yavru muhabbet kuşlarım sulu hapşırıyor

Yetişkin olan ishal, ağzından salya çıkarttıgını fark ettim. Çok halsiz yemligin içine giriyor, kafesin en altında duruyor. Yavru ile ayırmalı mıyım hastalıgını daha kötüleştirir mi?
azmwQchMEu.jpeg

Veterinerden aldığınız ilacın ne okduğunu bilmemiz lazım. İlk 1 hafta kullandınız ya onu kastediyorum.

Derli toplu şekilde konunuzu özetler misiniz hangi ilaçlar ne kadar ne dozajda kullanıldı ? Dışkı normal değil bu arada,kuşta salmonella olabilir.

Derli toplu şekilde konunuzu özetler misiniz hangi ilaçlar ne kadar ne dozajda kullanıldı ? Dışkı normal değil bu arada,kuşta salmonella olabilir.
Yavrularla beraber 7 muhabbet kuşuma aynı kafeste bakıyordum. Birkaç ay önce şehir dışına çıkmam gerektiği için kuşları da yanıma aldım. Geri döndükten sonra hepsinin sulu bir şekilde hapşırdıklarını fark ettim ve bunun hava değişikliğinden dolayı hasta olduklarını düşündüm. Buraya yazdım, hepsi hapşırdığı için Selçuk Bey bana bulaşıcı bir hastalık olduğunu ilaç kullanmam gerektiğini söyledi.
Hepsi hapşuruyorsa doksisiklin, amoksisilin, enroflaksasin gibi etken maddelerden birini alıp. 5-7 gün kullanın. Kuşlarınızın hepsine uygulayın bulaşıcı bir hastalıktır.
Veterinerden denilen etken içerikli ilacı aldım şırınga ile verildi ilacın adını hatırlamıyorum. Yarım suluğa 6 damla olacak şekilde 1 hafta kullandım. Daha sonra yavrulardan biri tüylerini kabartmaya, halsiz davranmaya ve ögürme hareketi yapmaya başladı ve diğerlerinden ayırdım. Mantar oldugunu söylediniz ve yavruya Trıflucan vermeye başladım. Yarım suluga 8 damla. digerlerine bulaşma riski olduğu için veriyorum aynı dozdan. Bu ilacı yavruya vermeye başladıktan birkaç gün sonra ayırmadan önce aynı kafeste oldugu yetişkin kuşumun da ishal oldugunu ve ögürme hareketi yaptıgını gördüm. Onu da yavrunun yanına koydum ve aynı ilacı, aynı dozda vermeye başladım. Yavru şuan 14 güne yakın ilacı kullanıyor. Yetişkin olan ise 10 güne yakın bir şekilde trıflucan kullanıyor. Yetişkinin durumu daha ciddi. Yavru ile ayırmalı mıyım?

Son düzenleme:
Veterinerin hangi antibiyotiği verdiği önemli. Bunu öğrenmeli ve enroflaksasin etkem maddeli ilaç vermemişse enroflaksasin etken maddeli ilaç başlamalısınız. Hızlı olum ama.

Yavrularla beraber 7 muhabbet kuşuma aynı kafeste bakıyordum. Birkaç ay önce şehir dışına çıkmam gerektiği için kuşları da yanıma aldım. Geri döndükten sonra hepsinin sulu bir şekilde hapşırdıklarını fark ettim ve bunun hava değişikliğinden dolayı hasta olduklarını düşündüm. Buraya yazdım, hepsi hapşırdığı için Selçuk Bey bana bulaşıcı bir hastalık olduğunu ilaç kullanmam gerektiğini söyledi.

Veterinerden denilen etken içerikli ilacı aldım şırınga ile verildi ilacın adını hatırlamıyorum. Yarım suluğa 6 damla olacak şekilde 1 hafta kullandım. Daha sonra yavrulardan biri tüylerini kabartmaya, halsiz davranmaya ve ögürme hareketi yapmaya başladı ve diğerlerinden ayırdım. Mantar oldugunu söylediniz ve yavruya Trıflucan vermeye başladım. Yarım suluga 8 damla. digerlerine bulaşma riski olduğu için veriyorum aynı dozdan. Bu ilacı yavruya vermeye başladıktan birkaç gün sonra ayırmadan önce aynı kafeste oldugu yetişkin kuşumun da ishal oldugunu ve ögürme hareketi yaptıgını gördüm. Onu da yavrunun yanına koydum ve aynı ilacı, aynı dozda vermeye başladım. Yavru şuan 14 güne yakın ilacı kullanıyor. Yetişkin olan ise 10 güne yakın bir şekilde trıflucan kullanıyor. Yetişkinin durumu daha ciddi. Yavru ile ayırmalı mıyım?
Evet yavruyu yetişkinden ayırın

Başınız sağolsun.

Hocam solunum yolu enfeksiyonu, bağırsak enfeksiyonu için antibiyotik kullanıldı. Veterinerin verdiği ilaç etkin miydi değil miydi bilemem. Kapağının açılmasından uzun süre geçmişse etkisi azalır mesela.

Antibiyotiğe rağmen hastalık geçmeyince mantar ihtimali için ilaç başladık. Oda işe yaramadı diyorsunuz. Aslında antibiyotikten birkaç gün sonra iyileşme var demiştiniz. Nasıl bir gelişme olmuştu ?

Veterinerin hangi ilacı verdiğini öğrenmenizi istedim ama öğrenmediniz. Bize yardımcı olmalısınız ki bizde rota çizebilelim. Şimdi size desem ki baytril başlayın belkide veterinerin önce verdiği de baytrildi bunu bilmemiz gerek.

Sağolun. Diğer yavru kuş için ne yapabilirim ishali geçti, ögürme hareketi yapmıyor ama dogru düzgün bir şey yemiyor ve çok zayıfladı. El besleme aparatıyla mama veriyorum ama onu da kusuyor her seferinde. Tüylerini de kabartıyor.
x3gypzm.jpeg
jOwZKXmFLhz.jpeg
Kuşun ön bölge şiş gibi. Mantar megabakteri olabilir

Kaç gün kullanıldı triflucan ?

Geri