yavru bülbül

çingenegofret

Yeni Üye
henüz 15 günlük iki tane Hint bülbülü yavrumuz var ama anne de baba da beslemiyor kuş besleme maması aldık elle besleyeceğiz ancak kaç saatte bir ne kadar verilmeli yada başka ne yapılmalı acil destek

Günde 3-4 kere, her öğün 0,5-1 ml kadar mama yedirebilirsiniz. Yeni mama vereceğinizde kursağın boş olması ama kuşun aç kalmaması gerekir.

Mama kıvamı koyu olsun, 36-37°C arasında hazırlayın. Eğer daha önce hiç elle besleme yapmadıysanız her mamayı taze şekilde hazırlayıp yavrulara vermeye ve kullandığınız malzemeleri yemek sonrası iyice yıkayıp temizlemeye dikkat edin.

20 günlükten sonra yeme alıştırmaya başlayıp mamayı azaltın. Yem şuanda da önlerinde durabilir.

Kursak boşalınca yeni öğüne geçmelisin. Örneğin şimdi verdin diyelim 0.5 ml mama.(bilek yakmayacak ısıda olsun). 3-4 saat sonra kursağını kontrol et,kursakta mama yoksa yeni öğüne geç. Sabah,öğle,ikindi ve gece olmak üzere besleme yap.
Kuşun fotosunu da bi atar mısın

Besleme yaptığın aletleri iyice yıka sıvı sabunla yıka. Aparatla besleyeceksen de aparatın steril olmasına dikkat et. Mama ise her öğün yeniden hazırlanıp verilecek. Bol bol hazırlama yani.
Versele laga nın toz mamasını satın alabilirsiniz.

Elle besleme maması dışında kabuksuz darı alıp kuşlar ağzını açıyosa kabuksuz darıda verebilirsiniz
Aynı durum başıma geldi pandemi zamanlarında eczaneden en ince insilün şırıngasını aldım her eczanede yok eskiden kullanılan bir ürünmüş şırınganın kafasını kestim içine kabuksuz darı doldurup yavruların ağzına değdiriyordum şırınganın ucunu direk ağzına alıyorlardı o esnada şırınganın arkasına basıp darıların hepsini yediriyordum 2 ağız yavru büyüttük bu şekilde bakmıyordu yavrularına bizdeki çift sürekli üreme peşindelerdi

Geri