Sultan papağanı hasta

Siz ilaca başlayın biran önce. İlk verişte 3 saat susuz kalsın ve ağzına ilaçtan 1 damla damlatın.

Kuş gidici. Durumu ağır. Dışkı anormal,enfeksiyon var. Kuş çok hasta.
Gold wings diar digestive de ilaç değil,takviyedir.
Tedaviye başlanmalı,vakit kaybetmemesi gerekli.

Selçuk Bey'in dediğini yaptım çok mu geç kaldım 😔
İlacı söylenilen şekilde aksatmadan veriniz.
İyileşmesi uzun sürebilir,dışkıları ileri derecede anormal çünkü. Umarım tedaviye cevap verir.
Kuş yeterince yemek yiyor mu bu arada? Eğer yemiyor ise kursaktan besleme yapılması lazım bilen biri tarafından.

İlacı söylenilen şekilde aksatmadan veriniz.
İyileşmesi uzun sürebilir,dışkıları ileri derecede anormal çünkü. Umarım tedaviye cevap verir.
Kuş yeterince yemek yiyor mu bu arada? Eğer yemiyor ise kursaktan besleme yapılması lazım bilen biri tarafından.
Bugün neredeyse hiç yemedi elimle dal darıyı uzatınca birkaç parça alıyor

Bugün neredeyse hiç yemedi elimle dal darıyı uzatınca birkaç parça alıyor
Kuş hasta maalesef. Yeterince yemek yemezse besleme yapılmak zorunda. Kursaktan besleme yapılmalı. Birkaç yem yemekle olmaz. Kursaktan besleme mamaları satılıyor versele laga nutribird a21 alabilirsiniz mesela ve sultan papağanı besleme aparatı alın. İnsülin şırıngasu alın. İğnesi ile işimiz yok. Sonra şırınganun ucuna besleme aparatını takın. Bu aparatı sayesinde kursağa mama verilir. Mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır.
Bilen biri beslemelidir. Yakınlarınızda kuşçu petşopçu falan varsa beslemeleri için destek alın veya öğrenin. Ama soluk borusuna mama verilirse kuş boğulur,o yüzden bilen birisi yapmalıdır. Yemek yediği sürece ise besleme gerekmez.

Son düzenleme:
Ara ara kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın gelişmeleri yazın.

Merhaba kuşun güncel videosu bu şekilde. Ben eve yeni geldim evdekiler sabah kafesten çıkıp uçtuğunu biraz öttüğünü ve yeminden de yediğini söylediler. Altındaki kağıdı değiştirdim dışkıyı yaptığı an onu da atacağım

Merhaba kuşun güncel videosu bu şekilde. Ben eve yeni geldim evdekiler sabah kafesten çıkıp uçtuğunu biraz öttüğünü ve yeminden de yediğini söylediler. Altındaki kağıdı değiştirdim dışkıyı yaptığı an onu da atacağım

Yemek yemesi ve hareket etmesi iyi bir haber. Dışkılar normal değil hâlen daha.
Kuşunuz gözüme zayıf göründü,göğüs kemiğinin yanlarındaki etlerde (sağ ve sol kısımlarda) erime var mı?
İlaca devam ediyorsunuz değil mi?

Geri