vehbi şengül
Meraklı Üye
SelamunAleyküm kolay gelsin herkese. bu çiftimi 3 gün önce aldım. 5 yumurtasıyla kafesiyle yuvasıyla beraber komple eve getirdim. eve gelene kadar dişi hiç yuvadan çıkmadı. eve geldim akşama kadar yine çıkmadı. fakat ben gün içinde 2 defa yuvalığı açtım ve ufak el lambası ile yumurtaları kontrol ettim. hepsi sağlamdı anne kuluçkadaydı ben açınca dışarı çıkıyordu kapatınca tekrar giriyordu yuvaya. o gece yuvalığa gaga taşı kalamar kemiği falan taktım biraz rahatsız ettim açıkçası.çok sevinçliydim. fakat sabah kalktıgımda anneyi dışarıda gördüm. babayıda öyle. yumurtalara bakayım dedim birini kırmışlar. içide doluymuş ne yazıkki
ve anne yumurtalara yatmıyor. araştırmalarıma göre yumurtalar en az 14-15 günlük vardır diye tahmin ediyorum. şimdi can alıcı soruyu soruyorum bu yumurtalardan yavru çıkarmı ? çıkmaz ise yumurtaları yuvalıktan alayımmı ? bidaha ne zaman yumurta yaparlar ? veya yapmaları için ne yapmam gerekiyor ? benden mi kaynaklandı yoksa yer değişikliğinden mi
bunların cevabını bekliyorum canım dostlarım abilerim kardeşlerim. şuan çok üzgünüm.
NOT : KAFES ÇİFTHANE, ORTADAN TEL IZGARA İLE AYRIK DURUMDA. SOL TARAFTADA Bİ ÇİFT VARDI. HEPSİNİ KOMPLE ALDIM. BİLGİNİZE.

NOT : KAFES ÇİFTHANE, ORTADAN TEL IZGARA İLE AYRIK DURUMDA. SOL TARAFTADA Bİ ÇİFT VARDI. HEPSİNİ KOMPLE ALDIM. BİLGİNİZE.