Yavruluğu erken takmalı mıyım ?

Nurullah İnci

Emektar Üye
Erkek kuşum 8-9 aylık.Yanına yavru bir dişi aldım 3-4 aylık.Anlaşmaları çok iyi erkek dişiyi küçük olmasına rağmen kaşıyor yem vs.kusuyor .Erkeğim yerli,dişi kırık sanırım cüsse olarak küçük olsa da baskın gibi duruyor erkek.Yuvalığı takmak için erken ama psikolojik olarak hazır olmaları için takmalı mıyım takmamalı mıyım ? Dişiyi ilk aldığımda direk yuvalığa girmişti korkup belliki üretimhanede değil evde yetişmiş ve pek ürkek değil yuvaya da aşinalığı var.

Ek olarak dişinin gagası sanki biraz koyulaşmış en fazla 5 aylıktır acaba bir hastalık olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• IMG_20181116_093233.jpg
    IMG_20181116_093233.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20181116_093240.jpg
    IMG_20181116_093240.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 31
  • IMG_20181116_093718.jpg
    IMG_20181116_093718.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 29
Erkek kuşum 8-9 aylık.Yanına yavru bir dişi aldım 3-4 aylık.Anlaşmaları çok iyi erkek dişiyi küçük olmasına rağmen kaşıyor yem vs.kusuyor .Erkeğim yerli,dişi kırık sanırım cüsse olarak küçük olsa da baskın gibi duruyor erkek.Yuvalığı takmak için erken ama psikolojik olarak hazır olmaları için takmalı mıyım takmamalı mıyım ? Dişiyi ilk aldığımda direk yuvalığa girmişti korkup belliki üretimhanede değil evde yetişmiş ve pek ürkek değil yuvaya da aşinalığı var.

Ek olarak dişinin gagası sanki biraz koyulaşmış en fazla 5 aylıktır acaba bir hastalık olabilir mi ?
Dişi kuş küçük 7-8 ay olmadan yuvalık takmayın yazıktır. Birde net bir şekilde disinin cere fotosunu atabilirmisin attığınız foto sanki bulanık

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bana kalırsa hastalıktan çok o dişi kızışmışa benziyor. Ceresi ondan koyu kahveye dönmüş. Yuvayla ilgili olması da ondan olabilir. Ama daha tecrübeli üreticiler daha net bilgi verecektir.

Resimler net değil ama gördüğüm kadarıyla dişi tüyde bu dönemde dişiyi ayırabilirsin daha çabuk tüyden çıkabilir..

Dişi kızgınlığa giriyor olabilir fakat dişi tüye girdiğinde ayırırsam erkeği ne yapacağım çok geveze bir kuş her dakika dişinin yanında kafesi açsam bile dişi çıkmadan çıkmıyor ayırmak doğru olur mu erkek açısından çünkü dişinin üzerinde bir baskıcılığı yok.Hanımcılığın muhabbet kuşu hali.

Geri