Hakan Gungor
Meraklı Üye
haklısınız bende öyle düşünüyorum ama ben zorlamadım ki yumurta yapsın diye istemedim bile başka anne baba bulamam ki ben evde iki kuşa bakan biriyim. hep yatıyordu bir tek bugün çok sık çıkmaya başladı. ama çıkıyor mama yem yiyip geri gidiyor. eskiden sadece dışkı için çıkardı.
erkekte sürekli yem yiyip yuvaya giriyor bazen dişi bağırıyor erkek hızla dışarı çıkıyor.
yaralı yavru için ne yapabilirim dişi yavruları doyuruyor çünkü doyurma sesi geliyor.
Telasa kapilmayin, Soyle bir yazi buldum forumdan
MUHABBET KUŞLARINDA KULUÇKA SIRASINDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER NELERDİR?
CEVAP: 1. Eşlerden birinin yavrulara zarar vermesi: Bu durum için çesitli örnekler vermek mümkündür. Dişi tekrar yumurtlamak isterse yavrulardan genellikle en küçük olanına zarar verebilir. Dişi muhabbet kuşu, diğer yavrular zaten büyümüş ve yuvadan atlamak üzere oldukları için en küçük yavruya zarar verir. Erkek muhabbet kuşu da yavruları kıskanıp dişinin kendisiyle ilgilenmesine isterse yavrulara zarar verebilir. Ayrıca dişi muhabbet kuşlarının stres sebebiyle yavrulara zarar vermesi sözkonusudur. Örneğin kuluçka süresince ve yavruların yumurtadan çıktığı andan itibaren iyi beslenemeyen bir dişi stres olup yavruların kafasını gagalayabilir veya tüylerini yolabilir. Bu durumda eslerden hangisinin yavrulara zarar verdigini bulup onu ayirmak gerekir, kafeste yavrularla tek kalan anne veya babanin da yavrulari beslediginden emin olmaniz gerekir. Yavrularla yalniz kalan muhabbet kusu cok buyuk olasilikla yavrulari besler ve buyutur. Zaman zaman ayirdiginiz kusu kafese geri koyup bir sure izleyebilirsiniz. Yavrulara hala zarar veriyorsa yine ayirmaniz gerekir.
http://www.muhabbetkusu.com.tr/muha...uhabbet-kusu-uretimi-soruvecevaplar-8997.html