YAVRU KUŞLARIMIN GELİŞİMİNDE PROBLEM VAR MI?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NixTalha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslında benim odaklandığım taraf bu söylediklerinizin ikinci fazı, kuşta işleyen metabolik ve fizyolojik süreçler. Elbette normal bir kuş besleyeni ilgilendirmez çünkü net bir veri, "şuan onu kullan, bunu ver" çıkarımı yok. Ama konuşan buraya doğru evrildiği için ben de bu düzlemde birşeylerden bahsetmeye başladım.

Konu kaynak sunmaya pek müsait değil. Çünkü spesifik araştırma sonucu değil, kendi okuduklarımın zihinsel haritası. İronik olan şey istesem de kaynak sunamam, avian alanında bu kadar detaylı veri verecek çalışmalar yok.
Sizin kuş bakım programınız var mıdır,varsa nasıl bakıyorsunuz merak ettim,yazar mısınız?

Sizin kuş bakım programınız var mıdır,varsa nasıl bakıyorsunuz merak ettim,yazar mısınız?
Elbette var ama teorik uygunluk hedeflediğim bir sistem, pratikte pek kişiye uymadığı için ham haliyle pek kişiye tavsiye etmiyorum.

Gerçi ben sultan papağanı besliyorum ancak benzer beslenme sistemlerine sahip türler, özellikle protein - yağ konusunda aynı hassasiyete sahipler.

Günlük beslenme temel olarak iki çeşit içeriyor: Yem ve sebze. Darı çeşitleri + yulaf + aspur içerikli bir yem ve yemin %15 civarı kadar pelet yem (hayvansal protein içermeyen yoğun içerikli bir peleti düşük oranda kullanıyorum). Sebze olarak günlük miktar sabit, mümkün olduğunca çeşitli (genel çeşitliliği kastediyorum, günlük verilen ise ya 1 ya 2 çeşit) ve özellikle karotenoid açısından zengin olanlar.

Haftalık beslenme içinde belli periyotlarla bakliyat, tahıl ve tohum filizi & çimi; fitobesinler ve bazı tohum çeşitleri var.

Antioksidan kaynaklarını genelde çok küçük doz ve aylık rutin içinde veriyorum, örneğin üzüm çekirdeği ekstaktı.

UV lamba olduğu için D3 takviye kullanmıyorum.

Dönemsel olarak hayvansal protein veriyorum. Kuşların mevcut besin ihtiyacına göre haşlanmış yumurta veya haşlanmış karides.

Kafeslerinde de kalamar + yumurta kabuğu içerikli bir mineral blok var.

Aktif bileşen ve benzer besin değerine sahip aynı besinler fazla. Bu yüzden çeşitli besin profili + rotasyon temelli bir beslenme şekli ana hedefim.

Geri