Melih.S59
Onursal Üye
Bence şu an forumun en büyük sorunu aktiflik bir sürü konu açılıyor ama yeterli bilgiye sahip kişiler olmadığı için cevaplanamadan kalıyor.
Kesinlikle katılıyorum.![]()
Ve moderatörler yada yetkili kurucular 1 aydır girmiyor. Forumdaki mağdur arkadaşlarımızin sorularinin çoğu cevaplanmiyor. Lütfen buna bir çözüm bulun.
Forum Ansiklopedi gibi oldu . Araştıran, istediği bir çok bilgiye ulaşa bilir. Araştırılmadan sorular soruluyor. İnsanlar aynı tip sorulara cevap vermekten sıkıldı.
Ve forumda öyle garip sorular soruluyor ki . İnsanlar ne cevap vereceklerini bilemiyorlar.
Örnek garip sorular.
Kuşum elimi ısırıyor. ? Bu soruya cevap verebilmek için kuşun gözlemlenmesi lazım. Kuşla zaman geçirmeden öyle hemen doğru cevap verilebilecek soru değil bu.
Kuşum bana küstü ? Kuşu küstürecek bir olay başına gelmeden kuş kolay kolay küsmez. Önce soruyu soran kişi ben ne yaptım da bu kuş bana küstü diye kendine sormalı ve kendi sorusunu cevaplamalı.
Birde şu konuya değinmek isterim. Kafeslerin altı pislik içinde , Yemlikler , suluklar , tünekler kim bilir ne kadar zamanda bir dezenfekte ediliyor. Sonra kuşum mantar oldu veya bakteri bulaştı kuşum hasta oldu diyerek tedavi için soru soruluyor. Kuş böyle bir ortamda yaşadığı sürece hastalıkta bitmez. tedavide bitmez... Ben kendimden örnek vereyim kuşlarımı uygun olmayan koşullarda bakıyorum ve kuşlarımla doğru düzgün ilgilenmiyorum. Sonra buraya gelerek kuşum hasta diye soru soruyorum. Sizce bu soru normal mi ? Ben kuşlarımı kötü şartlarda baktığım sürece benim kuşlarımdan hastalık eksik olmaz.
Ben basit sorular için demiyorum. Tabikide kuşum küstü yada bana alışmadi gibi sorulardan bahsetmiyorum kaldı ki ilk kez kuş sahiplenen kişiler için bence bu sorular da çok normal. O kişileri de bence yönlendirmek gerekir. Ama ben hiç gormedigim duymadığım rahatsızlıklara şahit oluyorum burda ve soruyorlar yardım edin diyorlar elimden bir şey gelmiyor hastalığa hakim olamadigim için ve devreye artık buradaki uzmanlarımızin girmesi lazım ama ilgilenen olmuyor maalesef ben buna üzülüyorum.ve ne yazikki ülkemizde kanatlı uzman bulmak çok zor. Forum sitelerin amacı da aslında bu değil mi. Canlarimiza şifa bulmak. Söyleyeceklerim bu kadar. İyi akşamlar.
Maalesef ülkemiz insanın yaptığı en büyük hata. Bilgi sahibi olmadan evcil hayvan sahiplenmek. Bir canlıyı sahipleniyoruz sonra onun hakkında bilgi aramaya çalışıyoruz. Bir çok insan bir heves ile kuş, kedi, köpek gibi evcil hayvanları sahipleniyorlar. Kısa bir süre sonra sıkılıyorlar ve evin içinde kendi kaderlerine bırakıyorlar, onlarla ilgilenmek bir külfet haline geliyor. Bu canlılarında biz insanlar gibi duyguları olduğunu düşünmüyorlar. Bir canlıyı sahiplenmek için önce kendimize sormalıyız. Ben bu canlıya zaman ayıra bilir miyim ? Ona en iyi şartları suna bilir miyim ?
Kuşlarda bazı rahatsızlıkların maalesef tam tedavisi yok. Ani olarak gelişin sindirim sistemi durması, Solunum sistemi durması ve sinir sistemi problemleri.
Benim başıma muhabbet kuşumun ani sindirim sistemi durması sorunu gelmişti. Sapa sağlam kuşum doğru düzgün müdahale edemeden 3 saat içinde vefat etmiştiİyi akşamlar.
![]()