Tüy dökümü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brcsr55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brcsr55

Meraklı Üye
Merhaba, bir şey soracaktım. Muhabbet kuşlarinda tüy dökümü ne kadar sürüyor. Benim kuş birer hafta arayla tüy dökümüne girdi. Yeni tüyleri çıkmaya başladı ve şimdi tekrar döküyor. Hava çok sıcak bizim ev hamam gibi. Sicakla alakalı olabilir mi? Biz bu sorunu geçen sene de yaşamıştık normal mi bu durum. Takviyeleri var kullanıyorum bu arada düzenli olarak. Bir de banyo yapmaktan nefret ediyor o sorunu da çözemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

20 gün sürer. En fazla 1 ay. Banyo yapmaya alıltırmak için suluğu alın kafesten sadece banyoluk asın ama çok su doldurmayın banyoluğa 1 cm den az derinlikte olsun su.banyoluktan su içsinler 2-3 gün. Ama derinliği hiç arttırmayın. Banyo yapacaklardır.

20 gün sürer. En fazla 1 ay. Banyo yapmaya alıltırmak için suluğu alın kafesten sadece banyoluk asın ama çok su doldurmayın banyoluğa 1 cm den az derinlikte olsun su.banyoluktan su içsinler 2-3 gün. Ama derinliği hiç arttırmayın. Banyo yapacaklardır.
Tüy dökümü şuan normal yani hocam anladım. Banyo için de bir de bunu deneyeyim bakalım denemediğim şey kalmadı çünkü sıcaklardan bunaliyor. Bir de hafta sonu şehir dışına çıkacağım bırakacağım kimse olmadığı için yanıma alacağım mecbur ilk defa uzun yol yapacak arabayla. Ne gibi önlemler almam gerekiyor bu konuda da bilgilendirebilirseniz sevinirim

Arabayla birkaç kez kısa turlar attırın alışsın şimdiden. Başka önleme gerek yok

Sıcak,cereyan çarpmasına dikkat edin.
Çanta kullanmayın,kafeste taşıyın kuşu.
Seyahat öncesi ve sonrası 3 gün probiyotik verin,1 gün de multivitamin.
Sigara parfüm gibi şeylerden de kuş uzak durmalı.
Dışarıdan korkarsa kafesin sağ sol yanlarını ince bir tül ile örtün.
Arabanın içi de havasız olmasın.

Sıcak,cereyan çarpmasına dikkat edin.
Çanta kullanmayın,kafeste taşıyın kuşu.
Seyahat öncesi ve sonrası 3 gün probiyotik verin,1 gün de multivitamin.
Sigara parfüm gibi şeylerden de kuş uzak durmalı.
Dışarıdan korkarsa kafesin sağ sol yanlarını ince bir tül ile örtün.
Arabanın içi de havasız olmasın.
Tamamdır çok teşekkür ederim bilgilendirme icin

Geri