığında uyuduğumu..
Çocuk gibi sana küstüğümü ama yine sana koştuğumu..
Yıldızlara baktığımda seninle konuştuğumu.
Sen hiç bilmedin yokluğunu,
yokluğunda kaybolduğumu.
Evet inş hepimiz hayallerimize kavuşuruzİnşallah zevkle okuyacağım .Maşallah diyelim her insan farklı bir alem yetenekleri ,kişiliği ...
Orhan Veli Kanık“Bir çocuk ne anlar sevmekten?
Ne anlar ki sevgi uğruna ölmekten
Ne anlar yaşam nedir, dünya ne?
Herşey tozpembedir onun gözünde
Hep umut vardır o küçük yüreğinde…
Karanlıkta aydınlık hisseder
Olmayacak sevdaya olur der..
Ben de çocuğum ve cezalıyım…
cezam sevilmemek
Tek suçum ise seni be canım seni sevmek….”
Bu şiiri seviyorum meselaOrhan Veli'nin bir şiiri
haha sonu komikmiş ilk defa duydumOrhan Veli Kanık
Eskiler alıyorum
Alıp yıldız yapıyorum
Musiki ruhun gıdasıdır
Musikiye bayılıyorum
Şiir yazıyorum
Şiir yazıp eskiler alıyorum
Eskiler verip Musikiler alıyorum.
Bir de rakı şişesinde balık olsam
Mesela bu da Nazım Hikmet ten bir rubai çok severim:haha sonu komikmiş ilk defa duydum![]()
güzelmişMesela bu da Nazım Hikmet ten bir rubai çok severim:
Öptü beni : «— Bunlar, kâinat gibi gerçek dudaklardır,» — dedi.
«Bu ıtır senin icâdın değil, saçlarımdan uçan bahardır,» — dedi.
«İster gökyüzünde seyret, ister gözlerimde :
«körler onları görmese de, yıldızlar vardır,» — dedi...
Şiirler güzel hisligüzelmiş![]()
![]()