Tık tık nefes alıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AsiBulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ne olduğunu bilmiyordum gerçekten 🥲
Bilmemeniz gayet normal,o zaman ne olduğunu sormuş olsaydınız belki sorun çoktan çözülebilirdi.Canınızı sıkmayın ama şimdiden sonra kafanıza takılan soruları buraya yazmaktan çekinmeyin.
Şimdiden sonra miniğinizin tedavisine odaklanın.İlk iş iyotu tavsiye edildiği şekilde hemen bugün temin edip kullanmaya başlayın ve gün gün gelişmeleri bildirin ki Selçuk bey ve Beatubird gördükleri zaman hemen cevap yazarlar.Şifa olsun.

Olur olur yarım suluğa 1 damla yarın, ertesi gün tam suluğa 1 damla ( damlalıkla katın fazla katılmamalı ) iyotlu su hazırlanmadan önce 3-4 saat susuz kalsın ki verir vermez içsin. Toplamda 3 gün kullanın.

Olur olur yarım suluğa 1 damla yarın, ertesi gün tam suluğa 1 damla ( damlalıkla katın fazla katılmamalı ) iyotlu su hazırlanmadan önce 3-4 saat susuz kalsın ki verir vermez içsin. Toplamda 3 gün kullanın.
Tamamdır güncellemeleri yazarım çok teşekkürlerr 😊

Sabah saat 7-8 de iyotlu suyu hazırlayıp verdiniz diyelim,akşam 5-6 gibi yeniden suyu hazırlayıp veriniz. İyot uçucu olduğundan suyu tazelemek iyi olur.

Gelişme oldu mu? Güncel durum nedir?
Hala aynı sayılır. Tık tık sesi devam ediyor. Çok halsiz ve zayıf. Kemiği hissediliyor kursağıda boş dedi babam. Yinede hareketli gibi. Biraz hareket etmeden kestiriyor sonra salıncağıyla falan oynuyor. Kafesinin ağzı açık. Dışarı çıkıyor, zıplayarak çok azıcık uçup hemen geri içeri giriyor. Suyunuda içti, zaten suluğu elimle uzattığımda yeni içmiş olsa bile gelir tekrar içer elimden. Ara ara gidip suluğu elimde tutuyorum içmeye geliyor. Birinde içtikten sonra nefes alamıyor gibi bi hareket yaptı baya korktum ama hemen düzeldi. İyimi geldi yoksa genzinemi kaçtı anlamadım. Yem yediğini görmedim darısıda var kafesinde ama dokunmamış gibi. Sürekli kafesinden çıkıyor geri giriyor.

Şimdi çektim beni görünce geliyor böyle. Bazen böyle iyi gibi duruyor bazense çok kötü duruyor. 😔

Kuş bugün yeterince yemek yedi mi? Son dışkıları nasıl? Kusma var mı? Başlıca bakılması gereken durumlar bunlardır genelde. Eğer birkaç yem yedi ise kuş aç demektir ve de besleme yapılması lazım mama falan.
Tüy düzeltmesi falan bakılacak şeyler değil pek.
İyot verdiniz mi bugün peki?
Azalma da mı olmadı seste?

Kullandığınız ilaç neydi? Doksisiklin etken maddeli ilaç mı? Kaç gün ve ne dozajda verildi?

Kuşun güncel dışkılarını buraya atınız.. Güncel videosunu da paylaşınız.

Kafesinize taze nane,taze okaliptüs yaprağı veya kurutulmuş okaliptüs yaprağı takabilirsiniz 2 gün art arda verebilirsiniz bir parça.

Yarın tekrar bir video paylaşın. İyota devam edin 3 gün vermelisiniz sonra probiyotikle devam edeceğiz.

Kuş bugün yeterince yemek yedi mi? Son dışkıları nasıl? Kusma var mı? Başlıca bakılması gereken durumlar bunlardır genelde. Eğer birkaç yem yedi ise kuş aç demektir ve de besleme yapılması lazım mama falan.
Tüy düzeltmesi falan bakılacak şeyler değil pek.
İyot verdiniz mi bugün peki?
Azalma da mı olmadı seste?
Şuanda kendisini ve başını eğerek boyun bölgesini temizliyor, başını sırtına koyarak uyuyor sanırım biraz daha rahat nefes alabildiği için böyle. Bugün yem yemiş gibi duruyor yemliğinde yem kabukları var. 😊 Kusmadı hiç, görmedim kustuğunu. Toz mama var aslında evde, geçen sene istanbuldaki kanatlı veterineri vermişti, kendisi beslemişti iştahı açılmazsa verirsiniz diye bi poşete koymuştu az bişey. İştahı açıldığı için gerek kalmamıştı ama nolur nolmaz diye sakladım. 1 yılda kötü olmuşmudur bilmiyorum.
Kullandığınız ilaç neydi? Doksisiklin etken maddeli ilaç mı? Kaç gün ve ne dozajda verildi?
İlacın ismini ne olduğunu gerçekten bilmiyorum. İki ilacıda 2 şer şırınga olarak verdiler. Şırıngalar 5 cc lik, ilk 5 gün her gün 1 cc tam suluğa, sonraki 10 günde 2 günde bir 1 cc tam suluğa. 15 gün boyunca sadece ilaçlı su şeklindeydi. İlk ilaç iyi geldi ama tamamen geçirmedi. Rengi saydamdı içindeki neyse içiyordu tadını beğendi galiba. İkinci ilaç sarıydı kıvamıda hafif sulandırılmış bal gibiydi. Onuda aynı ölçüyle kullandık ama onun tadını pek sevmedi fazla içmiyordu. Pek etki etmedi o ilaç.
Kuşun güncel dışkılarını buraya atınız.. Güncel videosunu da paylaşınız.

Videoya alamadım orayı ama azıcık ötüyor sesi kısık çıkıyor ama. 😊 Darıdanda yedi şimdi biraz.

Ağzında hala sıvı var, yutkunup duruyor. Ağzından sulu bir şey sesi geliyor. Kafesinin telinde de ne varsa yalıyıp duruyor sürekli 2-3 aydır. Mikrop kapmasın diye tellerinide yıkıyorum sürekli, pasda yok yaladığı yerlerde ama uzun uzun yalıyor.

Dışkısı minik ama düzgün gibi duruyo, kafesinde mısır granülü olduğu için tam belli olmuyor, peçete koyuyorum şimdi.

Kafesinize taze nane,taze okaliptüs yaprağı veya kurutulmuş okaliptüs yaprağı takabilirsiniz 2 gün art arda verebilirsiniz bir parça.
İkiside yok şuanda evde, okaliptüs yaprağı sipariş edebilirim.

Yarın tekrar bir video paylaşın. İyota devam edin 3 gün vermelisiniz sonra probiyotikle devam edeceğiz.
Tamamdır çok teşekkürler 😊🙏🏻

Sanırım hastalığının sebebini buldum. Yeşillik pek sevmiyor marulu falanda yer ama pek iştahla yemiyor. En çok yeşil biber ve kara lahana seviyor. Sondan 2. yumurta mamasında ıspanak, lahana, havuç ve kara lahana vardı. Aralarından en çok ıspanak ve kara lahanayı yedi diğerlerini döktü. Tekrar yaptığımda öbür malzemeler evde yoktu bende sadece kara lahana koymuştum. Şimdi hastalığının sebebi iyot eksikliği çıkınca buna ne sebep olur diye araştırıyordum. Verdiğim son yiyeceklere göre araştırırken kara lahananın sebep olabileceğini buldum. Google da kara lahanada iyot varmı yazınca bu çıktı. 😔

"Kara lahana iyot seven bir bitkidir ve gıdalarla vücuda girdiğinde vücuttaki tüm iyodu toplar, tiroit bezine hormon üretmek için iyot kalmadığı için doku kendisini büyüterek sorunu çözmeye çalışır ve sonuçta tiroid bezi büyür yani guatr ortaya çıkar."

Geri