Solunum sıkıntısı - mantar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cansuy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Karaciğer yağlanmasının solunum yolu problemiyle arasında nasıl bir bağlantı kurdun hocam? Yanlış anlama tartışmak için sormuyorum bilgilenmek için soruyorum..

İkincisi veteriner karaciğer yağlanması var demiş ki birçok kuşta vardır bu durum. Ama bu karaciğer yetmezliği değil sonuçta biraz fazlamı abartıyorsunuz bu durumu?

Mikostatin evet genelde sindirimde etkilidir. Ancak mikostatin verince solunumu rahatlıyormuş kuşun. Peki neden rahatlatıyor solunumu? Azda olsa etkisi olduğunu göstermiyormu bu durum..

Ben yanlış teşhistede bulunmuş olabilirim. Amfoterisine kullanılmasın sorun değil. Ama karaciğer destekleyici lerle solunum probleminin çözülebilecegi de çok mantıklı gelmiyor bana. Siz çözdüyseniz daha önce o başka....
far

Karaciğer yağlanmasının solunum yolu problemiyle arasında nasıl bir bağlantı kurdun hocam? Yanlış anlama tartışmak için sormuyorum bilgilenmek için soruyorum..

İkincisi veteriner karaciğer yağlanması var demiş ki birçok kuşta vardır bu durum. Ama bu karaciğer yetmezliği değil sonuçta biraz fazlamı abartıyorsunuz bu durumu?

Mikostatin evet genelde sindirimde etkilidir. Ancak mikostatin verince solunumu rahatlıyormuş kuşun. Peki neden rahatlatıyor solunumu? Azda olsa etkisi olduğunu göstermiyormu bu durum..

Ben yanlış teşhistede bulunmuş olabilirim. Amfoterisine kullanılmasın sorun değil. Ama karaciğer destekleyici lerle solunum probleminin çözülebilecegi de çok mantıklı gelmiyor bana. Siz çözdüyseniz daha önce o başka....
Farklı bir kuş formumunda daha sordum Sizin belirttiğiniz
Siz amphoterisin kullanın sonucunu görelim. Bende merak ediyorum eykisini.
probiyotik olarak röhnfried kullanıyorum, içeriğini tam bilmiyorum. Yeterli olur mu ?

Baska bir görüntü yok maalesef, terazi de yok ama alırım
Yani aşırı büyük bir karaciğer yok,biz neler gördük durumu feci olan. Karaciğer koruma takviyesi kullanıyor musunuz?

Farklı bir kuş formumunda daha sordum Sizin belirttiğiniz

probiyotik olarak röhnfried kullanıyorum, içeriğini tam bilmiyorum. Yeterli olur mu ?
Enteobac iyi bir probiyotiktir ama enzim içermez. Sizin kuşta enzim desteği önemli bana göre. Enzim de içeren bir probiyotik başlamak iyi olur. Örneğin prozim plus, probac 1000 gibi.

Yani aşırı büyük bir karaciğer yok,biz neler gördük durumu feci olan. Karaciğer koruma takviyesi kullanıyor musunuz?
Merhaba, rögnfried probiyotik vardı onu verdim.
Deve dikeni tohumu sipariş vermiştim o bugün geldi biraz yeri
Ek olarak röhnfried carnispeed sipariş verdim

merhaba herkese, 5 gündür amphotericin b kullanıyorum, gözle görülür bir olumlu gelişme olmadı. Bir kaç gün daha kullanmaya devam edeceğim. Acaba solunum yolu akarı olabilir mi ?

Ben hala ısrarla karaciğer problemli diye düşünüyorum. Amphoterisini ya olsaydı dememek adına 2 gün daha kullanın. Sonra kesip dediğim şekilde takviyelerle ilerleyin.

Selamlar, 7 gün ampho b yi kullandım solunum biraz kesilmis gibiydi ancak kustu ve ishal oldu sanırım karacigerinden dolayı. İlacı bıraktım 7 günü tamamlayınca suanda ishali yeni geçti ancak solunum kötüleşti tekrardan durmadan yüksek sesli vikleyerek nefes alıyor

Selamlar, 7 gün ampho b yi kullandım solunum biraz kesilmis gibiydi ancak kustu ve ishal oldu sanırım karacigerinden dolayı. İlacı bıraktım 7 günü tamamlayınca suanda ishali yeni geçti ancak solunum kötüleşti tekrardan durmadan yüksek sesli vikleyerek nefes alıyor
Size anlatmaya çalıştım ama siz ısrarla ilaç başlamak istediniz. Zaten hasarlı karaciğere daha da hasar verdiniz.

Eczaneden %2 lik iyot lügol solisyon alıp yarım suluğa 1 damla katarak verin. 2. Ve 3. Günlerde tam suluğa 1 damla katarak verin. Solunumu bir ihtimal rahatlatır.
Sonra da daha önce dediğim takviyelere başlayın.

Tahminimce İlk sıralar aynen mikostatinde olduğu gibi solunumu düzeltmiş gibi görünecek ama sonra tekrar başa saracak problemler. Gözleyelim bakalım.
Bu arada Karaciğer yağlanırda fazla büyürse hava kesesine baskı yaparak solunumu zorlaştırabilir. Solunum yoluna baskı uygular.
Bakın burda detaylı anlatmışım.
İlk sıralar aynen mikostatinde olduğu gibi solunumu düzeltmiş gibi görünecek ama sonra tekrar başa saracak problemler.
Tam da dediğim gibi oldu dimi ? Solunum düzelir gibi oldu ve sonra tekrar problem başladı.
Neyse geçmişi konuşmanın manası yok. İyot takviyesini mutlaka yapın ve dediğim ürünleri temin edin.

İyot tam olarak ne işe yarıyor, bir de karaciğeri destekledikten sonra ne yapacağom bilmiyorum kuşumun hastalığımı tam olarak teshis edemiyorum maalesef

Amin forte b ve carnispeed aldım.
Amin forte yi bugün vereyim mi ?

İyot tam olarak ne işe yarıyor, bir de karaciğeri destekledikten sonra ne yapacağom bilmiyorum kuşumun hastalığımı tam olarak teshis edemiyorum maalesef
Sizin teşhis etmeniz gerekmiyor. Veteriner etmiş ve bende dedim zaten karaciğer sorunlu diye.
Siz buna rağmen illa da ilaç tedavisi yapmak istediniz. Ben de sizin ve diğer aspergillus iddiasında olan arkadaşın içinin rahatlaması için ısrarcı davranmadım. Çünkü adım gibi biliyordum ki eninde sonunda ilaç başlayacaksınız.
Karaciğer problemini kabul etmeyeceğinizden emindim nedense. Gerçi hala da etmiyorsunuz. Bence Siz burda benimle zaman kaybetmeyip, teşhis koymaya çalışın ben size ayak bağı oluyorum.

Sizin teşhis etmeniz gerekmiyor. Veteriner etmiş ve bende dedim zaten karaciğer sorunlu diye.
Siz buna rağmen illa da ilaç tedavisi yapmak istediniz. Ben de sizin ve diğer aspergillus iddiasında olan arkadaşın içinin rahatlaması için ısrarcı davranmadım. Çünkü adım gibi biliyordum ki eninde sonunda ilaç başlayacaksınız.
Karaciğer problemini kabul etmeyeceğinizden emindim nedense. Gerçi hala da etmiyorsunuz. Bence Siz burda benimle zaman kaybetmeyip, teşhis koymaya çalışın ben size ayak bağı oluyorum.
Yahu ne alakası var. Karaciğer büyümesi olmadığını iddia etmedim. Zaten var. Buna ek olarak farklı bir problem olup olmadığından emin değilim. Maalesef kuştan anlayan veteriner sayısı cok düsük. Solunum icin vete götürmüştüm ve ilac verdi kusum tekrar kursak mantarı olmuştu

İyot başladınız mı ?

Forumun arama kısmına iyot yazıp yazılanları okursanız bilgi sahibi olabilirsiniz.

Geri