Yavru büyüten kanarya ve nemli hazır mama?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deksar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deksar

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Bakırî cinsi kanaryamın 3 yavrusu oldu, hazır nemli mamalara bir göz attım, araştırmam sonucunda şunu aldım:

Versele Laga Orlux Gold Patee Nemli Kurtlu Kuru Karidesli Ballı Yumurtalı Kuş Maması

9302b5c3ca5ac9fc3d9abaaf6b02c1cd.jpg

"Nemli" diye geçmesine rağmen çok kuru bir biçimde geldi, yani bildiğiniz kuru mamalardan farkı yok gibi dokununca.

Bunu ne ile nemlendirmemi önerirsiniz? Kimi zeytin yağı, kimi vitamin, kimi normal ılık su, kimi havuç, kimi brokoli diye önerilerde bulundu, siz üstadlarıma danışmak istedim.

Teşekkürler şimdiden.

Kuru olduğu gibi vermek daha güvenli bir hünde bitti bitmedi derdiniz olmaz bozulma ihtimali nerdeyse olmaz. Yemezlerse ne seviyorlarsa onla nemlendirip alıştırın sonra kuruya dönün.
Havuçtu, brokoliydi ayrı verin.

@Selçuk YÜKSEL hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Severek yiyorlar hocam, sorun yok o açıdan lakin çok fazla kuruluğu biraz şüphelendirdi beni, yani "nemli" dediğimiz malumunuz biraz nemli olurdu diye düşünerek..

Havuç seviyorlar, havuç ile bu mamayı karıştırmak uygun olur mu? Hem Bakırî oluşlarından renk açısından havuç iyi gelir denilmişti, bu konuda fikriniz nedir?

Teşekkürler tekrardan.

@Selçuk YÜKSEL hocam yanıtınız için teşekkür ederim. Severek yiyorlar hocam, sorun yok o açıdan lakin çok fazla kuruluğu biraz şüphelendirdi beni, yani "nemli" dediğimiz malumunuz biraz nemli olurdu diye düşünerek..

Havuç seviyorlar, havuç ile bu mamayı karıştırmak uygun olur mu? Hem Bakırî oluşlarından renk açısından havuç iyi gelir denilmişti, bu konuda fikriniz nedir?

Teşekkürler tekrardan.
Karıştırın ne diyeyim. Onay bekliyorsunuz sadece.

Nemli olmaması daha iyi,nemli olursa çabuk tüketilmesi lazım ve çok beklemeye gelmez. Kuru yiyorlarsa kuru verin sorun olmaz. Islak yani nemli seviyorlarsa bazı sebzeleri rendeleyerek ve biraz bu mamadan karışım yaparak servis edebilirsiniz kuşlara. Lakin nemlendirirseniz 2 saat içinde tüketilmesi iyi olur,yem kabında uzun süre beklemesin..
Havuç rendeleyebilirsiniz, salatalık olur,yeşilliklerle nemlendirebilirsiniz vs. Kuşlarınızın sevdiği sebzelerle karışım yapabilirsiniz.

Hocam onay beklemekten ziyade, havucu ayrı verin demiştiniz. O sebeple sormak istedim, kusura bakmayınız.
Ayrı verin demiştim evet. Karar değiştirip karıştırarak verin demem için çok mücadele ettiniz bende tamam karıştırın dedim 😀

Geri