Yavru muhabbet kuşum yem,şu yemiyor. Kanadı ve kuyruğu hiç yok gibi .

gurayturan16

Yeni Üye
Merhabalar 2 gün önce petshoptan bir kuş sahiplendik. 35 günlük denildi. Ne yem yiyor ne su içiyor. Sürekli uyuyor kafesin dibinde. Bugün biraz sıvı mama yapıp verdim çok az yedi. Tüyleri de tam çıkmamış uçamıyor. Çırpınıp yere düşüyor hemen. Dal darı yiyor arada o kadar ne yapabilirim vitamin vb? Yemde kıramıyor.

Resimler ;
https://hizliresim.com/d9av02s

Merhabalar 2 gün önce petshoptan bir kuş sahiplendik. 35 günlük denildi. Ne yem yiyor ne su içiyor. Sürekli uyuyor kafesin dibinde. Bugün biraz sıvı mama yapıp verdim çok az yedi. Tüyleri de tam çıkmamış uçamıyor. Çırpınıp yere düşüyor hemen. Dal darı yiyor arada o kadar ne yapabilirim vitamin vb? Yemde kıramıyor.

Resimler ;
https://hizliresim.com/d9av02s
hasta kuş iadesini isteyin kanat ve kuyruklarını daha ıyı cekın atın

selçuk hocam daha iyi anlar ben pek birşey demek istemiyorum ama kuşunuz bana french molt genetık hastalıklı gibi geldi belkıde yetersız beslenme ve vıtamın eksıklerındende olabılır hocamın kendısı donus yapacaktır
Hiç yem yememesi normal mi abi su içtiğini bile görmedim neredeyse 3 gün oldu. Yumurtanın sarısı ile mama yapıp şırınga yardımı ile besledim yedi

Hiç yem yememesi normal mi abi su içtiğini bile görmedim neredeyse 3 gün oldu. Yumurtanın sarısı ile mama yapıp şırınga yardımı ile besledim yedi
eğer kuşu yenı aldıysan yememesı normal kendı basına bırakmalısın cok yanına gıdıp rahatsız etmemek gerekır ama kafesteyken gozlemle köşede duruyor mu sureklı uyuyormu kabarıp oturuyormu dışkısı vıcık vıcık mı dıkkat et buraya daha detayloı yazarsan goruntude atarsan kusun ve dışkı resımlerını hocalarımız yardım eder

eğer kuşu yenı aldıysan yememesı normal kendı basına bırakmalısın cok yanına gıdıp rahatsız etmemek gerekır ama kafesteyken gozlemle köşede duruyor mu sureklı uyuyormu kabarıp oturuyormu dışkısı vıcık vıcık mı dıkkat et buraya daha detayloı yazarsan goruntude atarsan kusun ve dışkı resımlerını hocalarımız yardım eder
Hocam dediklerinin aynısını yapıyor. Dışkısı da bu şekilde biran önce yardım etselerde ne gerekiyorsa gidip alsam petshopcular anlar mı acaba zaman kaybetmeyin hiç

Kuş hasta gibi. Dışkı da normal değil. Sorularımıza detaylı cevap verin.
Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının görüntüsünü paylaşın.

Foto : hızlı resim com
Video : streameble com veya youtube

Hassas teraziniz varsa kuşu tartın kaç gram çıktığını yazın.
Öğürme kusma hapşırma tıksırma veya ses çıkarma (vik vikleme ) var mı? Kuyruk sekmesi var mı belirgin olarak? Gözlerde akıntı?
Ağızda popoda dışkıda kötü koku?

Kuş yemek yemiyor ise mama alın petşoptan besleme yapın biliyorsanız.Çay kaşığı yardımıyla verin öyle yerse öyle devam edersiniz.

Öğürme kusma hapşırma tıksırma veya ses çıkarma (vik vikleme ) var mı? Kuyruk sekmesi var mı belirgin olarak? Gözlerde akıntı?

Kuş yemek yemiyor ise mama alın petşoptan besleme yapın biliyorsanız.Çay kaşığı yardımıyla verin öyle yerse öyle devam edersiniz.

Son iki dışkı : https://hizliresim.com/ej0w67i , https://hizliresim.com/qfa8d50

Video :

Ağırlık : 20 gr

Cevap : Yok

Dışkı biraz kötü kokuyor

Birde suyuna röhnfried gerwit koydum

Röhnfried Gervit-​

Ağırlık 20 gram mı ? 😟
Kuş aç. Kurumaya girmiş. Elle besleme yapmayı biliyorsanız veya bilen biri varsa (kuşçu petşopçu falan) kursaktan besleme yaptırın açlıktan ölmesin. 20 gram aşırı zayıf anlamına gelir. Dışkı da anormal. Hasta bu kuş. Mama varsa besleyin,yoksa size tarif atıyorum hemen onu yapın yazımı okuyunuz.
Çay kaşığı yardımıyla da yedirebilirseniz yedirin. Sabah ise petşoptan yavru kuş besleme maması alın versele laga a21 nutribird olabilir,hobi markasının olabilir. Bulamazsanız herhangi bir markanınkini alın. Eczaneden de insülin şırıngası alın. Petşoptan da kursaktan besleme aparatı ucu alın.

Kuşa çok hızlı bir şekilde anti fungal ve antibiyotik başlamak gerek. Triflucan'a ek olarak enroflaksasin etken maddeli, doksisilin etken maddeli, amoksisilin etken maddeli bir antibiyotik başlanmalı. Evde insanlar için olan antiniyotiklerden varsa hemen teiflukana ek olarak başlayın. 50 ml suya ( yarom suluk ) 5 damla triflucan + 5 damla antibiyotik katarak verin. İlaçlara ulaşır ulaşmaz her birinden birer damla ağzına damlatın.

Geri