Yavru muhabbet kuşu aldım. nelere dikkat etmeliyim.

ERKİN AK

Paylaşımcı Üye
iki gün önce daha bir aylık muhabbet kuşu aldım. kafesine açık yem, ayna, tünek, suluk aldım. kısmen cama yakın bir yere koydum ışık alabilmesi için. sehpanın üzerine koydum. dün akşam tv yi açtığımda sesten sanrım çok hareketlendi. sonra bir süre sonra durdu. sabah kalktığımda ayna karşısındaydı ama benden korkuyor gibi. cok az bi miktar elma ufalayıp bıraktım. şimdiden gaga taşı almam gerekiyormu, multi vitamin almayı düşünüyorum. elimi kafese sokup parmağımı uzatsam olurmu elime almadan kafesten çıkarabilirmiyim. çok korkak gibi görünüyor. dokunarak sevmek istesem nasıl ve neresinden sevmeliyim.

birde ev ortamı gece saatlerinde bana soğuk geliyor kuş içinde soğuk mudur

Son düzenleme:
ayna zararlı cıkar gaga tası tak vitaminide haftada bir ver sımdilik kafesin dışından konuş 10 gun kafesten cıkarma yada elini kafese sokma 10 gun sonra elinden yem yedir parmagını önune uzat zamanla alışır.

En az 5-6 gün kafeste kalsın etrafı görsün öyle çıkarın, kafesine ayna takmayın sizinle pek ilgilenmez, cam kenarı hava alırsa soğuk algınlığı yaşayabilir, elinizi içeri sokma durumu ise avucunuza yem alın yavad yavas sokun korksa bile.çekmeyin bekletin elinizi merak edip gelir.zaten vitamin yerine mama yapabilirsiniz daha iyi olur :)

LT22i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkür ederim cevaplarınız için. aynayı çıkardım. dün akşam ufak ufak sesler çıkarmaya başladı. elimi birkaç defa içeriye yavaşca soktum. ısırmaya çalışıyor elimi. peki uçmaya ne zaman başlar şimdi kafesin tellerine tutunarak dolaşıyor. uçmaya başlaması için kafesten çıkarmam gerekecek mi. kafes sehpanın üzerinde duruyor kafes ayaklarından almayı planlıyorum uygun olur sanırım

bi kaç mama tarifi aldım. ama pek mamaya hevesli görünmüyor gibi:). suyuna multi vitamin aldm. gaga taşını taktım. akşama kafesin fotoğrafını paylaşıp sizden düzeni hakkında yorum isteyeceğim benim içime sinmeyen bi kaç bir şey var kafesle ilgili, en rahat en uygun nasıl yaşam alanı oluşturabilirim yardımlarınızı isteyeceğim.

Son düzenleme:
Geri