Ben uyarmıştım

Sulukları kaynar suyla yıkamayın,çamaşır suyu kullanın 7 günde 10 günde 1 kere çamaşır suyu ile yıkayabilirsiniz. Suluğun kirlilik durumu önemli aslında burda. Kuşlarınız suluğun içinde banyo yapıyor ayağını sokuyor ve içine dışkı giriyorsa temizliğine daha çok dikkat etmeniz lazım. Ama suluk kirlenmiyorsa dediğim gibi haftada 1 ya da 10 günde 1 kere çamaşır suyunda bekletilebilir. Çamaşır suyunda bekletmeniz yeterli olur,sıcak su kullanmayın. Ayrıca çamaşır suyu ile sıcak su birlikte kullanılmamalı. Sıcak su kullanınca daha hızlı gaz çıkıyor ortama ve bu sizin sağlığınızı sıkıntıya sokabilir.
Ben duru su ile yıkarım genelde. Bazen çamaşır suyu kullanıyorum, virkon s ile her şeyi dezenfekte ederim. Bende yemlik çok ama ben çelik yemlik kullanıyorum kuşlarda genellikle,sıcağa dayanıklı oluyor hem de,ayrıca sağlıklı. Bulaşık makinesinde de yıkamaya uygun.
Yani kuşlarınızın durumuna göre temizlik süresini ayarlayabilirsiniz.
Virkon s çok pahalı bir ürün değil. 50 gr 113 tl ye satıyor Karadenizpet mesela.
Ayda 1 kez virkon s ile genel temizlik yapılabilir her şey(yemlik suluk kafes tünek oyuncaklar vs).
Zaten 1 litre suya 5 gr ekleniyor.
Ayda 5 gr kullanırsanız 50 gr 10 ay yeterli oluyor. Hatta ben bazen başka şeyleri de dezenfekte ediyorum virkonla. Süpürge aletleri falan..
5 Gr çok yeterli oluyor zaten neredeyse birçok alet dezenfekte edilebiliyor spreyleme yapılırsa,bereketli ürün yani.
Almak istersiniz istemezsiniz siz bilirsiniz tabiiki. Ben öneride bulunuyorum sadece.