Merhabalar. Muhabbet kuşumuz evimize geleli yaklaşık 1.5-2 hafta oluyor. Kanatları fazla kuvvetli olmadığı için uzun süreli ve yüksekten henüz uçamıyor. İlk geldiği günlerde sağ kanadında ara ara oluşan kanamalar meydana geliyordu. Sanırım uçmaya çalışırken bir yere çarpıp kanadını incitti ama ben yine de kanamaları görünce dayanamayıp bir veterinere götürdüm. Veteriner kuşu inceledikten sonra kuşumun virüs kaptığını ve bu yüzden kanama meydana geldiğini söyledi. Virüsün adını sorduğumda ise başta hatırlayamıyorum deyip sonra "polyoma" virüsü kaptığını söyledi ve fotoğrafta bulunan ilacı verdi. Ben her ne kadar doktorun tavırlarından dolayı fazla güvenemesem de sonuçta doktordur ve biliyordur diye düşünüp ilacı 1 hafta kuşumun suyuna karıştırıp verdim. Şu an kanadında herhangi bir sorun yok, ruh hali "bence" iyi çünkü elime gelmeye başladı son 1-2 gündür ve ara ara uçmakta ama yine uzun süreli ve fazla yükseğe uçamıyor. Benim merak ettiğim konu gerçekten kuşun böyle bir virüs kapmış olma ihtimali sizce nedir? Bir de ek olarak kuşumun dışkı rengi sarı renkte oluyor son birkaç gündür. Sizce sağlığında herhangi bir sorun teşkil eder mi bu durum? Kısacası genel olarak bu konular hakkında görüşlerinizi belirtebilirseniz çok sevinirim. Konu başlığında da belirttiğim gibi henüz muhabbet kuşu bakımı hakkında bir tecrübem yok ve kuşuma en iyi şekilde bakmak istiyorum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim, sağlıkla kalın.