yavru muhabbet kuşlarım sulu hapşırıyor

denizyıldızı

Yeni Üye
Yaklaşık 4 aylık yavru kuşlarım birkaç gündür hapşırıyor, ilk tozdan olduğunu düşünmüştüm ancak bugün sulu hapşırdıklarını gördüm. kabarma eylemini yaptıklarını fazla görmedim, yemlerini meyvelerini yiyorlar ve hareketliler. Adana'da olduğumuz için hava değişiklik gösteriyor bazen çok sıcak bazen rüzgarlı oluyor. Üstlerini örtüyorum fazla rüzgara maruz kalmamaları için ama yinede etkilenmiş olabilirler. Probiyotik veriyorum düzenli olarak başka hangi önlemler takviyeler kullanabilirim.

Hepsi mi hapşuruyor ?

Hepsi hapşuruyorsa doksisiklin, amoksisilin, enroflaksasin gibi etken maddelerden birini alıp. 5-7 gün kullanın. Kuşlarınızın hepsine uygulayın bulaşıcı bir hastalıktır.

Merhaba bu içerikte bir sürü ilaç var hangisini tavsiye edersiniz hangi dozda vermeliyim

Birini alıp kullanın demişsem herhangi birini alabilirsiniz demek istemişimdir. Size bulma kolaylığı olması açısından direkt ilaç ismi vermedim. Vereyim mi yinede ? Doximis alın.

Birini alıp kullanın demişsem herhangi birini alabilirsiniz demek istemişimdir. Size bulma kolaylığı olması açısından direkt ilaç ismi vermedim. Vereyim mi yinede ? Doximis alın.

Ne demek istediğinizi anladım zaten. Burda kuşlarımın iyiliğini düşünüyorum biraz anlayışlı olursanız sevinirim. Sadece en çok hangi ilacın kullanımını tavsiye ediyorsunuz diye merak ettim. Herneyse, İlacı aldıktan sonra nasıl uygulayacağım? Ayrıca bulaşıcı bir hastalık demişsiniz neyden şüpheleniyorsunuz?

Ne demek istediğinizi anladım zaten. Burda kuşlarımın iyiliğini düşünüyorum biraz anlayışlı olursanız sevinirim. Sadece en çok hangi ilacın kullanımını tavsiye ediyorsunuz diye merak ettim. Herneyse, İlacı aldıktan sonra nasıl uygulayacağım? Ayrıca bulaşıcı bir hastalık demişsiniz neyden şüpheleniyorsunuz?
Neye alındınız şimdi anlamadım. Alınacak birşey yok. Saydığım etken maddelerin hepsi aşağı yukarı aynı. Gerçekten de sizi bulmak için gezdirmemek adına isim vermedim.
50 ml suya 6-7 damla doximis. CRD hastalığından şüphelendim.

Veterinerden dediğiniz madde içerigine sahip şırınga bir ilaç aldım. 1 haftadır kullanıyorlar durumları iyi, yemelerinde bir sıkıntı yok hareketliler ancak hala biraz haprışıyorlar. ilaca devam ettirmeli miyim?
Ek olarak aralarından en küçük olan muhabbet kuşum son bir kaç gündür kabarıyordu, dün ögürme hareketi yapmaya başladı ve sıvı kustu. Kendisini diger kuşlardan ayırdım. İlaçtan olmuş olabilir diye düşündüm bilmiyorum ama kötü görünüyor hep halsiz uyukluyor ve kabarıyor. Dünden beri bir şey yemedi, dışkısında da sadece beyaz olanlar var normal mi bilmiyorum. Neyi olabilir? video ve fotografı bunlar:

I5w-SQ87MkJ.jpeg
_uEpJT.jpeg

RSD5wZ.jpeg

Eczaneden triflucan alarak rahat yapabilirseniz sabah akşam birer damla damlatın ağzına. Zor olacaksa daha önce yapmadıysanız 50 ml suya 8 damla katarak verin. Hızlı olun mantar çok ilerlemiş. Mantar diğerlerine de bulalmıştır. Siz bütün kuşlara aynı tedaviyi uygulayın.

Eczaneden triflucan alarak rahat yapabilirseniz sabah akşam birer damla damlatın ağzına. Zor olacaksa daha önce yapmadıysanız 50 ml suya 8 damla katarak verin. Hızlı olun mantar çok ilerlemiş. Mantar diğerlerine de bulalmıştır. Siz bütün kuşlara aynı tedaviyi uygulayın.
Düzenli ilaç kullanımıyla iyileşme şansı var mı peki? Benim eski muhabbet kuşum kursak mantarından ölmüştü. Veteriner yanlış teşhis koyduğu için baya bir geç kalmıştık maalesef.

Düzenli ilaç kullanımıyla iyileşme şansı var mı peki? Benim eski muhabbet kuşum kursak mantarından ölmüştü. Veteriner yanlış teşhis koyduğu için baya bir geç kalmıştık maalesef.
Daha evvel antifungal ilaç (triflucan, mikostatin vs) kullandınız mı?
Ölen kuşunuz ne zaman öldü,bu kuşla temas etmiş miydi? Ekipmanlar yeni mi yoksa ölen kuş kullanmış mıydı dezenfekte etmiş miydiniz

Daha evvel antifungal ilaç (triflucan, mikostatin vs) kullandınız mı?
Ölen kuşunuz ne zaman öldü,bu kuşla temas etmiş miydi? Ekipmanlar yeni mi yoksa ölen kuş kullanmış mıydı dezenfekte etmiş miydiniz
1 ay önce vefat etti. Daha önce bu yavru kuşlarıma ilaç vermedim sadece 1 haftadır hapşırıkları için dediginiz doksisilin, amoksisilin, enrofsaksasin etkenli ilaç kullandılar. Önceki ölen kuşum ile temas ettiklerini hatırlamıyorum hep ayrıydılar. Kullandıkları eşyalar da hep ayrıydı. Şuan ki hasta olan kuşumu digerlerinden ayırmak zorunda kaldıgım için kullanıyorum ölen kuşun kafesini, tüküneklerini ama dezenfekte ettim.

Dediğim şekilde ilaca yarın erkenden başlayın. Hızlı olursanız kurtulma ihtimali var.

Geri