Karadeniz Pet

ürkek muhabbet kuşum evcil mi yabani mi?

ridvan22

Yeni Üye
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
merhaba arkadaşlar. muhabbet kuşum 6 aylık. kafeste elime geliyor. dışarıda da elimde duruyor. cicikuş, babacık, aşkım diyor. fakat elimde çok uzun süre kalmıyor bazen elime almakta aşırı inat ediyor. geldiğinde de çok ürkek hemen korkuyor ve kaçıyor. sürekli salınık halde. ama hiç omzuma ya da kafama konmuyor. eğer oyuncağını alıp sallarsam gelip konuyor. birkaç sefer avuç içinde tutmak gibi hata yaptım sanırım o yüzden. sesleri maalesef benden değil telefondan tabletten öğrendi. telefon elimde olduğunda hemen uçarak konuyor. bu kez elimden kaçmıyor. bunu nasıl unutturabilirim ve aşırı yılışık bir kuş olmasını sağlayabilirim?

bir de tabletten değil kendi istediğim kelimeleri nasıl öğretebilirim? sürekli söylüyorum ama henüz kendim öğretemedim.
 
kuşunuzun odasını değişitrin bence evde hiç girmediği bi odaya koyun ama sizde olun değişiklil olur kuş için hemde tanımadığı bir yerde size bağlanır diye düşünüyorum benim kuşumda böyle sıkılmıştı 1 hafta köyde kaldık tatil oldu ona
 
benim kuşum da aynı canı istediği zaman üstüme geliyor istemediği zaman kaçıyor biraz iç güdülerle alakalı sanırım. @ADRIAN
 
Açıkçası karaktere göre de değişiyor daha dün aldığım kuşum yanağını ve kuyruğunu sevdiriyor fakat elimi yakınlaştırısam uçup kaçıyor bence kuş daha tam olarak size güvenmiyor bunun için çeşitli yöntemler var uygulayın derim.
 
ilk zamanlarda parmağımı uzatınca kendini çekmezdi. yanaklarını ve başını sevebiliyor, kaşıyabiliyordum. şimdi hemen kendini geri çekiyor. bunu nasıl düzeltebilirim?
 
Geri
Üst