Karadeniz Pet

Toprak ve Bitkili Doğal Görünümlü Salma Kafes .

Ertuğrul07

Yeni Üye
Katılım
23 Ara 2016
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Arkadaşlar Herkese merhaba . Salma kafes yapmak ve aynı zamanda doğal bir ortam oluşturmak için ölçüleri

80x60x70cm olan bir kafes yapmak istiyorum .

İçerisine toprak atacağım bir alt zemin.
Toprak Çimlendirilecek ve budanacak.
Doğal dallar tutuşturulacak.
Dallı olabilecek bodur bir bitki eklenecek.
Yuvalık suluk ve yemlik konulacak .
Kuşların dışkısı da gübre görevi görecek .

Öneri ve tavsiyeleriniz var mı ? Daha önce yapan varsa tecrübelerini paylaşırsa seviniirim.
 
Çok güzel bir fikirmiş. Ancak çimleri yerler mi acaba kafama o takıldı. Diğerlerinde hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum çok güzel fikir. İlerleyen zamanarda fazla dışkı sorun yaratmazsa tabi..
 
Merhaba , çok güzel şeyler düşünmüşsünüz ama ebatlar ufak geldi bana 100*100 bir salma yapsanız daha uygun olur diye düşünüyorum.
 
Evet bu gibi detaylar hakkında maalesef ki bilgim yok . Çimi yer mi ? Hangi bitkiyi koyarsam aynı zamanda şifalı da olur ? vs gibi fikirlere açığım.
 
Nane reyhan kekik felan ekicen ohh mis gibi kokar :D

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
bencede nane falan eksenız buyur mu pek fıkrım yok ama b botanıkcı yardımcı oacaktır ayrıca yer cım olursa temızlık nası olacak ?
 
temizlik gerekecek mi bilmiyorum . Özellikle gübre görevi görecek kuşun dışkısı . Zaten toplamda 3 kuş bulunduracağım 1 erkek 2 dişi..
 
Nane her yerde olur bir kökten çoğalır çok guzel kuslara yararli ayni zamanda
 
Yaxsi fikirdi. Ama o topraqa ekdiyin naneni quslar uzamaya koymaz .hemen yer.ama toprak zeminden biraz yukardan tel cekersen iyi olur. Yani kuslarin cimlendirmeye ulasmasinin karsisini al mence

S308 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Tasarınızın çok da uygulanabilir olacağını sanmıyorum. Dediklerinizin işleyebilmesi için bayağı büyük bir salma gerekir. Örneğin ortalama bir odadan daha Büyük olmalı ki Kuş dışkısı gübrelikten çıkıp bitkiyi ve ekeceğiniz çimi yakmamalı. Dallı bitki ekebilmek için toprak bayağı derin olmalı. Bahçe benzeri dış ortamda kurmayacaksanız kullanışlı olmaz . Mesela altlarını belli aralıklarla nasıl temizleyeceğinizin hesabını mutlaka çok iyi yapmalısınız Vs. yani bu tasarı bir çok sorun doğurabilir.
Aslında bence doğal ortam sağlayacam diye çok da kasmamalı. Kuşlar temiz ve havadar bir ortamdaysa , temiz ve kaliteli yem yiyolarsa , Suları hergün değişiyor ve suluklar sık sık dezenfekte ediliyorsa Probiyotikle barsakları destekleniyorsa.vitamin ve mineral ihtiyaçları ihtiyaç duydukları oranda karşılanıyorsa , cereyana da maruz kalmıyorlarsa. Mutlu mesut ve sağlıklı yaşayacaklardır. Ötesini düşünmek ( yani Toprak , Ağaç , börtü böcekle iç içe olmasını beklemek ) kuşu doğaya salmakla mümkün olabilir :) Malesef ev ortamında çok zordur bunu başarmak. kafeste doğmuş ve kafese uyum sağlamış kuşun doğada yaşama ihtimali de çok azdır.
Hevesinizi kırmak istemezdim ama malesef durum bu. Kuş besleme konusunda önemli ölçüde tecrübe edinmeden büyük ve iddialı tasarılar yapmamak gerek. Maddi ve manevi sıkıntılar olmaması için.
 
Geri
Üst