Çok teşekkür ediyorum.Eğer uzun geldiyse petshoplarda tahta tırtıklı tünekler oluyor onları alırsanız kendileri törpülüyorlar
zımparalıyı diyorsanız zımparalı tünek çok zararlıdır, ve tırnak uzun değil, benim muhabbet kuşumun tırnağı cadı burunu gibiEğer uzun geldiyse petshoplarda tahta tırtıklı tünekler oluyor onları alırsanız kendileri törpülüyorlar
Zımparalıyı bende tavsiye etmiyorum zaten tahta tüneklerin tırtıklı olanları var onu diyorumzımparalıyı diyorsanız zımparalı tünek çok zararlıdır, ve tırnak uzun değil, benim muhabbet kuşumun tırnağı cadı burunu gibi![]()
kumlu tünekler oluyor onlardan alabilirsiniz uzun geldiyse ama normal
En güzel çözüm olmuşbuda benim doğal ağaç dalım kendim doğadan bulup yaptım
tşkEn güzel çözüm olmuş![]()
Ama her ağaç dalından tünek olmaz forumda bunu bir araştırın derim.Bir de yapılan dallar önce güzelce sirkeli suyla yıkanıp sonrasında fırınlanıp üzerindeki böcek ve mikropların yok edilmesi gerekir.En güzel çözüm olmuş![]()
Doğal hayatta kumlu tünek kullanmıyorlar. Ağaç dalı ya da benzeri yüzeylerde tırnaklarını törpülüyorlar. Eğer dal yetmezse kesmeyi öğrenmek lazım.Ben de ağaç dalından tünek yaptım aylardır onu kullanıyorum zaten o zaman tırnak uzaması sorun olmaz bana. Zaten fazla uzun değil de benim aklıma takıldı.
KUMLU TÜNEK kullanmayın.tahriş yapıyor.işte kafes