Etkinlikte buluşalım ve kuşlarımız için ne kadar iyi-kötü dost olduğumuzu öğrenelim.
Aşağıdaki tabloda yazılan ve sizin yaptığınız her eylem için EVET olarak cevap veriniz ve sonrasında kuşlarımızın bizi İYİ DOST yada KÖTÜ DOST olarak mı tanımladığını öğrenelim
| Kuşumun yaşını, cinsiyetini ve Irkını biliyorum. | Kuşum için yeterli alana sahip kafes kullanıyorum. | Kuşumun kafesinde gerekli tüm ürünler mevcut. | Kuşuma düzenli mama takviyesi yapıyorum. | Kuşuma düzenli vitamin takviyesi yapıyorum. | Kuşuma düzenli probiyotik takviyesi yapıyorum. | Kuşumun dışkı durumunu sürekli takip ediyorum. | Kuşumla sürekli ilgileniyorum | Kuşumun yem ve suyunu düzenli değiştiririm | Kuşum için her zaman kaliteli ve içeriği onaylanmış ürünler kullanırım. |
| Kuşumun gaga ve tırnak bakımı düzenli olarak yaptırırım. | Kuşumu yılda en az 1 kez veterinere götürüp kontrol ettiririm. | Kuşuma iç-dış parazit kürü uygular yada uygulatırım. | Kuşumun kafesini ve kafes ekipmanlarını sık ve düzenli olarak temizlerim. | Kuşumun uyku düzenine dikkat ederim ve sürekli uyarım. | Kuşumun stres altında olmadığına emin olurum. | Tüy döneminde kuşuma gerekli vitamin yakviyesini yapar stres etkenini ortadan kaldırırım. | Kuşumun hasta olup olmadığını her zaman takip eder ve sorun varsa anlarım. | Kuşuma aile bireylerine verdiğim değeri veririm. | Kuşumun davranışlarından ne söylemek istediğini anlarım. |
Şimdi sıra İYİ DOST mu yoksa KÖTÜ DOST mu olduğumuzu öğrenmeye geldi
EVET cevaplarımızı toplayalım ve aşağıdaki tabloda karşılaştıralım dürüst olmayı unutmayalım tabi

;
Kaç EVET sayımız olduğunu yoruma yazmayı unutmayalım
| 1 - 5 Arası EVET cevabı verdiyseniz | KESİNLİKLE KÖTÜ DOSTSUNUZ, DOST DEMEK BİLE AYIP OLUR!  |
| 5 - 10 Arası EVET cevabı verdiyseniz | İLGİSİZ BİR DOSTSUNUZ, KALKIN VE KUŞUNUZLA İLGİLENİN! |
| 10 - 15 Arası EVET cevabı verdiyseniz | İLGİLİ BİR DOSTSUNUZ, NEDEN DAHA İYİ OLMAYASINIZ? |
| 15 - 20 Arası EVET cevabı verdiyseniz | SİZ KESİNLİKLE MÜKEMMEL DOSTSUNUZ, BÖYLE DEVAM EDİNİZ  |