Yavrularla beraber 7 muhabbet kuşuma aynı kafeste bakıyordum. Birkaç ay önce şehir dışına çıkmam gerektiği için kuşları da yanıma aldım. Geri döndükten sonra hepsinin sulu bir şekilde hapşırdıklarını fark ettim ve bunun hava değişikliğinden dolayı hasta olduklarını düşündüm. Buraya yazdım, hepsi hapşırdığı için Selçuk Bey bana bulaşıcı bir hastalık olduğunu ilaç kullanmam gerektiğini söyledi.
Veterinerden denilen etken içerikli ilacı aldım şırınga ile verildi ilacın adını hatırlamıyorum. Yarım suluğa 6 damla olacak şekilde 1 hafta kullandım. Daha sonra yavrulardan biri tüylerini kabartmaya, halsiz davranmaya ve ögürme hareketi yapmaya başladı ve diğerlerinden ayırdım. Mantar oldugunu söylediniz ve yavruya Trıflucan vermeye başladım. Yarım suluga 8 damla. digerlerine bulaşma riski olduğu için veriyorum aynı dozdan. Bu ilacı yavruya vermeye başladıktan birkaç gün sonra ayırmadan önce aynı kafeste oldugu yetişkin kuşumun da ishal oldugunu ve ögürme hareketi yaptıgını gördüm. Onu da yavrunun yanına koydum ve aynı ilacı, aynı dozda vermeye başladım. Yavru şuan 14 güne yakın ilacı kullanıyor. Yetişkin olan ise 10 güne yakın bir şekilde trıflucan kullanıyor. Yetişkinin durumu daha ciddi. Yavru ile ayırmalı mıyım?