Erkan GÜNEŞ
Paylaşımcı Üye
Cevap gelmeyeceğini biliyorum ama versele laga oropharma muta vit ve quiko biotin kullanan var mı acaba?
Inanin yardimim olsun cok isterim ama malesef hic kullanmadim kullanan arkadas usta vb varsa tavsiyeleri olur insallah biotini cok tuy doken ciftiniz icin kullanicaksiniz herhdldeCevap gelmeyeceğini biliyorum ama versele laga oropharma muta vit ve quiko biotin kullanan var mı acaba?
Inanin yardimim olsun cok isterim ama malesef hic kullanmadim kullanan arkadas usta vb varsa tavsiyeleri olur insallah biotini cok tuy doken ciftiniz icin kullanicaksiniz herhdlde
Okumustum bir yerde biotin iyi geliyormus tavsiye ediliyordu verselagada iyi bir marka kullanin denemekte yarara varEvet aşırı tüy döken ve aylardır tüyden çıkamayan bi çiftim için kullanmayı düşünüyorum.B vitamini ve multivitamin veriyorum kuşlarıma diğer çiftlerde sorun yok ama bir çiftimde aşırı tüy dökme ve tüyden çıkamama sorunu yaşıyorum.Başka şeyler denemem gerektiği için biotin ve mutavit hakkında bilgi almam gerekiyor ama sizin dışınızda kimse yazmadı zaten yazılacağını da pek sanmıyorumTeşekkürler yine de
![]()
Okumustum bir yerde biotin iyi geliyormus tavsiye ediliyordu verselagada iyi bir marka kullanin denemekte yarara var
Ayhan beye özel mesaj yazin o genelde bu konularda bilgilidir ben danisirim cok yardimci olur sagolsunÖğrenmek istediğim aslında ikisini de aynı anda mı kullanıyoruz yoksa sadece birisi yeterli mi ve bunları kullanırken şuan kullandığım b vitamini ve multivitamini kullanmaya devam mı edeyim sadece bunları öğrenmek istiyorum![]()
Ayhan beye özel mesaj yazin o genelde bu konularda bilgilidir ben danisirim cok yardimci olur sagolsun
Merhaba, sırf bunun için sayfaya üye oldum ^-^ üzerinden bir kaç yıl geçmiş ama belki görmeniz umuduyla ve de bundan sonra görebilecek olanlar için bilgi olmasını istediğimden; çok değil iki üç gün önce kuşumun epey fazla tüy döktüğünü fark ettim, yani kafesin altı gözükmüyordu resmen, ben de çok tedirgin oldum, elime alıp kilosunu anlamaya çalıştım, bayağı zayıftı, hemen güzel çeşitli bir mama hazırladım iki gün boyunca o mamayı verdim (aşağıya tarifini yazarım). Çok şükür iyi geldiğini gözlemledim, tüy dökümü yok denecek kadar azalmıştı, kilo da biraz aldığını fark ettim ancak içim rahat etmiyordu çünkü çok yakın zamanda da aynı oranda tüy dökmüştü bir daha böyle tüy dökümüne girince tedirgin oldum, ben de bu şikayetleri üzerine dün -her ne kadar araba kardan donmuş olsa da- muhabbet kuşumun çok fazla tüy dökmesi ve zayıf olması nedeniyle veterinere götürdüm. Veterinerimiz büyteçe benzer elektronik bir cihazla kuşumun tüyleri arasını ekrandan gözlemledi, -bariz tüy kökleri görünüyordu-, ağzına baktı, kokladı, yeterince inceledikten sonra çok şükür veterinerimiz herhangi bir mantarın, parazitin olmadığını tüy dökümüne girdiğini ama çıkamadığını, sürdüğünü söyledi. Böyle sürdüğü zamanlarda kuşlar bitkin olup zayıflayıp güçten düşebiliyorlarmış, ve sonucunda mazallah ölebiliyorlarmış. Çok fazla hareket etmediğini/etmek istemediğini kafesin belirli bir yerinde yığılı olan dışkılarına da bakarak anlayabilirsiniz. Veterinerimiz bunun sonucunda bana fermuarlı küçük bir plastiğin içine sarı renkli toz vitamin döktü, vitaminin kutusunu inceledim, bahsettiğiniz Versele Lega Muta Vit’ti. Piyasadakilere oranla biraz daha pahalı olduğunu ancak epey iyi olduğunu söyledi, tüy dökümündeki kuşlara çok yararı varmış, internetteki satış yerlerinden içeriği hakkında bilgiyi okuyabilirsiniz. 100 ml suluğun yarısına kadar su dolduruyormuşuz, ve mercimek tanesi kadar -ben bunu çay kaşığıyla ayarlıyorum- alıp döküyormuşuz ve 15 gün boyunca kullanıyoruz, daha sonra haftada bir kere... Verdiği paketteki vitaminin bir ay kadar sonra turuncu rengini aldığı zaman artık kesinlikle kullanmamamı söyledi, ömrü o kadarmış. Mamasına da dökebileceğimi söylemişti veterinerimiz, ek olarak minaraller açısından Garden Mix markalı kuş kumu verdi, yemine biraz dökebileceğimi daha sonra ayrı mamalığa döküp öyle vermem gerektiğini söylemişti. Dün itibariyle hepsini kullanmaya başladım, Allah’ın izniyle sonucun iyi gideceğine inanıyorum. Vitaminle ilgili tüm sonuçları buraya yazarım. Kuşlarınız da sizler de sağlıcakla kalın, zor dönemlerdeyiz. ^-^Cevap gelmeyeceğini biliyorum ama versele laga oropharma muta vit ve quiko biotin kullanan var mı acaba?