Uzun süren kuruma

Busrakundakci

Yeni Üye
Hocam ben size diğer kuşum hakkında da danışmak istiyorum. O da sultan papağanı ve dişi on aylık daha. Kendisi kurumaya girmişti. Altmış gramlara kadar düştü. Eskişehirdeki duru veterinerden kuruma ve mantar için ilaç temin ettim. 10 ml lik ilaç ve karaciğer koruyucu yolladı. İlacı sabah akşam dört damla mamayla karıştırıp verdim. Karaciğer koruyucuyuda başta hergün sonra hafta da üç güne düşürdük. İlk başta iki saatte bir 2 ml olacak şekilde kursaktan besledim kusmaya başlayınca 1 e düşürdüm. Bir hafta sonunda kursak 4 ml i kabul eder oldu. 4 saat sonra 6 saatte bir olmak üzere 5 ml beslemeye başladım. Bugün itibariyle bir ay bir haftayı devirdik. Bu süreçte hep ilaç ve kursaktan besledim. Kendisi yemi kırıyordu ama ağzından düşürüyordu. 82 gramlara kadar çıktık. Yerde uyumaktan tüneğe çıktı artık. Fakat son bir haftadır kilo almıyor. Besleme sayısını günde üçe düşürdüm ve kilo vermeye de başladı 79 grama düşmüş bugün. Kakası etrafında hafif leke bırakıyor, sulu ve hafif kokusu var. Gözlerinin ön tarafı şişik gibi. Kursaktan beslerken kafasını elliyorum belki benim yüzümden oluyor onu bilemiyorum. Bazen tıksırıyor. Bazen ağzından ekşi koku geliyor. Veterinerimiz bana ilacı ağzından ver mama ile karıştırma dedi. Belki ben ilacı mama ile karıştırarak etkinliğini düşürdüğüm için mantar tam geçmedi mi bilemiyorum. Kakası ishal olduğu için son üç gündür bir damla ceva sulphamezathine veriyorum kursaktan. Bununla kakası toparladı biraz ama leke ve koku devam ediyor. Aspur yediği zaman kakasında minik minik parçalar görünüyor. Siz ne önerirsiniz? Artık kursaktan mama vermeyi keseyim mi? Kuşta trikomaniyazis mi var o yüzden mi yemi ağzından düşürüyor?

Günde 2 damla mantar ilacı içiyorsa. Elle besleme mamasıyla birlikte veya ayrı vermeniz farketmez. Ağzında boğazında lezyon yoksa trikomonas ihtimali düşük. Eğer başka mamaya katarak veriyorsanız ve kuş az yiyorsa mamadan o ayrı tabi. Eczaneden denflor ve bigaia damla alın her mamasına ; karaciğer koruyucu ve mantar ilacına ek olarak 1 damla bigaia mercimek tanesinin yarısı kadar da bigaia ekleyerek verin. Gelişmeleri yazın.

Günde sekiz damla mantar ilacı yapıyor toplamda hocam. Sabah dört akşam dört damla. Mamayı direkt kursağına basıyorum az yeme ihtimali yok yani. Bigaiayı da diğer kuşuma önermiştiniz aldığımdan beri bu kuşuma da kullanıyorum aslında. Mamasına iki damla koyup kursaktan veriyorum. Denflor da alayım ek olarak. Sizce kursaktan besleme yapmayı bırakmalı mıyım? Bir aydan fazladır kursaktan besliyorum. @Selçuk YÜKSEL

Çok geçmiş olsun, umarım iyileşir bir an önce. Rica etsem veterinerin verdiği ilaç ve takviyeleri yazabilir misiniz? Ben de kuşumda kurumadan şüpheleniyorum.

Çok geçmiş olsun, umarım iyileşir bir an önce. Rica etsem veterinerin verdiği ilaç ve takviyeleri yazabilir misiniz? Ben de kuşumda kurumadan şüpheleniyorum.
Size de çok geçmiş olsun. Veterinerin verdiği ilacı inanın bilmiyorum. Kendisi kanatlı alanında uzman birkaç ilacı birleştirip yapıyor sanırım. Kendi formülüm demişti çünkü. Keza aynısı karaciğer desteği içinde geçerli sadece karaciğer desteği değil elektrolit, vitamin, mineral, direnç arttırıcı özelliği de vardı aynı zamanda. En sağlıklısı veterinerle görüşmeniz olur. Eskişehir duru veteriner yazarsanız internette telefon numarası çıkıyor. Kendisi de çok naif bir insan, size yardımcı olacaktır. 🌸 🙏🏻 @Mercan990

Çok teşekkür ederim, sağ olun. Umarım bebişlerimiz bir an önce eski sağlıklarına kavuşurlar. Çok geçmiş olsun tekrardan 🫶🫶🫶

Yasin hoca megabakteri(kuruma) için ilaç veriyor,onu kullandıktan sonra da kullanmak için devam ilacı hazırlayıp veriyor. Sonra ise 6 ayda bir kez ilaç almak için tekrar gidiyorsun. Mantar tekrar eden bir şey olduğu için 6 ayda 1 olmak üzere yeniden ilaç kullanmak gerekliymiş koruma amaçlı tekrar etmemesi açısından.
Veterinerle tekrar görüşün ve durumu anlatın. Ana ilaçtan sonra kullanılması gereken devam ilacı da var.

Günde sekiz damla mantar ilacı yapıyor toplamda hocam. Sabah dört akşam dört damla. Mamayı direkt kursağına basıyorum az yeme ihtimali yok yani. Bigaiayı da diğer kuşuma önermiştiniz aldığımdan beri bu kuşuma da kullanıyorum aslında. Mamasına iki damla koyup kursaktan veriyorum. Denflor da alayım ek olarak. Sizce kursaktan besleme yapmayı bırakmalı mıyım? Bir aydan fazladır kursaktan besliyorum. @Selçuk YÜKSEL
Elle beslemeyi kesip takviyeleri suyla vermeye başlayabilirsiniz tabi. Siz tohum yemiyor deyince mamaya katmayı önerdim. Yoksa elle besleme her zaöan son çare olmalı.

Geri