Sultan papağanım aylardır ishal

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fuko18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fuko18

Yeni Üye
İlk geldiğinde hastaydı kafesin dibinde kabararak oturuyordu yem yemiyordu triflucan antifungal ilaç vermiştim sonradan iyileşti her şeyi düzeldi ama ishali o zamandan beri durmadı yemini yiyor arada darı veriyorum çok su içiyor uçabiliyor sesi çıkıyor kabarık değil tüyleri kafesinde kemiği taşı salıncağı tünekleri suyu yemi var ama katı kaka yaptığını çok nadir görüyorum genelde çiş tarzı sulu yapıyor dışkı çıktığını bile söyleyemem genelde kafesin dışında, kapısını kapatmıyorum haftada bir kere de su püskürterek yıkamaya çalışıyorum aylardır ishal normal olmadığını biliyorum bir yerden sonra zayıf düşeceğini hasta olacağını düşünüyorum

Merhaba,megabakteri olabilir.
Kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını flaşsız çekip paylaşınız.
foto hızlı resim com
video streamable.com ya da youtube

antifungal kaç doz kaç gün verdiniz?

Normalde bu kadar sessiz değil bağırır şarkı söyler
Bu da kakası çoğu sırf su zaten
5 gündü sanırım suluğunu ağzına kadar doldurup 3 veya 4 damla triflucan damlatıyodum çok kullanmak istemedim zaten iyileştiğini görünce de bıraktım

Güncel dışkılar nasıl? Kusma var mı?
Fotodaki kahverengi olan dışkı mı,güncel mi

Kusması hiç yoktu olmadı da
Evet güncel dışkılar kahverengi lekeler dışkıları genelde sadece ıslak yapıyor

Ne kadar su içiyor yaklaşık olarak?
Bilmiyorsanız bunu gözlemleyin suluğu işaretleyin isterseniz.
İç dış parazit ilacı kullanıldı mı hiç?
Kötü koku var mı ağzında ya da dışkıda

Bu arada veterinere götürme imkanınız varsa şehrinizi yazınız buraya,belki iyi bir klinik önerisinde bulunabiliriz..

Soruya devam edeyim. Hassas teraziniz varsa kuşu ölçer misiniz? Eğer yoksa göğüs kemiğini kontrol edin yani bariz şekilde hissediliyor mu,kemiğin sağ sol yanlarında erime var mı

İşaretledim dışkılarını
İki muhabbet kuşum var tek kafeste tek sulukları var onlardan daha çok su tüketiyor karşılaştırmam gerekirse
Parazit ilacı kullanmadım hiç
Söylemeyi unuttum vitamin damlatıyorum suyuna ama muhabbet kuşlarıma da aynı miktarda su koyuyorum ve vitamin damlatıyorum sorunun ondan kaynaklı olacağını düşünmüyorum
Hassas terazim yok
Kemiğini kontrol etmem de biraz zor hiç uysal değil ele yaklaşmaz bile
Bazen kafesinin kötü koktuğunu fark etmişti söylemişti ailem ama pisti kafesi biraz meşgul olduğum bi dönemdi ondan olabilir kafesi yıkayamamıştım onun dışında temiz tutuyorum kafesini kuşu da yıkıyorum su püskürterek

İşaretledim dışkılarını
İki muhabbet kuşum var tek kafeste tek sulukları var onlardan daha çok su tüketiyor karşılaştırmam gerekirse
Parazit ilacı kullanmadım hiç
Söylemeyi unuttum vitamin damlatıyorum suyuna ama muhabbet kuşlarıma da aynı miktarda su koyuyorum ve vitamin damlatıyorum sorunun ondan kaynaklı olacağını düşünmüyorum
Hassas terazim yok
Kemiğini kontrol etmem de biraz zor hiç uysal değil ele yaklaşmaz bile
Bazen kafesinin kötü koktuğunu fark etmişti söylemişti ailem ama pisti kafesi biraz meşgul olduğum bi dönemdi ondan olabilir kafesi yıkayamamıştım onun dışında temiz tutuyorum kafesini kuşu da yıkıyorum su püskürterek
Bir de gazete yeme alışkanlığı var yiyor mu yoksa alıp oynayıp bırakıyor mu bilmiyorum ama gazetelerini hep yırtılmış buluyorum

Eczaneden mikostatin ve denflor alın ayrıca multi mineral içeren toz veya şurup bulursanız alın. Yarım suluğa 10 damla mikostatin ve 1/4 saşe denflor katarak verin. Her kullanımda ilaç şişesini ve ilaçlı suyu iyi çalkalayarak verin. Eğer ilaçları tam dediğim gibi kullanmaya korkup dozunu veya süresini az tutacaksanız tedaviye hiç başlamayın. Tedavi 14 gün sürecek.

Eczaneden mikostatin ve denflor alın ayrıca multi mineral içeren toz veya şurup bulursanız alın. Yarım suluğa 10 damla mikostatin ve 1/4 saşe denflor katarak verin. Her kullanımda ilaç şişesini ve ilaçlı suyu iyi çalkalayarak verin. Eğer ilaçları tam dediğim gibi kullanmaya korkup dozunu veya süresini az tutacaksanız tedaviye hiç başlamayın. Tedavi 14 gün sürecek.
Tamamdır en yakın zamanda başlayacağım

Ne gördüğünüzü de merak ettim de yanıtlarsanız sevinirim ne olduğunu bilirim en azından rahatlarım biraz ne olabilir bu ishal sorunu

İç parazit ve mantar ihtimali var hocam.

Güncel dışkıları
Denflor bulamadım ama mikostatin başlıyorum yarım suluğa 10 damla olacak şekilde

Güncel dışkıları
Denflor bulamadım ama mikostatin başlıyorum yarım suluğa 10 damla olacak şekilde
Denflor eczanelerde en kolay bulunan üründür. İnteenet sitelerinde bile bolca var. Bulamamanıza şaşırdım. Mikostatine başlayın ve denflorda bulmaya çalışın çok yardımcı olacak yavrucağa.

Merhaba kuşunuzu hangi şehirden sahiplendiniz acaba özel değilse öğrenebilir miyim 🙏🏻

Geri