Karadeniz Pet

Yavru kuşumun karnı şişmiş gibi duruyor

Selimi

Yeni Üye
Katılım
4 Kas 2016
Mesajlar
19
Tepkime puanı
2
İyi akşamlar arkadaşlar, daha yeni muhabbet kuşu beslemeye başladım. Mavi erkek kuşum 5 aydır bizimle. Ona arkadaşlık yapması için yeşil kuşumuzu pet shoptan aldık. Fakat eve geldiğimizde yeşil kuşumuzun daha uçamayacak kadar küçük olduğunu gördük. Yeşil kuşumuzun karnı resimlerde görebileceğiniz gibi şiş olara duruyor. Aynı zamanda dokunduğumda da oldukça sert.. Muhtemelen geliştikçe normal görünüme kavuşacaktır fakat siz tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak istedim. Kuşumuzda bir sıkıntı var mı acaba?
37Dkb5.jpg

692jAE.jpg
 
Merhabalar, petshoptakiler alırken bu daha yavru yavaş yavaş uçmayı öğrenir düşe kalka demişlerdi. Normal şartlarda bu kadar tüylenen bir kuşun uçması mı gerekiyor?
 
Erkek dişiyle çiftleşmek istiycektir. Disi kücük olduğun için buna hazir değil ve izin vermiycektir. Bu sebepten kavga ederler sürekli. Bence erkegin yaşina uygun bir dişi alın
 
Hasan usta erkek kuşta aynı bu kadar yavruyken almıştım o da çok yetişkin değil
Birde azonce dişi kuşumu elime alıp karnını inceledim. Fotoğraf atamıyorum malesef ama karnının yem dolu olduğunu gördüm. Derisinin üzerinden dahi karnındaki yemler görülebiliyordu. forumumuzdaki geçmiş konuları biraz araştırdım. Sindiremediği için karnı yemek dolu sanırım. Karnı dolu olduğu içinde uçamıyor. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde yemi mümkün olduğunca azaltıp, kum desteği ile sindirimini rahatlatmaya çalışıcam. Umarım faydalı olur.

Kuşçuya götürüp geri vermeyi düşündüm ama bu mubiş bununla yaşamak zorundaysa onu rahatlatmak için önce elimden geleni yapmak en mantıklı şey gibi geldi bana :)
 
Ya yağlanmış ya da ur gibi bir şey var gibi geliyor
 
Maşallah rengini çok beğendim. Benim tek önerim kuşlar ayni kafeste kalıcaksa yakın takipte olun. Erkek ciftleşmek için diretirse ayirin hemen.
 
Geri
Üst