Merhaba arkadaşlar dün eşime çok istediği için yaklaşık 1 aylık bir muhabbet kuşu aldım ama yavru olduğu için cinsiyetini bilmiyorum ırkı hakkında da bilgim yok. erkek olmasını istiyordu bu fotoğraflardan net bilgi verebilir misiniz?
Erkek yavru kuşların cereleri genelde pembe-mor olur.. büyüdükçe mavileşir. Dişi yavru kuşların cereleri sizinkinde de olduğu gibi beyaz yoğunlukta olur erişkin olunca kahverengileşiyor diye biliyorum. Açık mavi de olabilir bu arada dişi kuşların cereleri. Her mavi gördüğünüz cereyi erkek sanmayın.Peki nasıl anlaşılıyor ben de anlayabilmek isterim![]()
1 aylıkken falan net anlaşılır.anladım.. :/ peki tam olarak kaç ayda anlaşılabiliyor hangi cinsiyet olduğu?
ben dişi kuşta besledim ele alışıyorlar. Sadece kelime söylemeleri ,konuşmaları çok zor.. sabırla, sevgiyle onu kendinize alıştırabilirsiniz eğer kuş 30-40 günlükse çok kolay alışır. Dişi kuş biraz daha sabır gerektiriyor sadeceAnladım çok teşekkür ederim. Erkek bekliyorduk ama nasip değilmiş dişilerin ele alışmadığını söylüyorlar çünkü ele alışsın kaçmasın istiyoruz
yerli erkek olduğu nerden anlaşılıyor peki?Yerli erkek