Tık tık nefes alıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AsiBulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AsiBulut

Meraklı Üye
Daha önce sesli nefes aldığını yazmıştım. İyot geçirmedi. Veterinerin verdiği ilaçları 1 ay kullandık, baya azalttı ama tamamen geçirmedi. Şimdi ankara veteriner fakültesine gitmemizi söylüyorlar. İlaçları bıraktıktan sonra yine kötüleşti. Tık tık şeklinde çok zorlanarak nefes alıyor. Zor nefes alsada oyun oynardı şuanda çok halsiz ve iştahsız. Ben odadan ayrılınca kafesin dibinde otururken görüyorum. Ne yapabiliriz?

Röntgen çektirdin mi daha önce?

Akciğer tıkanıklığı olabilir. Röntgen önemli. Röntgen çektirin siz. Çeken bir yer bulun

Daha önce sesli nefes aldığını yazmıştım. İyot geçirmedi. Veterinerin verdiği ilaçları 1 ay kullandık, baya azalttı ama tamamen geçirmedi. Şimdi ankara veteriner fakültesine gitmemizi söylüyorlar. İlaçları bıraktıktan sonra yine kötüleşti. Tık tık şeklinde çok zorlanarak nefes alıyor. Zor nefes alsada oyun oynardı şuanda çok halsiz ve iştahsız. Ben odadan ayrılınca kafesin dibinde otururken görüyorum. Ne yapabiliriz?

Kuş ağzını hep böyle mi yapar? Ağız içini damağını kontrol eder misiniz peynirimsi lezyon var mı ve koku?
Dışkılar nasıl?

İyotu ne ölçüde kullandınız kaç ml suya kaç damla?

Kuş ağzını hep böyle mi yapar? Ağız içini damağını kontrol eder misiniz peynirimsi lezyon var mı ve koku?
Dışkılar nasıl?

İyotu ne ölçüde kullandınız kaç ml suya kaç damla?
Sesler çıkardığından beri ağzında bi sıvı varmış gibi böyle hareketler yapıp yutkunuyor. Bazen tellere kusuyor birazını. Ağzında koku yok ama muhtemelen biz koku alamadık.

Dışkısı düzgün ama çok minik. Normalde olması gerekenin yarısı kadar ama daha sık yapıyor. Rengi düzgün suluda değil.

İyot 100mm suya 3 damla ama çok kullanamadık veteriner ilaç verince ilaca geçmiştik. Tekrar alıcaz galiba ondanda yarın. 😔

Bence siz iyot kullanmamışsınız. Yarın ilk iş iyot katın suyuna yarım suluğa 1 damla şeklinde.

İyot kullandıysanız elinizde neden iyot yok ?
Sultna papağanım var kardeşi halamlarda, papağanımı kardeşinin yanına götürdüğümüzde konusu açıldı halamlarda varmış eniştemde eczacı zaten. Ordan biraz almıştık satın almadık kendimiz. Yarın babamın kızılayda işi var bulursa satın alacak

Açıkçası hızlı olmanı öneriyorum çünkü kuşun boğularak ölmesi de söz konusu. Forumda böyle bir vaka gördük hatta, kuş vik vikliyordu nefes almakta zorluk çekiyordu. İyot önerdim kullanamadan kuş öldü. Ölmesine şaşırdım ama demek ki artık son evreydi. Guatr varsa beklemez kuş boğularak ölür bilginiz olsun. Ben olsam risk almaz ve iyota hemen başlardım. Zaten iyot bir mineraldir, gereklidir de..

Ve kuşun çok fazla vakti kaldığını da düşünmüyorum. Ciddi şekilde solunum sorunu var. Oksijen takılması gerekebilir.

Açıkçası hızlı olmanı öneriyorum çünkü kuşun boğularak ölmesi de söz konusu. Forumda böyle bir vaka gördük hatta, kuş vik vikliyordu nefes almakta zorluk çekiyordu. İyot önerdim kullanamadan kuş öldü. Ölmesine şaşırdım ama demek ki artık son evreydi. Tiroid varsa beklemez kuş boğularak ölür bilginiz olsun. Ben olsam risk almaz ve iyota hemen başlardım. Zaten iyot bir mineraldir, gereklidir de..
Şuanda gerçekten elimde yok halamlarda uzakta. Yarın babam alıcak bulurda, bulamazsa enişteme söyleyip gidip ondan alacak. 😔 Yatmadan önce ilgilendik biraz oyun oynuyordu ötüyordu. Umarım iyi olur

Üzüldüm gerçekten, umarım bizimki iyi olur. 😔 Uçarken 1 yıldır ses çıkarması çok uzun bir süre.. Bizim 2 ay olmadı. İlk farkettiğimizde bir süre kekik çayı verdik zaten çok seviyor. Geçmeyince karadeniz pet den atemfrei aldık ama pek işe yaramadı. Babam veterinere götüremeyeceğimizi söylemişti o yüzden buraya yazdım. İyot kullandık ama babam kıyamayıp veterinere videosunu gösterek ilaç almış. Ben selçuk beyin iyot kullanın dediğinde enfeksiyon yerine iyot eksikliğinden şüphelendiğini bilmiyordum. İyot antibiyotik gibi bir şey sandım veteriner ilaç verincede hemen başladım. İlk 15 günün ilacı iyi gelmişti ama tamamen geçirmedi, sonraki 15 günün ilacıda pek etki etmedi. Şimdide buraya yazıyorum işte 😔

1 ay ilaç mı kullandınız yani 😔 yazık etmişsiniz kuşa. İyot hangi ara antibiyotik yerine kullanıldı ki bende onun için önermiş olayım..

Geri