Onur Demir
Meraklı Üye
Fotoğraf yeni mi? Tüyde gibi durmuyorlar. Yakından çeker misiniz ikisini de ayrı ayrı.Ekli dosyayı görüntüle 24104 Arkadaşlar kuşlarım uzun zamandır tüydeler anlamadım mamaları eksik değil kalamar var kuş kumu çeşitli yemeler 2 aydır tüydeler dişi kızışmaya başladı ceresi koyulaşmaya başladı erkek kızışkın zaten dişi baya kalamar tüketmeye başladı bu 3/4 haftsdır ama çifleşmeye gelince istemiyor erkek sürekli yem kusıyor dişiye öpüçüyorlar birbirlerini kaşıyorlar ama oda da sürekli bağırışıyorlar anlamadım sizce neden çifleşme olmuyor
Fotoğrafta görünmemiş olmasının ya da sizin görememiş olmanızın bir önemi yok ki, sanırım dün ki buna benzer konumda yine sizdiniz fotoğrafta tüyde olduğu belli olmuyor diyen. Sahipleri tüyde olduğunu bilmeyecek değil ya. Siz yalnızca konuyu açan arkadaşa bu konuda ne yapması gerektiğini söylerseniz daha iyi olur bence.. Tekrar fotoğraf atına gerek var mı gerçekten?Fotoğraf yeni mi? Tüyde gibi durmuyorlar. Yakından çeker misiniz ikisini de ayrı ayrı.
Evet bendim. Söylediklerimin bir amacı olmasa zaten söylemem. Sahipler her konuya hakimse zaten konu açmazlarFotoğrafta görünmemiş olmasının ya da sizin görememiş olmanızın bir önemi yok ki, sanırım dün ki buna benzer konumda yine sizdiniz fotoğrafta tüyde olduğu belli olmuyor diyen. Sahipleri tüyde olduğunu bilmeyecek değil ya. Siz yalnızca konuyu açan arkadaşa bu konuda ne yapması gerektiğini söylerseniz daha iyi olur bence.. Tekrar fotoğraf atına gerek var mı gerçekten?
Kolay gelsin diyelim o zaman size.Evet bendim. Söylediklerimin bir amacı olmasa zaten söylemem. Sahipler her konuya hakimse zaten konu açmazlarBurada yardımcı olmak için varız. Benim de sizin de diğerlerinin de bilmediği birçok şey var ve bu platformda biz birbirimizi tamamlıyoruz. Polemik amaçlı değil yardım amacı güderek yorum yapalım.
Kuş tüyde değilse ve tüy döküyorsa bunun bir diğer nedeni de parazitsel hastalıklar olabilir. Ben de buna vurgu yapmak istemiştim. Lütfen siz de konu sahibi arkadaşa aradığı cevaba yönelik yorum yapın, bana değil. İyi forumlar.
Hala bana yorum yapıyorsunuz. Bu konu hakkında bilginiz varsa üyeye yardımcı olun.Kolay gelsin diyelim o zaman size.
Dişi kesin olarak tüyde değil, erkek de sanırım tüyden yeni çıkmış gibi. Arada havuç rendesi verin kızışmayı arttırır. Yemleri de nijer tohumu içeren karışık yem olursa iyi olur. Kuşları fazla gözlemlemeyin, rahatsız etmeyin. Çiftleşeceklerdir
Erkeğin dışkısını paylaşın, bakalım. Dişininki değil de onunki olması önemli, altına beyaz peçete serin daha net bir yorum gelir. Tüy tüpçükleri tüyle bağlantılı, erkek tüyü atlatma evresinde. Dişi daha dinç çünkü tüyde değil ve kızışmış sağlıklı bir dişi kuş görünümü var.Erkeğin sırtına kanatlarının arasında ok gibi tuy tüpçükleri çıkıyor erkekte bıraz nefes alırken hırıltı var bunu nasıl tedavı edebilirim dişi erkekten daha dinç erkek biraz sanki keyfi yok
Sularına vitamin takviyesi yapın şimdilik ve gözlemleyin. Hırıltı artacak mı azalacak mı diye. Tam dolu 100 cc suya 4 5 damla damlatın ve suyu “her gün” değiştirin. Bu önemli. Haftada iki veya üç kez vitaminli su içmeleri önerilmekte. Diğer zamanlarda normal su. Bu süreci gözlemleyip bize yazın gelişmeleri dört beş güne. İyileşme olmazsa yeniden değerlendiririz.Hayır nefes alırken kuyrukta hareket Yok ama hırıltısı var çok az da kabarık gibi
Hepsi aynı kuşa mı ait yoksa erkeğe ait olan sadece yuvarlağa aldığınız mı? Dediğim vitamin takviyesini uygulayın.İşte resim birde hapşırmaya başladı kuş ama burun üstünde herhangi bir sıvı Yok hapşırırken çıkanda Ekli dosyayı görüntüle 24115
Avisol markasına iyi deniyor genelde.Yuvarlak içine aldığım erkek olan dediğiniz vitamin Petshop da bulabilirmiyim adı nedir acaba