Tüy dökümü hakkında takviye sorusu

deksar

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Kanaryalarım tüy dökme dönemine girdi, yani şöyle anlıyorum, ötenler artık ötmüyor; ev ortalık bayağı bir tüy, sezonu da sanırım bu aylar gibi.

Kuşlarıma haftada 1 kez Gervit-W ve bir kez de çinko (zinco) takviye veriyorum (Çinko'yu @Selçuk YÜKSEL hocamızın tavsiyesi üzerine uygulamaya başladım ve gayet iyiler şu an, kanlı yaralamalı kavgalar bitti)

Elimde Versele Laga Oropharma Muta-Vit tozu var "Tüy İçin Vitamin" şeklinde geçiyor. Acaba bu süreci hızlıca ve erken atlatmaları için bunu da haftanın bir günü vermeli miyim yoksa zaten multivitamin olan Gervit-W yeterli olur mu?

Tüy dönemini hızlıca ve erken atlatmaları için gıda takviye tavsiyelerinizi rica ederim, teşekkürler.

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Kanaryalarım tüy dökme dönemine girdi, yani şöyle anlıyorum, ötenler artık ötmüyor; ev ortalık bayağı bir tüy, sezonu da sanırım bu aylar gibi.

Kuşlarıma haftada 1 kez Gervit-W ve bir kez de çinko (zinco) takviye veriyorum (Çinko'yu @Selçuk YÜKSEL hocamızın tavsiyesi üzerine uygulamaya başladım ve gayet iyiler şu an, kanlı yaralamalı kavgalar bitti)

Elimde Versele Laga Oropharma Muta-Vit tozu var "Tüy İçin Vitamin" şeklinde geçiyor. Acaba bu süreci hızlıca ve erken atlatmaları için bunu da haftanın bir günü vermeli miyim yoksa zaten multivitamin olan Gervit-W yeterli olur mu?

Tüy dönemini hızlıca ve erken atlatmaları için gıda takviye tavsiyelerinizi rica ederim, teşekkürler.
Haftada 2 kez med tolyamin forte veya bt amin. Haftada 2 kez de mutavit gerwiti tüy bitene kadar vermeyin. Çinkoyu da haftada 2 ye çıkarın. Versele laga colombine gibi bir multi mineral de başlayın.

@Selçuk YÜKSEL hocam çok çok teşekkürler ayırdığınız vaktiniz ve dönüşünüz için. Sorularım şöyle;

1- Versele Laga Colombine multimineral sanırım mama veya kum gibi bir ürün, kafeste yemlikte sürekli dursun mu yoksa bu da belirli bir güne mi ayrılmalı?
2- Tüy dönemi bitene dek gervit'i kesiyorum, doğru mu hocam?
3- Haftada 2 kez Mutavit katıyorum suluklarına. 1 litre suya kaç gram toz konulmalı?
4- BT Amin satın alıp haftada 2 kez uygulayacağım. 1 litre suya kaç ml konulmalı?

Hocam Bt-Amin, Mutavit ve Çinko üçü de haftada 2 kez olunca sanırım sadece 1 gün temiz su günü kalıyor, bu uygun mudur, ardı ardına iki gün boyunca gelmemesi gereken bir takviye var mı? Günlere göre takviye tavsiyenizi alabilir miyim rica etsem?

1- evet sürekli önlerinde olacak
2-doğru
3- kullanma talinatına göre
4- 1 litre suya 5 ml 2 günde bir verin.

Selçuk hocam ürünlerim ulaştı, şöyle bir program yaptım, fikrinizi almak isterim:

Pazartesi: Entrobac
Salı: BT-Amin Forte
Çarşamba: Temiz su
Perşembe: Muta-Vit
Cuma: Entrobac
Cumartesi: Zinco (Çinko)
Pazar: Temiz su

Ek olarak, Versele Laga Colombine sürekli ayrı bir yemlikte kafeslerde olacak.

Şimdiden sağ olun, iyi akşamlar.

Bt amini ve çinkoyu haftada 2 ye çıkarın. 3 ay sonra çinkoyu haftada 1'e düşürün.

Selçuk hocam önerilerinizi yaklaşık iki haftadır uyguluyorum, gözle görünür bir fayda oluyor, sağ olun.

Yalnız Colombine tozunu kimi kanaryalar çok severek yerken bazıları yemiyor, merak ettim acaba onlara yumurta maması yapıp (haşlanmış yumurta, keten tohumu tozu, devedikeni tohumu tozu, mavi haşhaş, Cede hazır mama) mamaya bu tozu katsam olur mu?

Bu tozun böyle bir karışıma girmesi sorun olur mu?

Selçuk hocam önerilerinizi yaklaşık iki haftadır uyguluyorum, gözle görünür bir fayda oluyor, sağ olun.

Yalnız Colombine tozunu kimi kanaryalar çok severek yerken bazıları yemiyor, merak ettim acaba onlara yumurta maması yapıp (haşlanmış yumurta, keten tohumu tozu, devedikeni tohumu tozu, mavi haşhaş, Cede hazır mama) mamaya bu tozu katsam olur mu?

O tozun zorla verilmesi tehlikeli. Bazılarının yediğini görüyor bazılarınınkini görmüyorsunuzdur. Nadiren yerler zaten.

Karıştırılmasını önermem. Ayrıca dozajı nasıl ayarlıcaksınız ki

Çok haklısınız, mamaya karışınca zorla yedirilmiş olunacak, o halde miktar dozaj da çok önemli.

Kendi kontrolleri içerisinde kendileri yemeye devam etsinler o halde, teşekkürler yorumlarınız için.

Geri